We bewegen te weinig en de elektrische fiets maakt jongeren lui, lezen we in het AD. Als (jonge) kinderen naar de sport gaan, toch wel veel gebracht met de auto, althans waar we zicht op hebben. Maar we begrijpen het wel het zijn andere tijden en voor ouders is het lekker om je bijvoorbeeld op de Zanddijk even je rijvaardigheid bij hoge snelheid te testen. Je mag er maar 30 km/uur rijden, maar wie controleert dat. Het wielrennen kan wel eens in een moeilijke situatie komen. De organisatoren van wegwedstrijden hebben veel agenten op de motor nodig. En jullie begrijpen het al, die hebben we niet en daar wringt de schoen, volgens wielerexpert Thijs Zonneveld. Bij de club van het volk, Feyenoord, weten ze inmiddels ook hoe je drie cijfers voor de komma kan zetten. De duurste plaats voor een los kaartje, bij een simpele competitiewedstrijd tegen PSV, 100 euro. Het hek is van de dam of de prijzen door het dak. Maar wij gaan even naar onze ‘Dit is de week’

.

Rozenburg

Rozenburg – Excelsior’20 3–4

Het doel was een beetje meer inzakken, maar als dan centraleverdediger Elroy van Seventer de eerste is die het netje weet te vinden en dat was al een poosje terug dat hij het net liet bollen, hebben we een vraag. “Kan me niet echt herinneren wanneer het voor het laatst was”, vertelde Elroy. “Als je na een minuutje of twintig met 2-0 voorstaat, mag je eigenlijk niet meer verliezen. Kreeg wel de indruk dat ze er wat makkelijk over dachten. Zoiets van die puntjes halen we wel even op. We zakten een beetje meer in. Normaal staat Nick (de Bil, red.) over de middenlijn en nu meer rond de middenlijn. Beetje compacter houden en meer de lange bal. Die eerste was een corner of vrije trap van Nick de Bil, Maik den Ouden en Vince Lissenberg probeerde die bal al over de lijn te krijgen, maar dat lukte niet. In de rebound viel de bal voor mijn voet, niet hard maar wel in het netje. Lekker voor het vertrouwen. De 2-0 was eigenlijk een eigen goal. Voorzet over links, waar Sam Jongejan goed bij zat en met een beetje hulp de 2-0 op het bord, dat gaf wel vertrouwen. Zeker omdat het dit seizoen nog niet eerder was gebeurd. Die 2-1 viel net wat te snel. Minuutje of 3 na onze goal. Er zat wat irritatie in de ploeg bij Excelsior, maar dat pakten positief voor ze uit. We kregen 3 goals tegen in 20 minuten en konden we opnieuw beginnen. Maken we voor de rust nog de 3-3 door een snel genomen vrije trap van Nick de Bil en een snoekduik van Vince Lissenberg. Prima goal met het hoofd. In de tweede helft werden ze wel wat sterker en zag je dat ze toch goed konden voetballen. Die winnende van hun was balverlies op onze helft en dat strafte ze goed af. We hebben het nog wel geprobeerd, maar meer zat er niet in. Zeker op basis van de inzet en het spel van de eerste helft misschien wel een puntje verdiend.” Als we goed naar Elroy luisteren kan je uit een verliesbeurt geen goed gevoel overhouden, maar zeker een beter gevoel dan de wedstrijd tegen OVV. We spraken met de routenier van Rozenburg ook nog over de wedstrijd van zaterdag tegen Vierpolders, zijn verhaal bij het item van de ‘Agenda’ later deze week.

Hellevoetsluis

Hellevoetsluis – Yerseke 2-1

Het gaatje verkleinen naar de koppositie van de tweede klasse E is lastig voor de ploeg van Mark van Os. Vorige week zag Van Os zijn bijna zekere drie punten weggekaapt in de laatste minuut van de reguliere speeltijd door MZC’11 die alsnog langszij kwam, 1-1. Afgelopen zaterdag was er winst tegen Yerseke, 2-1. Het gaatje werd niet kleiner, maar Hellevoetsluis blijft in het spoor. “Het gat is inderdaad lastig te dichten”, vindt ook Bethslot Woldeamanuel. “Wij moeten vooral doorgaan waarmee we bezig zijn. Focus op onze eigen resultaten en hopen op een misstap van de concurrenten! De wedstrijd tegen Yerseke was een stroeve, geen mooi voetbal, maar wel weer drie punten en belangrijk kunnen zijn met een assist. Verder hebben we een vrij brede groep met veel posities die dubbel bezet zijn. Dus rouleren daarin is onvermijdelijk.”, vertelde Bethslot nog over zijn vaste plaats in de basis van Hellevoetsluis.

IJsselmonde

IJsselmonde – Slikkerveer 3-1

Hoe gaat het in de tweede klasse C met de periodetitel en voor Marnix Zonneveld komt er met IJsselmonde een lastig programma aan, de komende weken. “Als we zo door gaan doen we zeker mee, maar volgens mij zijn er maar 2 periodes dit seizoen in onze klasse, dus dan zijn we pas op de helft… Afgelopen zaterdag een goede wedstrijd tegen Slikkerveer van onze kant we begonnen zwakjes en twijfelachtig wat ook leidde tot een hele snelle tegengoal. We hadden ook te maken met wat blessure gevallen voorin, waardoor we de bal niet goed vast wisten te houden. Maar na een tactische omzetting halverwege de 1e helft kregen we steeds meer de overhand. De 2e helft stonden we verdedigend als een huis en hebben we eigenlijk geen kans meer weg gegeven en was het wachten tot we zelf de goals gingen maken en die vielen gelukkig. We spelen inderdaad nu een hoop belangrijke wedstrijden achter elkaar, maar we zijn echt een hecht team aan het worden waarin de basis, maar ook de wissels belangrijk zijn en iedereen voor elkaar wil werken. Wedstrijden bekijken we lekker week tot week, heeft geen zin om op de feiten vooruit te lopen.”

Abbenbroek

SCO’63 – Abbenbroek 4-2

Abbenbroek begon matig aan de wedstrijd in Spijkenisse tegen SCO’63. Rozenburger Dennis Vermeer, die bij Abbenbroek onder de lat staat, kon zijn ploeg niet voor een nederlaag behoeden. “Nederlaag is compleet aan ons zelf te wijten, eerste helft was de slechtste helft van dit seizoen, goals eerste helft kon ik zelf niks aan doen werden goed binnen geschoten, tweede helft hebben we ons redelijk herpakt en aardig wat kansen gecreëerd, maar wegens de achterstand moesten we wel met meer risico spelen op het moment dat we de 2-1 maken werd het al weer snel 3-1 voor SCO, vervolgens 7 minuten voor tijd komen we terug tot 3-2. Houd ik de ploeg nog op de been met een aantal goede reddingen, maar helaas vanuit de counter kwam SCO nog op 4-2 In plaats van wij op 3-3. Al met al niet onterecht, zeker als je zag hoe we de eerste helft voor de dag kwamen”

Futsal Rotterdam

CFM/Transito – Futsal Rotterdam 5-1

In het zaalvoetbalteam van FR heeft Dennis Vermeer zijn basisplaats, na zijn blessure, nog niet terug. Vanaf de bank zag hij zijn team verliezen van CFM/Transito in sporthal De Crosser in Werkendam. “De tegenstander van afgelopen vrijdag, Club Futsal Merwede, is een hele degelijke ploeg. Zij creëren de kansen wij niet. Denk dat als we met onze ploeg in de middenmoot eindigen we het goed doen. We hebben zeker niet het slechtste team, maar missen ook wel wat kwaliteit op bepaalde posities.” Futsal Rotterdam staat op plaats 8 op de ranglijst van de eerste divisie B. Kansen genoeg om de aansluiting met de bovenkant van de middenmoot. Het verschil met de nummer vier is slechts 4 punten.

Volleybal

Volley Zuid met de Rozenburgse dames Milon van Seventer en Nieke Pranger won van Next Volley, 3-1 goed voor 4 punten. De setstanden in Rotterdam waren 25-14/17-25/25-19/25-23. Volley Zuid is opgeklommen naar plaats 8 op de ranglijst. De ploegen boven Volley Zuid hebben nog wel een wedstrijd en sommige twee wedstrijden minder gespeeld. De ploegen onder Volley Zuid hebben ook, net als Volley Zuid, 7 wedstrijden gespeeld.

Ook Vovero dames 1 behaalde punten. Eerst donderdag de inhaal tegen RVC/Libanon (1-3) goed voor 4 punten en zaterdag pakte Vovero nog eens 2 punten. Op de ranglijst is het aantal gespeelde wedstrijden erg verschillend. De ploeg met de meeste wedstrijden heeft 7 potjes gespeeld en Apollo uit Numansdorp heeft er pas 3 op de teller. Maar de punten die Vovero heeft gepakt waren veel waard en een prima prestatie.

Waterpolo

SCOMZeehondDuck won in de Rozenburcht met 12-7 van AZC H4. De ploeg van Harry en Tess Kok bezet de vierde plaats op de ranglijst. Voor SCOMZeehondDuck scoorde: Alex Heskes en Jesco Molenkamp 3X, Erik Aknaev 2X en Thijs Schouten, Jeffrey Meesters, Tristan Neve en Sasha Aknaev ieder 1X.