Zijn laatste handeling in het shirt van Vierpolders was het missen van een strafschop. Na de wedstrijd tegen NBSVV zat de aanvoerder er doorheen. "Nog nooit heb ik me na een wedstrijd zo rot gevoeld", vertelde Paul een aantal dagen na de uitschakeling. Het hoofdstuk Vierpolders heeft hij afgesloten samen met de ploeg in Huis ter Duin, waar Vierpolders na het verlies tegen NBSVV te gast was op uitnodiging van de Staatsloterij. Met het afsluiten van het hoofdstuk Vierpolders is de focus nu geheel op Rozenburg gericht. Een ploeg waar hij successen mee wil gaan halen, maar vooral een basisplaats wil afdwingen. "Daar begint het mee", is de nieuwkomer zich meer dan bewust.

 

Het is zomerstop of zoals u wilt vakantie en op sportpark West wordt hard gewerkt aan het vernieuwen van de grasmat van het hoofdveld, een nieuwe omrastering en ballenvangers. Niets lijkt daar aan het toeval overgelaten. En dat wordt ook niet op West bij de samenstelling van de selectie voor het volgende seizoen. De eens zo roemruchte club aan de Waterweg wil weer aan de weg timmeren en met de versterkingen die er gaan komen liggen de hamers alvast klaar. Paul Santra is een nieuw gezicht bij Rozenburg die van Vierpolders komt. We praten met de middenvelder over zijn periode bij SC Voorne / v.v. Brielle en zijn toekomst bij Rozenburg maar beginnen met de uitschakeling van Vierpolders voor promotie naar de 3e klasse tegen NBSVV.

Waar ging het mis tegen NBSVV

"Ook al was het allemaal zeker niet goed hadden we toch redelijk de controle over de wedstrijd. We kwamen door een lullig doelpunt op achterstand. En ze hadden ook in de heenwedstrijd al gewonnen met 2-1 en werden ze in een zetel geholpen (doelman van Vierpolders schoot de bal ongecontroleerd tegen een speler van NVBSVV aan en rolde de bal in het doel red.). We moesten daardoor veel risico's nemen en vrij vroeg 1 op 1 gaan spelen en daardoor kreeg NBSVV wel een paar kansen. Uiteindelijk werden we een beetje geholpen door de scheidsrechter met een makkelijk gegeven penalty, misschien een optelsommetje van eerdere momenten. Ik kon de 1-1 maken uit die strafschop en had de hoop dat we de 2-1 nog konden gaan maken. Die kwam er dan ook en moesten we gaan verlengen. Daar was volgens mij iedereen leeg veel blessure behandelingen, niet echt veel voetbal meer en dan komt die penaltyserie en dan moet je. We waren zo dichtbij en dan gaat het mis. Zelf nam ik als aanvoerder de eerste. Ik was gefocust op de zelfde hoek waar ik in de wedstrijd ook vanaf de stip raak schoot. Mis, en nog twee spelers misten en dan is het over. Ongelofelijk balen."

Begonnen bij Voorne

"Alle jeugd elftallen bij Voorne gespeeld en als 2e jaars-A zelfs nog een paar wedstrijden, als 17 jarige, in het eerste. Daarna werd kwam de fusie met WRW en werd het Brielle. Daar gelijk in de selectie gekomen, in de basis gespeeld en kampioen geworden. Ook in de 2e klasse vrijwel alles gespeeld en in de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse geblesseerd geraakt. Stukje kraakbeen zat er los, wat weg geschaafd is. In dat jaar speelde Brielle in de 2e klasse en werden kampioen en ik had toch wel een paar maanden nodig om te herstellen. Daardoor een beetje uitbeeld geraakt. Uiteindelijk heeft die blessure wel mijn plekje in Brielle 1 gekost. Brielle speelde met 3 middenvelders en ik was nummer 4 of 5 en er kwamen ook op mijn positie toch ook wel weer nieuwe jongens bij die veel hoger hadden gespeeld. Zo kwam routenier Alex van Drongenlen en die speel je niet even uit het elftal. Na een prachtig jaar met Brielle 2 besloten om weg te gaan."

Ik wilde in een eerste elftal spelen

"Wilde graag met een aantal jongens bij Vierpolders iets neerzetten. Was zelf een beetje de aanstichter om met wat jongens te vertrekken. Maar toch had ik het gevoel dat ik nog beter kon. Had natuurlijk twee jaar in het eerste van Brielle gespeeld en wilde toch wel meer, hoger spelen. Toen kwam Rozenburg in maart of april. Het stond me wel aan. Rozenburg is in de regio wel één van de weinige clubs die me aanspreekt. Ook uit de verhalen van Joris en Floris (van Driel en van den Heuvel red.) een leuke vereniging. Rozenburg heeft de ambitie om een stabiele tweedeklasser te worden en dat past heel goed bij mij. Verder heb ik ze niet zien spelen, maar gezien de kwaliteitsimpuls die er komt met mannen als Jordie de Groot, Sander Arkenbout, Nick de Bil en Bryan van der Laan moet Rozenburg bovenin mee kunnen spelen."

Wat meer concurrentie dan bij Vierpolder

"Bij Vierpolders was ik bijna een zekerheidje in de basis dat zal het volgende seizoen bij Rozenburg wel even iets anders zijn. Ook mijn eerste doelstelling eerst maar eens basisspeler worden. Zal mijn plekje moeten afdwingen, dat was bij Brielle niet anders dus dat is niet nieuw. Ik was niet naar Rozenburg gegaan als ik niet voor mezelf de overtuiging had een basisspeler te kunnen worden. Dat is nu niet op voorhand bepaald, dat moet ik laten zien. Mijn voorkeur gaat naar de 'Zes' verdedigende middenvelder. Op die positie heb ik ook bij Brielle gespeeld. Zowel aanvallend als verdedigend kan ik wel redelijk uit de voeten, positiespel, pass kort of lang zijn wel de sterkere punten en ben wel gewend te spelen met een man in mijn rug."

Wie is Paul Santra en wat zijn hoogte punten of mooie herinneringen

"Rozenburg is niet helemaal onbekend, mijn vader en oma en opa hebben er lang gewoond dus daardoor kwam ik er nog wel eens. Ik ben 23 jaar en werk sinds kort bij ISB Filtertechniek in Hellevoetsluis. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Woon in Brielle bij mijn ouders. Het eerste seizoen bij Brielle was een mooi seizoen, met promotie van de 3e naar de 2e klasse. Ook het seizoen met Brielle 2 waar we kampioen zijn geworden in de res. 1e klasse. En afgelopen seizoen bij Vierpolders was ook heel goed omdat ik daar veel verantwoordelijkheid had. Dat draagt zeker bij als ontwikkeling als voetballer."

Wanneer is je overstap naar Rozenburg geslaagd

"Als eerste en belangrijk, als ik basisspeler wordt. En we bovenin mee kunnen spelen. Ik hoop me verder te ontwikkelen, ben nog jong. Rozenburg is een mooie vereniging en zeker geen tussenstap. Ik hoop mijn bijdrage te kunnen leveren en er wat moois neer te zetten. En als dat uitmond in een stabiele tweedeklasser zou dat een prima eerste stap zijn. Ik ga in ieder geval met heel veel zin en overtuigen naar Rozenburg."