Afgelopen zaterdag werden er twee wedstrijden gespeeld in de derde klasse D. In Vlaardingen betraden Deltasport en OVV het strijdtoneel, nadat op 21 januari de wedstrijd aan de Kooikersweg werd afgelast wegens slechte terreinomstandigheden. Ook de wedstrijd tussen Meeuwenplaat en Rijnmond Hoogvliet Sport moest nog uitgespeeld worden. Deze wedstrijd omdat de scheidsrechter een blessure opliep op 4 februari en niet meer verder kon. Er waren toen 68 minuten gespeeld bij een stand van 2-2.

Voor de stand op de ranglijst gunstige uitslagen voor Rozenburg. OVV won in Vlaardingen met 0-4. Al na vijf minuten was duidelijk waarvoor OVV naar Vlaardingen was afgereisd, punten. Wessel Overbeek was de maker van de eerste treffer. Pascal van Hulst maakte er vlak voor rust nog 0-2 van en Patrick Struik, die een aantal seizoenen het Rozenburg Rood en Geel om de schouders droeg, zorgde voor 0-3 in de tweede helft. Pepijn Kooi maakte het kwartet vol en zette de eindstand op het bord, 0-4. Omdat Meeuwenplaat in de 22 minuten wist te winnen van RHS, de Meeuwen van de Meeuwenplaat scoorde nog 1 keer in het restant van de wedstrijd en won met 3-2.

Voor Rozenburg gunstig omdat zowel RHS en Deltasport beide in de degradatiezone verkeren. Inmiddels is de achterstand van de drie ploegen in de degradatiezone, plaatsen 12, 13 en 14, Deltasport, RHS en VDL op bijvoorbeeld Rozenburg op plaats 10 opgelopen tot 7 en vergeleken met VDL zelfs 8 punten. Als Rozenburg de 10 minuten die zaterdag op de rol staan tegen Deltasport in winst om kan zetten (bij het staken was de stand 1-0 voor Rozenburg) lijkt direct degraderen verder weg en kan de ploeg van voorlopig trainer-coach Erik van de Ridder naar boven kijken en ook in de strijd kan om ook de nacompetitie te gaan ontlopen. Daarvoor moet Rozenburg minimaal op plaats 8 eindigen.

Foto (archief): Patrick Struik in het Rozenburg-shirt in de wedstrijd tegen Vitesse Delft.