De Rood Gelen spelen als een middenmoter die niets te verliezen heeft en waar winst of verlies niet zoveel uitmaakt. Ook afgelopen zaterdag tegen Vierpolders was er niets af te zien van de positie waar de ploeg zich werkelijk begeeft, inmiddels onder de streep van de nacompetitie. Afgelopen zaterdag het tiende verlies van deze competitie met in de hoofdrol bij Vierpolders Floris van den Heuvel een speler die vele jaren het shirt van Rozenburg om de schouders droeg.

Het was voor Erik van de Ridder geen speciale wedstrijd, vertelde de coach voor de wedstrijd. “Nee, gewoon een tegenstander en misschien wat spelers die ik ken omdat ze hier gespeeld hebben. Vandaag is Bethslot Woldeamanuel afgevallen, donderdag op de training geblesseerd geraakt en ook Erik Kraaijeveld is er niet bij, hij is ziek. We gaan met Jordie de Groot in het centrum spelen, verder verandert er niet zoveel. Stefan van Es op het middenveld en Stefano Tavares als vooruit geschoven middenvelder.”

Rozenburg begon niet heel goed aan de wedstrijd, maar kwam toch na elf minuten op voorsprong. Nick de Bil werd binnen de beruchte lijnen door Vierpolders doelman Rick Otten onderuit gehaald en kon scheidsrechter Mitchell Prins niet veel anders doen dan de bal op de stip. Voor Rozenburger Bryan van der Laan achter de bal en dat is een zekerheid en kon de 1-0 op het bord. Vierpolders, en oud Rozenburg, doelman Rick Otte vond het na de wedstrijd zeker een strafschop, maar wel weer slim gedaan door de Rozenburg spits. In de 39e minuut herhaalde de situatie zich, maar nu aan de andere kant. Floris van den Heuvel werd onderuit gekegeld door Rozenburg doelman Benny van der Meer en ook daar de bal op de stip. Floris van den Heuvel zelf velde het vonnis, 1-1. En de vleugelaanvaller die jarenlang op West actief was drukte nog meer zijn stempel op de wedstrijd. In de laatste minuut voor de thee werd Van den Heuvel in een in een snelle omschakeling en wat foutjes op het middenveld van de Rood Gelen, de vrije ruimte in gestuurd en de razend snelle buitenspeler liet de verdediging de hakken zien en met een prima schuiver moest doelman Benny van de Meer voor de tweede keer naar het net, 1-2. Een prima moment vlak voor de rust voor de ploeg van Jan Lecker, Vierpolders.

Voor Jordie de Groot weer eens een hele wedstrijd. We vragen de routenier naar zijn ervaring en of hij af gaat sluiten met een domper, de nacompetitie of nog erger degradatie. “Ja, dat was weer even geleden dat ik in de basis stond, maar voelde weer als vanouds en vertrouwd naast Elroy. Ondanks het gebrek aan speeltijd laatste tijd heb ik m’n best gedaan het zo goed mogelijk in te vullen, is volgens mij redelijk gelukt .Ik denk dat we het onszelf onnodig moeilijk hebben gemaakt door twee goals zo weg te geven de 1e helft. Verder hebben ze niet veel kansen gehad, volgens mij. We hebben alles nog in eigen hand, moeten gewoon elke wedstrijd alles geven om goede resultaten te halen en dan heb ik het volste vertrouwen erin dat we er gewoon zonder nacompetitie in blijven, dus geen domper om m’n carrière mee af te sluiten.

In de tweede helft kwam Vierpolders scherp uit de kleedkamer en in de 49e minuut vergat Vierpolders de trekker over te halen. Een grote kans voor Jesper Lakerveld op een voorzet van Floris van den Heuvel. En Rozenburg stelde daar niet zo heel veel tegenover. Aanvallend was Tim Bekker dan wel steeds op snelheid zijn tegenstander de baas, maar Nick de Bil was geen schim van wat hij zijn kan en ook Stefano Tavares speelde onzichtbaar en zeker niet zijn beste wedstrijd van dit seizoen. Rozenburg oogde te slap en zeker niet een ploeg die wilde winnen om verder weg te komen van de nacompetitiestreep. In de 67e minuut was het pleit beslecht met Floris van den Heuvel in de hoofdrol. Op een voorzet van Van den Heuvel was het invaller Stef Mansveld die voor de 1-3 tekende. Rozenburg probeerde het nog wel, maar was niet instaat de wedstrijd te keren. In de slotfase, in een alles-of-niets poging, mocht Nick de Bil nog zijn doelpuntje maken, 2-3. Maar toen stonden er al 93 minuten op de klokken. Vierpolders verdedigde de overwinning en dat kostte Brian Smits nog een, onnodige, rode kaart.

Aanvoerder Nick de Bil

“We zijn niet te laat gaan voetballen, ik denk dat we helemaal niet hebben gevoetbald. We zijn heel slecht voor de dag gekomen, met name het eerste kwartier. Ja, we komen wel op voorsprong, maar dat was meer een blinde bal naar voren waar ik nog achteraan ren. Ik weet dat Rick wel vaker zo uitkomt, maar deze was wel vol op mijn enkel en dat deed nog pijn ook. Dan kom je op 1-0, meer dan dat je op dat moment verdiend had. We hebben heel veel personele problemen en weer schuiven met poppetjes en laat ik het zo zeggen, dat is lastig. Zes tot zeven spelers opvangen is wel heel moeilijk. Maar goed de elf die er wel staan, geen duelkracht, niet voetballen, veld te groot, slechte communicatie een beetje het oude verhaal. Vierpolders werd niet gevaarlijk, maar uit twee fouten, die op het middenveld beginnen, kunnen ze score en dan zie je dat we niet lekker in de wedstrijd zitten. Kijk makkelijk gezegd, maar die bal was achter gegaan en nu op de stip. We creëren wel heel erg weinig. Het was gewoon slecht, zelf heb ik geen bal vastgehouden, kon geen rust brengen om tot kansen te komen. Ons middenveld was heel onrustig. Dat was tegen dit Vierpolders te weinig. We weten dat Floris (van den Heuvel, red.) zijn snelheid heeft. Wat we op de trainingen zien, zie je niet terug in de wedstrijden. Na de rust dacht ik we kunnen het nog omdraaien, maar met 1-3 werd het moeilijk. Nu was de slotfase dan nog even spannend. Als die bal er eerder ingaat had je nog een kans, nu was de wedstrijd gespeeld. Je weet in deze competitie als je twee keer verliest moet je weer naar beneden kijken. Vorige week door een foutje verliezen en nu door drie fouten met lege handen. We spelen de tegenstander in de kaart en dat kunnen we alleen ons zelf verwijten.”