Met een simpele overwinning in Vlaardingen bij Deltasport is Rozenburg ook volgend seizoen verzekerd van spelen in de derde klasse. Het respect gaat uit naar de gastheren aan de kooikersweg die nadat het hele eerste elftal was opgestapt toch nog met een elftal van spelers uit het derde, vierde en vijfde elftal de strijd aanbonden met Rozenburg.

In het elftal van Deltasport speelde ook de vijftigjarige Marco Zwaans een hele wedstrijd. Rozenburg aanvoerder Nick de Bil had vooral veel respect voor Deltasport om er voor te zorgen dat er toch gespeeld kon worden. Assistent-coach Erik van de Ridder wist voor de wedstrijd niet goed wat hij er van moest denken. “We moeten vooral bezig zijn met ons eigen spel. Geen idee waartoe dit Deltasport in staat is. Vorige week verloren ze met 9-1, maar dat kan vandaag zomaar anders zijn. Brobbel is terug van een blessure en gaat spelen voor Lars Bekker. Verder geen wisselingen en blijft het elftal zoveel mogelijk intact.”

Al snel werd duidelijk dat het spel zich vooral af ging spelen op de helft van Deltasport en het een makkelijk middagje zou worden voor Rozenburg doelman Silvio Spiessens. Na 14 minuten was het Jordie de Groot, speciaal voor deze wedstrijd teruggekomen van een weekendje met familie ergens in Nederland, die voor de 0-1 zorgde. De assist was van Tim Bekker. In die eenzijdige eerste helft had Rozenburg de score uitgebouwd naar 0-6 door doelpunten van, Nick de Bil, Jordie de Groot, Bethslot Woldeamanuel, weer Jordie de Groot en Onur Zaif. Deltasport had daar nauwelijks iets tegenover kunnen stellen. Deltasport doelman Daan Beekmeijer had zijn ploeg nog weten te behoeden voor dubbele cijfers en dat deed hij ook in de tweede helft.

In die tweede helft, waar Maik den Ouden in het veld kwam voor Elroy van Seventer en Lars Bekker voor Wessel Boertje, wilde Rozenburg de touwtjes nog wel aantrekken, maar lang duurde dat niet. Nick de Bil in de 49e minuut 0-7 en een paar minuten later Tim Bekker voor de 0-8. Voor Rozenburg leek het verder wel genoeg, nog wel wat pogingen om uit te komen op dubbele cijfers, maar de motivatie leek langzaam weg te ebben. Rozenburg wissel de nog Stefan van Es voor Tim Bekker en Desley de Vlieg voor Onur Zaif. Rozenburg kreeg de drie punten waar het naar op zoek was en wat later zou blijken genoeg om ook volgend seizoen in de derde klasse te spelen.

Aanvoerder Nick de Bil

“Valt niet mee om in zo’n wedstrijd geconcentreerd te blijven spelen. Maar ik ben blij dat de jongens wilde spelen. Voor niemand leuk denk ik. Deltasport wordt ook geconfronteerd te moeten spelen met spelers uit lagere elftallen nadat het eerste team helemaal was opgestapt. Eerste helft ging het nog wel redelijk en wilden we doelpunten maken. De tweede helft was dat een stuk minder. Ook moeilijk om onder deze omstandigheden gemotiveerd en zuiver te blijven spelen. We gaan met 0-6 de rust in. We wilden nog wel voor de tien gaan, maar als ik eerlijk ben zat het er niet echt in. Keepertje pakte nog een paar ballen waar ik van dacht hoe is het mogelijk. We hebben het een aantal seizoenen geleden ook wel meegemaakt met Piershil (die ook een leegloop hadden en met spelers uit lagere elftallen de competitie af moesten maken, red.). Respect voor de mannen die op het veld stonden. Hun eerste team laat de club in de steek, twee wedstrijden voor het einde. Dan moeten ze overal spelers vandaan halen en dan krijg je dit. Wij spelen ons veilig denk ik, ken de uitslagen nog niet. Veilig spelen was het doel na alles wat er gebeurt is dit seizoen en dat hebben we dan gered. Dat het dan zo moet, is niet anders. Natuurlijk geeft een potje waar je volle bak moet en dan de punten uit het vuur sleept meer voldoening. Maar dit was het doel dat hebben we als club en team bereikt.”

De overwinning tegen Deltasport was voldoende om ook volgend seizoen weer in de derde klasse te spelen. Rozenburg staat nu op plaats zeven op de ranglijst. Excelsior’20 speelde gelijk tegen Victoria’04 (1-1) en DVO’32 verloor thuis van Vierpolders (3-4) voldoende om met nog één wedstrijd te spelen vijf punten boven de nacompetitiestreep te staan. Voor veel clubs is het nog spannend en komt het op de laatste wedstrijd aan. Rozenburg kan de laatste wedstrijd, aanstaande zaterdag, vrijuit spelen tegen kampioen HBSS.