We hoorden dat het afgelopen weekend ook voorbij komen, in het betaald voetbal. Het lijk zo langzamerhand ook voor Hellevoetsluis op te gaan. De ploeg van Mark van Os, waar ook Bethslot Woldeamanuel deel vanuit maakt, behaalde het zesde gelijkspel deze competitie. En gezien de resultaten van ploegen boven Hellevoetsluis een gemiste kans om in te lopen op de koploper. Bethslot Woldeamanuel over Walcheren en de gelijke spelen.

De achterstand op de koploper is opgelopen tot 8 punten. In de wedstrijd tegen Heinenoord, de huidige koploper, had er misschien wel meer ingezeten, maar werd het een verdiend gelijkspel. Alhoewel die penalty ver in blessuretijd op het randje, maar daar zat het niet tegen, overigens zeker binnen de beruchte lijnen. Als de arbiter op een andere positie op het veld had gestaan had de man in het zwart het waarschijnlijk niet kunnen zien. Hellevoetsluis speelde niet alleen tegen koploper Heinenoord gelijk. Ook waren er puntendelingen tegen Serooskerke, SVOD, DBGC en MZC’11. Afgelopen week kwam de ploeg van Mark van Os tegen Walcheren ook niet verder dan een puntendeling. “We begonnen rommelig, slecht veld en meer van die meuk”, kijkt Bethslot Woldeamanuel terug op de wedstrijd tegen Walcheren. “Bij de rust stonden we met 1-0 voor en begonnen goed aan de tweede helft en na een minuut of 10 na de thee lieten we het een beetje lopen. En dat het dan 1-1 wordt was uit oogpunt van de tegenstander niet eens onverdiend.”

Vaak slechte velden in het Zeeuwse. “Ja, of het nu mag of niet ga je een kunstgrasveld toch wel koesteren. Maar voor alle duidelijkheid is voetballen op gras nog steeds het beste wat er is. Een beetje gras mag er wel op staan, hoe verder in Zeeland hoe minder gras er overblijft (Bethslot kon de lach even niet onderdrukken).” Zes gelijke spelen en inmiddels vier oprij. Als je niet kan winnen dan zeker niet verliezen hoorden we al wel eens vaker. Hoeveel punten heb je laten liggen? “Tegen MZC laat je punten liggen alhoewel de gelijkmaker in de slotfase zeker verdiend was voor de tegenstander. Serooskerke was ik er niet en tegen DBGC heb ik ook moeten toekijken, dus lastig om daar iets over te zeggen. Je noemt een aantal gelijke spelen, wedstrijden waar we lang voorstonden. Ik ga niet zeggen dat het allemaal onverdiend was, maar vaak tegen het einde van de wedstrijd komt de tegenstander dan toch nog terug. Dan ben je er vaak dichtbij, maar ook weer ver weg omdat het veldspel tegen het einde van de wedstrijd verminderd en je dan punten laat liggen. Dan zijn die uitslagen echt wel terecht. Afgelopen weekend was er ook weer een mogelijkheid. De koploper morst punten en wij doen er bar weinig mee, helaas.”

Zit er nu echt niet meer in dan plaats vier? “Ik denk als er meer ploegen in de afdeling zouden zitten van het kaliber Heinenoord zouden we misschien hoger staan. Tegen zulke ploegen kan je lekker voetballen. Tegen ploegen als Walcheren, DBGC is het meer vechtvoetbal, dat is niet ons voetbal en daar zijn we nog niet goed genoeg voor. Er wordt best veel gevraagd in deze competitie en wij kunnen dat nog niet altijd opbrengen.”

Is het anders in Zeeland als hier in de regio? “Voetballend zeker, maar die ploegen weten wel altijd de punten bij elkaar te sprokkelen. Ze werken als team heel hard en dat is een verdienste. Ik hoor je over onderschatting, dat zeker niet. Maar je vergelijk met bijvoorbeeld Feyenoord die hoef je voor een potje tegen PSV niet op te laden, maar tegen Groningen of RKC is dat kennelijk toch anders. Of wij daar ook mee te maken hebben? Wij willen te vaak mooi voetballen, ik zeker ook, maar soms wordt er iets anders van je gevraagd in deze competitie. Zo af en toe moet de beuk erin en dat doen we misschien wel te weinig. Ik was niet tevreden afgelopen zaterdag tegen Walcheren, het was helaas niet genoeg voor de drie punten.” Vier oprij gelijk wordt dat een dingetje? “Nee, dat niet, maar we waren in de kleedkamer wel unaniem dat we een leuk team hebben en het reuzegezellig is, maar er wel moet worden gewonnen.”

Doelpunt Hellevoetsluis Jeffrey Burger.