Bij Hellevoetsluis staat er voor zaterdag, aan de Brielsestraatweg, een heuse kraker op het programma. Koploper Heinenoord komt op bezoek. Misschien wel een wedstrijd met mogelijkheden voor de ploeg van Mark van Os om te laten zien dat Hellevoetsluis nog niet afgeschreven is. Op sportpark Tienvoet in Heinenoord was de tegenstander van zaterdag duidelijk te sterk. In de eerste wedstrijd van deze competitie werd het 4-1 voor de thuisploeg. Hellevoetsluis zal zeker revanche willen nemen op de nederlaag in de heenwedstrijd. Afgelopen zaterdag was er voor Hellevoetsluis, zonder Bethslot Woldeamanuel, een meer dan verdienstelijk gelijkspel tegen de nummer twee op de ranglijst, 2-2.

“Dat vierde plekkie komen we, maar moeilijk vanaf”, begint Bethslot zijn verhaal over zijn huidige ploeg Hellevoetsluis. “Die bovenste drie zijn goed voetballende ploegen met brede selectie en prima spelers. Ze hebben wat meer variatie in wisselingen en in ieder geval breder dan dat wij zijn. Maar we gaan wel de strijd met ze aan. Afgelopen zaterdag kon ik er helaas niet bij zijn, maar heeft het team tegen SVOD een puike prestatie geleverd. We stonden met 1-2 aan de leiding en in de 83e minuut kregen ze nog een penalty mee. Jammer, maar het belooft wel veel voor de rest van het seizoen.”

SVOD’22 - Hellevoetsluis

In de 5e minuut kwam Hellevoetsluis aan de leiding door een doelpunt van Tijs van den Heuvel, die een afgeslagen bal in één keer op de pantoffel nam. In de 12e minuut kwam SVOD’22 langszij door een doelpunt van Jens Kamphorst. De ruststand was 1-1. Thuis had SVOD alleen verloren van koploper Heinenoord en Hellevoetsluis was op weg naar de tweede nederlaag voor de ploeg uit Oostkapelle. Bryan Poelman bracht de ploeg van trainer Mark van Os weer aan de leiding. Als Hellevoetsluis dan aan de overwinning kan gaan denken, een pijnlijk moment in het strafschopgebied van Hellevoetsluis. Bas van der Wel gaat na een ongelukkige botsing met Tim van der Lijn naar het gras en scheidsrechter Ramcharan vond het een strafschop. SVOD toch nog op gelijke hoogte, vanaf 11 wist Van der Wel wel raad met dit buitenkansje. In de slotfase kreeg Gavin van Dort dan nog zijn tweede gele prent en moest Hellevoet de laatste minuten met 10 man het gelijkspel verdedigen.

Hoe heb je het eerste halve seizoen ervaren?

“Toch wel, wil niet gelijk zeggen verbazend goed, maar beter als ik had mogen denken”, gaat Bethslot verder met zijn verhaal. “Ik ben blij met hoe het nu gaat. De statistieken en mijn aandeel in het team geven me vertrouwen. Een goede stap geweest richting Hellevoetsluis en we kunnen bouwen aan aankomend jaar. Volgend seizoen speel ik ook bij Hellevoet. De laatste weken is het een beetje rommelig, geschorst en een keertje werk, maar veel basisplaatsen tot nu toe. Ik speel veel op de ‘TIEN’ positie, maar als de trainer me nodig heeft in de spits speel ik daar ook. Aan de buitenkanten niet, we spelen een ander systeem. Mijn voorkeur gaat wel uit naar de tien positie. Als ik terugkijk de beste stap die ik kon maken. Voetballend op een hoger niveau, daar word ik zelf ook beter van. De aanpassingen in de groep waren ook niet moeilijk voor me. Het gaat natuurlijk eerst om het voetballen en de rest komt vanzelf. Ik heb inmiddels vijf doelpunten en 7 assist met 3 wedstrijden geschorst en een wedstrijdje missen wegens werk, kan ik daar wel tevreden mee zijn.” Hoe schat je de kansen in voor de tweede helft van de competitie? “De favorieten die ik heb gezien zijn Heinenoord en SVOD’22, die zijn ijzersterk. Onder ons kunnen ploeg vaak leuk voetballen en zakt het diep in de tweede helft vaak in elkaar. Dat zie je bij ons niet en kunnen we vaak na 70 minuten iedereen nog wel stuk spelen. Het moet vaak ook een beetje meezitten. Geschorste spelers en blessures.” Zaterdag tegen de koploper. “Ja, dat wordt wel een mooi potje. We zijn er erg op gebrand om die nederlaag uit de eerste wedstrijd weg te poetsen. Daar werden we de tweede helft wel weggespeeld. Als we kunnen winnen kunnen we echt laten zien nog niet afgeschreven te zijn.”