De competitie bij de voetbalamateurs is begonnen, niet voor iedereen zo als gedacht of misschien wel gewild. Rozenburg, Vierpolders, Hellevoetsluis, Abbenbroek en ook OHVV begonnen met een verliesbeurt. Alleen de ploeg waar Marnix Sonneveld zijn potjes speelt, IJsselmonde, won afgelopen zaterdag met 6-2 van Strijen van de clubs waar Rozenburgers actief zijn en die we op sportenrozenburg soms op gepaste afstand volgen.

Rozenburg

Geflatteerd of niet? Volgens het Nederlands woordenboek, mooier voorgesteld dan het is of vertekend. Maar al dan niet geflatteerd, in ieder geval krijg je er geen punten voor en wilde aanvoerder van Rozenburg, Nick de Bil, ook niets weten van geflatteerd. “Ja, de laatste tien minuten vallen wel vier goals. Wat moet ik er van zeggen, gewoon een maatje te groot. We hebben wel een beetje weerstand kunnen bieden, maar voor de rest hebben we het niet en helemaal niet laten zien. In de derde minuut scoren zij al uit een corner en ook het tweede doelpunt valt uit een corner waar we bij de tweede paal gewoon niet goed verdedigen. Dan wordt het al snel heel vervelend. We speelden op een bijveld op kunstgras. Het hoofdveld lag er al snel uit. Je weet tegen een fysieke ploeg op kunstgras, je in de duels moet komen en proberen aan voetbal toe te komen. Zeker met de ploeg die wij hebben. We hebben geen beukers. Victoria heeft kopsterke mannen en lengte in de ploeg. Wij jonge gasten die goed kunnen voetballen, maar er komt wat meer bij kijken momenteel. Als je dan na drie minuten de eerste in het netje hebt liggen en tien minuten later de tweede. Dan loop je gelijk achter de feiten aan. De eerste helft hebben we niets laten zien amper over de middenlijn geweest. Tempo lag laag. Zij dachten waarschijnlijk, met een 2-0 voorsprong, Rozenburg zet geen druk, het zal onze tijd wel duren. Benny (van der Meer, red.) heeft een paar prima reddingen en zo bleven we nog enigszins in de wedstrijd. We kwamen goed de kleedkamer uit. Eerste tien minuten van de tweede helft leek het erop dat we het op konden pakken. Wat mogelijkheden niet echt grote kansen. Vrije trap van mij die door de keeper goed gepakt wordt. Dat scoren zij snel de 3-0 en was de geest uit de fles. De laatste tien minuten krijgen we er nog drie tegen. Niet een alles-of- niets- poging, we lieten het gewoon lopen. Hun vierde treffer komt uit een aftrap van ons, verkeerde terugspeelbal en de vierde in het netje. Dat kan niet, dat mag niet, maar het gebeurt. Ons doelpunt was een mooie van Desley de Vliegh, krult hem mooi in de bovenhoek. Een doelpunt eigenlijk uit het niets. Sander Kraaijeveld donderdag op de training geblesseerd geraakt, Elroy van Seventer wel op de bank voor nood, maar nog niet helemaal fit. Kijk, we kunnen naar alles en iedereen gaan kijken, maar als je met 6-1 op de broek krijgt moet je stil zitten tot je geschoren wordt. Snel vergeten en keihard werken en zaterdag de punten op West houden.”

Vierpolders

Spelen op het tunneldak van de A4 is zo weten vele ploegen geen pretje. Vierpolders verloor de eerste wedstrijd van deze competitie met 2-0 van Kethel Spaland. Doelman en Rozenburger Rick Otte liep tegen de eerste gele prent aan.

OHVV

Een slechte start van OHVV met Bryan van der Laan. De Rozenburger zorgde nog wel voor de enige goal. “Het leek wel of we dachten dit doen we wel even”, vertelde Bryan op weg naar de dinsdag training. “Moet wel zeggen ze hadden hun huiswerk goed gedaan. We kregen op het middenveld weinig ruimte om lekker te pillen. Een wonderploeg vond ik het niet, het was meer een day-off van ons. In de beker ging het lekker, rondje verder. Maar dit was een slechte start, ook onnodig. Als ik naar de ploegen kijk die bij ons in de afdeling zitten, is dit toch wel een afdeling waar veel ploegen in zitten die veel en lang in de derde klasse hebben gespeeld. Best wel een zware afdeling. Maar ondanks dat denk ik wel dat we een ploeg hebben die ook in die derde klasse kan spelen. Op je vraag een verlengstuk van de trainer in het veld. Ja, ik heb de aanvoerdersband om, maar ik doe het niet alleen. Ondanks dat ik nieuw ben, word ik geaccepteerd en dat is belangrijk. Maar zaterdag moeten er punten gepakt worden, daar gaan we voor.” Bij OHVV zat Joshua Stout, net terug van vakantie, op de bank.

Hellevoetsluis

Voor de verloren wedstrijd van Hellevoetsluis tegen Heinenoord vertelde trainer-coach Mark van Os: “Gelijk tegen de toren hoge favoriet voor het kampioenschap in deze klasse”. Uiteindelijk werd het 4-1 voor thuisploeg Heinenoord. In hoeverre Mark van Os gelijk krijgt met de titel kansen voor Heinenoord zal in het verloop van het seizoen moeten blijken. Afgelopen zaterdag kwam Heinenoord al vroeg in de wedstrijd op voorsprong (8e minuut) Na een dik kwartier kwam Hellevoetsluis nog wel langszij, maar keek nog voor de thee tegen een 2-1 achterstand aan. Als Heinenoord dan snel in de tweede helft op een 3-1 voorsprong komt, is de wedstrijd gespeeld. Dat het dan ook nog 4-1 wordt is min of meer voor de statistieken.

Abbenbroek

Ook Abbenbroek verloor afgelopen zaterdag. Tegen Rijnmond Hoogvliet Sport stond er na 90 minuten aan de Botreep in Hoogvliet 4-2 op het scorebord. Onder de lat bij Abbenbroek weer Dennis Vermeer, die weliswaar niet helemaal fit, zijn rentree maakte. Dennis is aan het begin van de trainingen naar de start van dit seizoen geblesseerd geraakt aan een knieband. Ook is de Rozenburger in de zaal actief. Dennis Vermeer speelt voor Futsal Rotterdam en we zullen dit seizoen zeker nog een keer in gesprek gaan met de doelman. Futsal Rotterdam komt voort uit Feyenoord en speelt op het hoogste niveau van Nederland. De wedstrijden van Futsal Rotterdam worden gespeeld in het Topsport Centrum naast de Kuip.

IJsselmonde

De ploeg van waar Rozenburger Marnix Sonneveld speelt is goed aan de competitie begonnen. IJsselmonde won op het eigen sportpark van Strijen met 6-2. IJsselmonde is met deze score ook de eerste koploper in de 3e klasse C.

Indus’67

Bij Indus gaat het zowel bij de heren als ook bij de dames crescendo. De dames wonnen de uitwedstrijd tegen DWS met 17-23 en de heren waren succesvol bij Roda 14-26. Dat de interesse bij veldcompetitie tanende is en meer en meer als voorbereiding op de zaalcompetitie wordt gezien is zichtbaar in het aantal verenigingen die zich hebben ingeschreven. Bij de dames 4 teams en bij de heren 6 teams. De dames zijn na twee wedstrijden koploper en de heren bivakkeren, na drie wedstrijden, in de middenmoot.

SCOMZeehondduck

De waterpoloërs van Hoogvliet – Rozenburg – Brielle wonnen de tweede wedstrijd in de Rozenburcht met 12-6. De thuisploeg kwam gedurende de gehele wedstrijd nooit in gevaar.

Volley Zuid

Milon van Seventer en Nienke Pranger verloren in Tilburg, met Volley Zuid, de eerste wedstrijd van de competitie in de vijfde set.