In de nacompetitie voor Hellevoetsluis, was op papier in ieder geval, Nivo Sparta in de eerste ronde de sterkste tegenstander. Hellevoetsluis wist die pot in de penaltyserie over de streep te trekken. Afgelopen zaterdag, in de tweede ronde, ging het mis in Brabant. In Wouw was de plaatselijke voetbalclub Cluzona te sterk. Rozenburger Bethslot Woldeamanuel, die dit seizoen het shirt van Hellevoetsluis om de schouders droeg, kon zich uiteindelijk toch wel vinden in de uitschakeling. “Natuurlijk had ik zaterdag nog graag een potje gespeeld, maar afgelopen zaterdag hadden we geen antwoord op het spel van Cluzona en als we kansen kregen, werden ze niet benut”, kijkt de nummer Tien van Hellevoetsluis terug op de wedstrijd van afgelopen zaterdag in het Brabants Wouw.

Lees meer: Bethslot Woldeamanuel: ”Gezien het spel van afgelopen zaterdag was de finale niet helemaal terecht...

Bryan van der Laan, aanvoerder van OHVV, en is met die ploeg dit seizoen gedegradeerd naar de vijfde klasse, de kelder van het amateurvoetbal. Of hij veel over de topjaren, die hij zeker ook heeft meegemaakt, zal praten valt te betwijfelen. Bescheidenheid siert de mens en een man van zijn woord, staan bij de Rozenburger hoog in het vaandel. De top, de jeugdopleiding bij Feyenoord, naar RKC en Excelsior Maasluis, toen het hoogste amateurniveau van Nederland, en via Rozenburg naar OHVV waar Bryan het komende seizoen, het laagste voetbalniveau bij de amateurs gaat leren kennen. Maar geen moment twijfel, “Ik heb mijn woord al vroeg gegeven aan de trainer en aan OHVV, ook al had ik nooit gedacht en verwacht nog eens in de vijfde klasse te gaan spelen, zeker niet toen ik bij Feyenoord in de A1 speelde, het is nu wel de realiteit”, vertelde Bryan van der Laan ons na de wedstrijd tegen Pernis.

Lees meer: Bryan van der Laan van de top naar de kelder

De overstap van Bethslot Woldeamanuel naar Hellevoetsluis lijkt voor de speler en de club een schot in de roos. De Rozenburger heeft zijn plekkie gevonden aan de Brielsestraatweg en is nu met Hellevoetsluis op weg naar een stunt in de nacompetitie. Afgelopen weekend werd Nivo Sparta aan de zegekar gebonden. De eerste klasse gloort aan de horizon. Alhoewel die horizon nog twee wedstrijden weg is voor Hellevoetsluis, voor ze op sportpark Historyland een echt feestje kunnen gaan bouwen.

Lees meer: Bethslot Woldeamanuel: “We kwamen zeker tegen de verhouding op voorsprong”

FC IJsselmonde heeft zich niet in veilige haven kunnen spelen in de thuiswedstrijd tegen Zwarte Pijl. De ploeg van Rozenburger en aanvoerder van IJsselmonde gaf de doelpunten te simpelweg en kwam zeker de eerste helft wel tot kansen, maar de laatste pass was vaak niet zuiver, of het vizier stond niet op scherp. De tweede helft kam de thuisploeg wel tot doelpunten, maar toen stond er al 0-3 op het scorebord en kwam de inhaalrace niet verder dan een schamel puntje.

Lees meer: Marnix Sonneveld: “Zeker gezien de tweede helft hadden we recht op meer”

Zeker in de eerste helft leek een gelopen race voor OHVV, de ploeg van Bryan van der Laan en oud Rozenburg trainer Peter-Marcel Nauta. Door twee doelpunten van Van der Laan leek OHVV in de wedstrijd tegen Botlek de punten mee te kunnen nemen. Zelfs een derde doelpunt was er in het voordeel van de bezoekers op sportpark De Brug. Een zuivere goal (althans voor zover onze var capaciteiten reiken) werd na lang overleg tussen scheidsrechter, die zelf al naar het midden wees, en zijn assistent met de vlag van Botlek, al dan niet terecht, toch nog afgekeurd. In de tweede helft was een onnodige overtreding, beloond met rood, door Xander Le Pair de ommekeer in de wedstrijd.

Lees meer: Twee doelpunten van Bryan van der Laan brengen OHVV niet in veilige haven

OHVV maakt het vooral zichzelf lastig aan de Botreep in Hoogvliet. Met regisseur Bryan van der Laan op het middenveld van OHVV was zijn ploeg afgelopen zaterdag de betere tegen Rijnmond Sport Hoogvliet. Eigenlijk was er van een heuse degradatiekraker geen sprake. De ploeg van de oud-Rozenburger en oud-Rozenburg trainer Peter-Marcel Nauta, dicteerde de wedstrijd over grote delen. OHVV gaf nauwelijks kansen weg, maar kwam in de slotfase tegen 10 man toch nog een beetje in het gedrang.

Lees meer: Bryan van der Laan:”We geven niets weg en vergeet jezelf te belonen”

Voor Hellevoetsluis, met Bethslot Woldeamanuel, was het tegen MOC’17 de zevende keer dit seizoen een puntendeling. Dennis Vermeer had zijn knie uit de kom en opgerekte kniebanden. Geen operatie, wel een mogelijkheid, maar Dennis kiest daar niet voor, maar banden versterken door Fysiotherapie. En blijft Bethslot ook volgend seizoen spelen voor Hellevoetsluis, is er bij Dennis Vermeer nog van alles mogelijk, zeker ook bij het zaalvoetbal, waar Dennis in de eerste divisie speelt direct onder de Eredivisie, het hoogste niveau van Nederland.

Lees meer: Praten met en luisteren naar Dennis Vermeer en Bethslot Woldeamanuel

OHVV, waar Rozenburger Bryan van der Laan de aanvoerdersband draagt en Joshua Stout aan zijn laatste seizoen bezig is, is inmiddels afgezakt naar een nacompetitieplaats in de degradatiezone. Coach Peter-Marcel Nauta ziet nog kansen genoeg om weg te blijven van het degradatiebal aan het einde van de competitie, maar dan zal zijn ploeg wel punten moeten pakken en daar leek het afgelopen zaterdag niet op.

Lees meer: Moet de stormbal aan de Eeweg al worden gehesen

We hoorden dat het afgelopen weekend ook voorbij komen, in het betaald voetbal. Het lijk zo langzamerhand ook voor Hellevoetsluis op te gaan. De ploeg van Mark van Os, waar ook Bethslot Woldeamanuel deel vanuit maakt, behaalde het zesde gelijkspel deze competitie. En gezien de resultaten van ploegen boven Hellevoetsluis een gemiste kans om in te lopen op de koploper. Bethslot Woldeamanuel over Walcheren en de gelijke spelen.

Lees meer: Als je niet kan winnen, dan zeker niet verliezen

Het was een verrassing. “Het lichaam wil niet meer zo als ik zou willen. Het is genoeg geweest”, vertelde Maik toen we hem tegenkwamen in de plaatselijke supermarkt. Dertien seizoen verbonden aan het eerste elftal van Rozenburg. Maar toen we die dertien seizoenen de revue wilde laten passeren werden we verrast. “Ik plak er nog een jaartje aan vast”.

Lees meer: Maik den Ouden toch nog een jaartje langer op sportpark West

De gelijkmaker viel pas heel laat in blessuretijd. Vanaf 11 meter was het Brendon Jansen die het puntje voor Hellevoetsluis veilig stelde tegen koploper Heinenoord. Zeker verdiend voor de thuisploeg en zeker de eerste helft had er meer ingezeten voor de ploeg van Mark van Os. Een echter topper in de tweede klasse E. Spektakel afgewisseld met goed voetbal was het ook voor de neutrale toeschouwers smullen aan de Brielsestraatweg.

Lees meer: Bethslot Woldeamanuel: “Toch wel blij met een punt”