De dames van Indus hadden plannen dit seizoen, tenminste als we goed naar de teammanager geluisterd hebben. Een prima voorbereiding in de veldcompetitie en dan succes zoeken in de zaalcompetitie. Dat doel lijkt verder uit beeld dan ingeschat. Ploegen sterker dan ingeschat?

Lees meer: Doel een beetje uitzicht bij Indus dames 1

Altijd een beladen wedstrijd, de wedstrijd tussen De Kempvis uit Spijkenisse en SCOMZeehondDuck. Een wedstrijd waar de uitslag vaak moeilijk te voorspellen is. Maar afgelopen weekend liet de thuisploeg in de Rozenburcht er geen enkele twijfel over bestaan wie op dit moment de sterkste is. Het scorebord gaf na vier perioden 14-0 aan.

Lees meer: Monster zege voor SCOMZeehondDuck in de Rozenburcht

Het team van coach Harry Kok staat in de middenmoot van de ranglijst van de 1e klasse A. Afgelopen weekend won SCOMZeehondDuck in Wassenaar van het in de onderste regionen bivakkerende WZK. Kok zag zijn mannen vooral in de eerste en het begin van de tweede periode op een monsterscore afstevenen. Zover liet de thuisploeg het niet komen, stribbelde nog wat tegen, maar in de vierde en laatste periode maakte SCOMZeehondDuck duidelijk dat het voor punten naar Wassenaar was afgereisd.

Lees meer: SCOMZeehondDuck wint in Wassenaar

Een puntje was wel verdiend geweest afgelopen zaterdag in de in de Rozenburcht waar SCOMZeehondDuck het op moest nemen tegen Rotterdam. Met nog een paar seconde te spelen moest een time-out nog een puntje voor de thuisploeg opleveren. Sasha Akneav moest in stelling worden gebracht. Rotterdam gooide zand in de radertjes van coach Harry Kok en nam Rotterdam de punten mee naar het Zuidplein.

Lees meer: Erik Akneav: “We hadden ook kunnen winnen”

Het venijn zat in de staart, pas in de vierde periode wist de ploeg van Harry Kok, SCOMZeehondDuck, een puntje zeker te stellen. Voor tegenstander en koploper Westland was het puntenverlies zuur. Ondanks het puntverlies blijft Westland koploper. SCOMZeehondDuck zakt weg uit de middenmoot en staat nu op plaats 10.

Lees meer: SCOMZeehondDuck brengt een puntje mee uit het Westland

Vooral in de vierde periode liet de thuisploeg zich meesleuren in het spelletje van tegenstander Aquadraat. Eigenlijk helemaal onnodig en waren drie P-jes voor sleutelposities het resultaat. Een wedstrijd die gelijk opging en was SCOMZeehondDuck zeker niet de mindere. Al had het team van Harry Kok wel moeite met het hoog druk zetten of vroeg pressen als dat een betere waterpolo term is.

Lees meer: Onnodig verlies voor SCOMZeehondDuck

Afgelopen weekend de voorlopig laatste wedstrijd in de veldcompetitie van het seizoen 2022-2023. Indus’67 dames 1 sloot afgelopen zondag af met een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Schipluiden en won met 24-15. De stand geeft nog wel een vertekend beeld omdat niet alle team hetzelfde aantal wedstrijden hebben gespeeld.

Lees meer: Indus als koploper de winterstop in

Door de kenners wordt DIOS als de sterkste ploeg in de veldcompetitie van het seizoen 2022-2023 gezien. Ook Indus kon in de uitwedstrijd uiteindelijk het verschil niet maken. Onder de rook van Delft, in Den Hoorn, bleven de punten voor de thuisploeg. Bij slecht weer heeft DIOS een ballonhal ter beschikking en dat wordt niet gezien als binnen spelen. Bij slecht weer kon er toch gespeeld worden.

Lees meer: Verlies in Den Hoorn voor Indus dames 1

Was de inhaalrace vorige week tegen AZC misschien te laat ingezet, was het team van Harry Kok in Waddinxveen wel gelijk bij de les. Harry Kok heeft een smalle selectie en zaterdag ontbraken er drie selectiespelers en moest er geïmproviseerd worden. Vooral het ontbreken van een spits is bij SCOMZeehondDuck moeilijk op te vangen.

Lees meer: Harry Kok: ”Het was niet zo moeilijk als de stand doet vermoeden”

Zeker de eerste twee periodes werden de waterpoloërs van Hoogvliet/Rozenburg/Brielle overlopen in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2022-2023. Na twee keer 6 minuten stond er 1-9 op het scorebord en dat was ver misschien zelfs ver onder de maat van het team van Harry Kok. De te laat ingezette inhaalrace kon het tij niet meer keren, maar indrukwekkend was die inhaalrace wel.

Lees meer: Valse start voor de waterpoloërs SCOMZeehondDuck

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 8th. .