Zeker in de eerste helft leek een gelopen race voor OHVV, de ploeg van Bryan van der Laan en oud Rozenburg trainer Peter-Marcel Nauta. Door twee doelpunten van Van der Laan leek OHVV in de wedstrijd tegen Botlek de punten mee te kunnen nemen. Zelfs een derde doelpunt was er in het voordeel van de bezoekers op sportpark De Brug. Een zuivere goal (althans voor zover onze var capaciteiten reiken) werd na lang overleg tussen scheidsrechter, die zelf al naar het midden wees, en zijn assistent met de vlag van Botlek, al dan niet terecht, toch nog afgekeurd. In de tweede helft was een onnodige overtreding, beloond met rood, door Xander Le Pair de ommekeer in de wedstrijd.

Nog voor er een minuut op de klokken stond lag de bal al in het netje achter de doelman van Botlek. Maker en aanvoerder Bryan van der Laan over dat doelpunt. “Prima onderschepping op het middenveld van Jim Baks, hij steekt Jonathan Francisco weg en die zag me staan.” OHVV bleef in die beginfase goed combineren en was duidelijk de bovenliggende partij. Botlek was niet helemaal compleet, maar ook aan de zijde van OHVV miste ze in deze belangrijke wedstrijd Stony van den Berg. Wegens werkzaamheden kon de spits niet aan de aftrap staan, op sportpark De Brug in Spijkenisse. Een gemis voor het team van Nauta, zeker omdat de spits, in de spaarzame momenten dat hij beschikbaar is, al in negen wedstrijden negen doelpunten op zijn naam heeft staan. In Spijkenisse kwam ook het tweede doelpunt van de voet van Bryan van der Laan. “Over de rechterkant kreeg ik de bal aangespeeld. Ik wacht even tot Jona (Jonathan Francisco, red.) vrij kwam. Kon die bal tussen twee man doorspelen en loop mee. Hij legde die bal fantastisch terug en kon ik de bal in de verre hoek schuiven. Dan kom je 0-2 voor en ook nog die discutabele afgekeurde goal. Je ziet op dit niveau dat normaal een scheidsrechter zich niet vaak laat overtuigen door de grens van, in dit geval Botlek. Verder vergeten we ons verder te belonen, die eerste helft. Dan weet je dat ze pressie gaan spelen, maar echt in de problemen kwamen we zeker niet. Ook nog mogelijkheden om die derde te maken, dat zeker.” Het kantelpunt was toch wel die rode kaart in de 54e minuut. Bryan van der Laan over dat voorval. “Onbegrijpelijk dat je op die plaats zo’n overtreding maakt (Sander Le Pair, red.). Op de helft van de tegenstander en aan de zijlijn. Onnodig, laten we het daar maar op houden. Wij komen met 10 man en krijgen vrij snel die 1-2 om je oren. We verdedigden daar niet resoluut rondom je eigen zestien en laten hem vrij schieten. Hij was niet echt hard, dus de keeper (Roy de Ruiter, kwam van Zuidland en gaat daar na dit seizoen ook weer er naartoe, red.) had hem misschien moeten pakken. Maar goed, hij gaat er in, en dan weet je dat ze gaan pompen. We zakten ver in, dat gaat, denk ik automatisch. Ik zakte zelf ook vaak terug van de tien- meer naar de zes positie. En hoe we die tweede goal tegen krijgen, dat mag niet gebeuren. Combineren dwars door het midden. Uiteindelijk kost dat ons twee dure punten. Vandaag hadden we afstand kunnen nemen, dat doen we niet en maken het spannend naar volgende week. Niet tevreden met een punt. Vooraf misschien wel. We spelen altijd om te winnen, maar zeker niet verliezen. Achteraf gewoon twee punten verloren. Zeker als je kijkt hoe we de eerste helft hebben gespeeld. Rode kaart duidelijk het kantelpunt. Hier mogen we niet tevreden mee zijn.” Volgende week de laatste wedstrijd voor OHVV, thuis tegen Hekelingen. De laatste competitieronde is OHVV vrij. Als Nauta de nacompetitie wil ontlopen moeten er volgende week punten worden gepakt.