De gelijkmaker viel pas heel laat in blessuretijd. Vanaf 11 meter was het Brendon Jansen die het puntje voor Hellevoetsluis veilig stelde tegen koploper Heinenoord. Zeker verdiend voor de thuisploeg en zeker de eerste helft had er meer ingezeten voor de ploeg van Mark van Os. Een echter topper in de tweede klasse E. Spektakel afgewisseld met goed voetbal was het ook voor de neutrale toeschouwers smullen aan de Brielsestraatweg.

 

“Zeker de eerste helft oogde we fris en konden de tegenstander goed afjagen”, kijkt Bethslot Woldeamanuel terug naar de kraker op sportpark Historyland. “Jammer dat we onszelf niet voldoende belonen. Dan komen we uiteindelijk nog goed weg met die penalty in de slotminuten. Maar over de hele wedstrijd had er zeker meer ingezeten. Ik hoor je zeggen dat we de doelpunten wat simpel tegen kregen, dat is deels wel waar. Zeker die eerste, een eigen doelpunt, schoot hem stijf in de kruising (Richard Zebregs zette een in sliding in en belande in het eigen doel, red.). Verder corners tegen is niet altijd ons sterkste punt, gaat nogal eens mis. Er is altijd een plan, of in de zone of man op man. Heinenoord is ook een kopsterke ploeg. Waar Heinenoord dat goed voor elkaar heeft moeten wij nog groeien en moeten die foutjes eruit.” Bij hoekschoppen is je taak vaak terug naar het middenveld, zowel bij aanvallende- als verdedigende corners . “Daar is best over nagedacht. Ik heb met mijn lengte niet zoveel te zoeken in het gedrang. Bij verdedigende hoekschoppen kunnen we ook in de omschakeling wel gevaarlijk worden. Die hoge lange halen van afgelopen zaterdag was wel een beetje bedacht. We hebben voorin wel spelers die daar mee om kunnen gaan. En we moesten voorkomen dat linker centrale in zijn spel kwam. De andere centrale was meer kopsterk dus moeste de ballen daar meer over de grond.”

Bethslot Woldeamanuel is bezig om meer en meer belangrijk te zijn voor de ploeg van Mark van Os. Kwam er in zijn Rozenburg-tijd te veel druk op de frivole aanvaller, komt Woldeamanuel nu veel meer aan voetballen toe. Het verschil zit duidelijk in het goede voetballers om zich heen hebben en hij zich soms even kan onttrekken aan het altijd maar belangrijk zijn, zoals in zijn Rozenburg periode. Het was bij de derde goal dan niet direct een assist, maar zijn actie bij de achterlijn waar hij met een geweldige balbehandeling zijn tegenstanders het bos instuurde, was fenomenaal.

“Afgelopen zaterdag heb ik veel meters kunnen maken voor het team tussen de 6 en de 8 positie. Ja, en dat wij het over de vierde positie op de ranglijst hebben, afgelopen weekend was zo’n dag waar we korter naar de top drie hadden kunnen kruipen. We hadden heel goede zaken kunnen doen, maar toch ook wel blij met een punt. Misschien komt er nog wel eens zo’n weekend waar we wel toe kunnen slaan. Zaterdag bleven we er zeker in geloven, dat zag je ook wel aan het slotoffensief. Ondanks dat we er vier tegen kregen was gevoel, het kan nog. Misschien hadden we iets eerder gas moeten geven, maar een gelijkspel is een prachtig resultaat, alhoewel je natuurlijk altijd wil winnen.”

Doelpuntenmakers Hellevoetsluis: 0-1 Richard Zebregs (eigen doelpunt), Nick Koopal 1-1, Brian Poelman 2-1, Jeffrey Burger 3-2 (ruststand) en Brendon Jansen (penalty) 4-4.