Concurrent Snelwiek laat geen steekjes vallen in de strijd voor het kampioenschap. Sterker nog de Rotterdamse dames zetten aansprekende resultaten neer, zoals de winst afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Savosa 8-22 en een weekje eerder werd het in de eigen sporthal 19-3 tegen Conventus. Op 27 januari de topper en misschien wel de alles beslissende wedstrijd in Rotterdam Snelwiek – Indus’67.

Lees meer: Indus wint en blijft in de race voor het kampioenschap

De kruitdampen van het Nieuwjaar vuurwerk waren nog maar net opgetrokken of de dames van Indus moesten alweer aan de bak, voor de eerste wedstrijd van 2019. In de sporthal De Rozenburcht was Roda de tegenstander. Een weekje meer rust had het team van Cindy Doorduin eigenlijk wel nodig, maar in dat weekje had de competitieleider van het district Zuid-West niet voorzien. Indus kamt met blessures en werd afgelopen zondag pijnlijk duidelijk dat de Rozenburgse handbalsters over een te smalle selectie beschikken. Zorgen voor coach Doorduin, die vooral keepster Jeanette de Leeuw meerder weken moet missen.

Lees meer: Slecht begin van 2019 voor Indus dames 1

Wie verdienen de Sport Awards 2019. Onder genomineerden ook Ruitervereniging Rozenburg in de categorie Leukste Kluppie van het jaar. Voor de ruitervereniging Rozenburg, dat dus geen commerciële manege is, maar een echte “club” met circa 100 leden waarvan ruim 70% jeugd, is het buitengewoon mooi om genomineerd te zijn voor de Sport Award Rotterdam –Rijnmond. De manege heeft een prachtige locatie op de Landtong.

Lees meer: Sport Awards Rotterdam-Rijnmond

Indus dames 1 blijft winnen en lijkt op koers voor het kampioenschap. Nog geen punt heeft de ploeg van Cindy Doorduin ingeleverd. Maar ongeslagen kampioen worden lukt niet veel ploegen. Een misstapje ligt op de loer vertelde coach Cindy Doorduin al eens eerder dit seizoen. De druk wordt met de week groter en in januari komen er een paar moeilijke wedstrijden aan. Blijf de vraag, is de ploeg van Doorduin sterk en breed genoeg om ook in die lastige periode fier overeind te blijven. Kan Indus ’67 het gemis van de wat langer geblesseerde Mariska van de Bulk en Jeanette de Leeuw opvangen, als de nummer 2, 3 en 4 de tegenstanders zijn.

Lees meer: Indus dames winnen de laatste wedstrijd van het jaar!

Een punt tegen de nummer 3 op de ranglijst lijkt een punt verdiend, maar afgelopen zaterdag in de Rozenburcht had er voor het team van coach Arthur Vuijk meer ingezeten. Vovero komt de laatste wedstrijden moeilijk opgang en lijkt de concentratie in vooral het beging van de wedstrijden ver te zoeken. Ook afgelopen zaterdag stond er in de eerste set na minder dan drie minuten 0-8 op het scorebord. Als je dan zo’n eerste set met 21-25 wordt verloren wordt het goede spel in het verloop van die set tenietgedaan door het slordige en ongeconcentreerde spel in de beginfase.

Lees meer: Een puntje voor Vovero dames 1 tegen Hou Stand

Het lijkt een repeterend verhaal te worden bij de dames van Vovero 1. Vaak en vooral in de beginfase van de wedstrijd loopt het niet bij het team van Arthur Vuijk. Afgelopen weekend speelde Vovero de lastige uitwedstrijd tegen koploper Apollo in Numansdorp en kwamen de dames er in de eerste twee sets niet aan te pas. In beide sets kwam de 10 aan de zijde van Vovero niet op het bord.

Lees meer: Bij de koploper geen punten gekregen wel een puntje verdiend

“Sprong eigenlijk wel een beetje met lood in m’n schoenen ‘t water in met 5 afwezige basisspelers”, vertelde Robert Goedendorp, die zes treffers op zijn naam schreef voor de thuisploeg. “Maar we hebben veel strijd geleverd en dat we zolang voor hebben gestaan verbaasde me wel een beetje. Met een compleet team kunnen we het ze nog moeilijker maken en misschien wel winnen. Was een lekker potje waar we alles hebben gegeven.”

Lees meer: Lekkere pot waterpolo in de Rozenbucht

Misschien was een donderpreek wel nodig afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Saturnus’72. Als Indus ook aan het doelsaldo wil werken zal er nog meer uit wedstrijden moeten worden uitgehaald. Voorlopig blijft het team van coach Cindy Doorduin winnen, en dat is de kortste weg naar een kampioenschap. Maar ongeslagen kampioen worden niet veel ploegen, en dat zal ook voor Indus een lastige opgaaf worden. Afwezige spelers en blessures liggen op de loer. Ook afgelopen zondag kreeg coach Cindy Doorduin daarmee te maken.

Lees meer: Cindy Doorduin:”Aan donderpreken doe ik niet”

De basis lijkt te smal van het team van coach Harry Kok. In en tegen Sassenheim miste SCOMZeehondDuck drie spelers die normaal tot de vaste kern van de waterpoloërs van Hoogvliet/Rozenburg/Brielle behoren. Het zijn de feiten. Kan het team op volle sterkte redelijk in de middenmoot van de 3e klasse A van de bond meespelen, is het missen van drie basis spelers te veel voor Harry Kok en zijn mannen. Wordt het ook met minder wisselspelers op de bank en jeugd die nog moet instromen lastig om wedstrijden zoals in Sassenheim winnend af te sluiten.

Lees meer: SCOMZeehondDuck miste drie basisspelers in Sassenheim

Vovero speelde een prima pot, tegen RVC/Libanon, afgelopen zaterdag in sporthal de Rozenburcht. Op de derde set na was Vovero heer en meester. En in die derde set een opmerkelijke wijziging in de speelwijze van de thuisploeg. En leek het er sterk op dat Vovero de kansen op een vijfpunter in die set weggaf. Maar uiteindelijk toch vier mooie punten aan het totaal toegevoegd en als de ploeg het spel van afgelopen zaterdag kan handhaven, liggen er zeker nog meer punten in het verschiet.

Lees meer: Vier punten in de knip voor Vovero dames 1

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 16th. .