De Marathon van Rotterdam en het laatste optreden van Lee Towers bij de start. De tijd gaat soms sneller dan we hoopten. Rozenburg gedegradeerd naar de vierde klasse. Lijkt op West een hele opluchting, maar misschien vergissen we ons. We hebben opeens geld over omdat er meer mensen sterven dan gedacht. Gaan we terug naar 130 km op de snelweg. Knap als je in de omgeving van Rotterdam die snelheid kan halen of het moet midden in de nacht zijn. In Amsterdam zijn ze bij Ajax bezig met het spelletje ‘De pot verwijt de ketel’. En drones zijn tegenwoordig niet meer om een fotootje van bovenaf te maken, dat zagen we in het Midden-Oosten. Komt er dan toch binnenkort een Super Leaque. En te vroeg juichen omdat je denkt dat je een wielerkoers gewonnen hebt, zal vanaf nu wel niet meer voorkomen. Bij de vrouwenkoers in Zuid-Limburg was zo’n gevalletje van, had ik beter niet kunnen doen. We gaan naar onze ‘Dit is de week’……………

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Rozenburg en Vierpolders speelden op sportpark West een derby, alhoewel er tussen die twee ploegen nooit een echte derby sfeer is. Bij verlies zou Rozenburg degraderen en uiteindelijk gebeurde dat ook. Nu kunnen de Rood Gelen gaan bouwen aan een nieuw team en werken aan een nieuwe ‘Gouden Generatie’. Makkelijk zal dat zeker nog niet gaan worden in de vierde klasse. Maar wat niet is kan nog komen. Oud Rozenburg doelman Stephan van Asperen komt het begeleidingsteam versterken en met Dennis Vermeer, een doelman met Rozenburg roots, terug op West. Of er nog meer terugkeren naar Rozenburg? Zaterdag in de wedstrijd op West stelde Vierpolders door doelpunten van, Vincent Bieling, Maikel Straatman en Floris van den Heuvel, de overwinning veilig. De degradatie van Rozenburg was al wel weken zichtbaar en ook voelbaar op West. Voor het vierdeklasser-niveau moeten we heel veel jaren teruggaan, 1981. In 1980 en 1981 speelde Rozenburg in vierde klasse C. Daarna de betere jaren van de club en klom Rozenburg op naar de top van het amateurvoetbal. Dat lezen we alleen nog in de geschiedenisboeken. Erik van de Ridder staat aan het roer op West en zal daar volgend seizoen ook staan. Of hij de ploeg na 1 seizoen terug kan brengen naar de derde klasse en/of nog hoger, zullen we af moeten wachten.    

Vierde klasse F – OHVV/Abbenbroek

OHVV pakt de punten tegen Abbenbroek. OHVV had voor het eerst een selectie waar wissels mogelijk waren. Is het de laatste strohalm of een wederopstanding vroegen we aan aanvoerder en Rozenburger Bryan van der Laan. “Ik hoop dat het een wederopstanding is, voor het eerst dit seizoen een selectie van boven de 14 man beschikbaar. Gelijk resultaat. Zegt ook wel wat. Nu moeten we doorpakken. Ik denk dat het één richtingsverkeer is geweest. Voor rust hadden we al 4 misschien wel 5 goals moeten maken. Er zat eindelijk weer strijd in de ploeg en arbeid die we er voor elkaar wilden insteken. Met vlagen prima combinaties. Zij hebben een kansje gehad in de tweede helft, dat was het. We hadden met dubbele cijfers kunnen misschien wel moeten winnen. Maar goed deze lijn moeten we doortrekken en de punten blijven binnenhalen.” Doelpuntenmakers waren: 2x Jonathan Francisca, 1x Dylan van de Loosdrecht, 1x Stony van den Berg, 1x Bryan van der Laan. Zaterdag de degradatiekraker aan de Botreep in Hoogvliet waar Rijnmond Sport Hoogvliet de tegenstander is.

Tweede klasse E – Hellevoetsluis

Hellevoetsluis was te sterk voor DBGC. Na gelijke spelen en verlies dit kalenderjaar was er winst aan de Brielsestraatweg. De ploeg van Mark van Os won met 3-0. Doelpunten Hellevoetsluis: Jeffrey Burger, Tijs van den Heuvel en nogmaals Jeffrey Burger. Hellevoetsluis heeft wel wat punten verspeeld de laatste weken, maar is toch nog niet uitgeschakeld voor de prijzen. Punten morsen moet dan achterwege blijven. Zaterdag Terneuzen uit, daar moet het team van Mark van Os de punten op gaan halen en niet laten liggen.

Tweede klasse E – IJsselmonde

IJsselmonde verloor met 1-6 van CKC en Rozenburger Marnix Sonneveld kreeg geel. Met Marnix kijken we terug op de wedstrijd. Meedoen om de prijzen lijkt wel over voor dit seizoen. “Meedoen om de prijzen is zeker over. We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen als je zelf de kansen niet afmaakt valt die wel de verkeerde kant op. We begonnen slap met weinig kansen maar halverwege de 1e helft draaide we het al iets om. Ten kosten van een gele kaart kwam er iets meer pit in de ploeg (helaas nu wel een wedstrijd geschorst). Tweede helft trokken we deze lijn door, we kregen zeker 3, honderd procent kansen waarvan er zeker 1 in moest zodat de stand 2-2 zou worden. Uit een counter na knullig balverlies werd het vervolgens 1-3 en nog geen 5 minuten later was het 1-4. Toen was alle veerkracht wel uit de ploeg en liepen ze zelfs uit tot 1-6.”

Waterpolo – SCOMZeehondDuck

SCOMZeehondDuck won de uitwedstrijd bij BZC met 7-11. Doelpunten SCOMZeehondDuck: Daniel Aknaev 3X, Thijs Schouten, Jesco Molenkamp ieder 2X, Erik Aknaev, Alex Heskes, Jim Kok, Jeffrey Meesters en Sasha Aknaev ieder 1X.

Stand na: 1e Periode, 2-5, 2e Periode, 4-6, 3e Periode, 4-10, 4e Periode, 7-11.

Volleybal

Vor de volleybalsters is de reguliere competitie ten einde. Zowel Vovero, van RVC/Libanon DS6 met 1-3, als ook Volley Zuid, van Gepido DS1 1-3, verloren hun laatste wedstrijd. Volley Zuid met Milon van Seventer en Nieke Pranger als Vovero eindigde op de voorlaatste plaats.