We kunnen er niet omheen, Arne Slot vertrekt naar Liverpool. Een prachtig afscheid in de Kuip, we waren erbij. Ook een wedstrijd waar we Rozenburger Mimeirhel Benita weer eens live aan het werk konden zien. In het shirt van Excelsior was dit de eerste keer. Nog een beetje nacompetitie en dan gaan we aan het EK in Duitsland beginnen. Overigens ‘Wie zonder zonde is werpe de eerste steen’, lijkt nog lastig te worden om een minister-president te vinden. We lezen iets over rollatorloop, iets voor de toekomst? Kan de sluitertijd van de camera een heel stuk teruggedraaid worden, of…… Maar we gaan naar onze ‘Dit is de week’.

 

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Bij Rozenburg stond alles in het teken van afscheid. Nick de Bil, Benny van der Meer, Maik den Ouden, Onur Zaif gaan stoppen of zijn al gestopt. Doelman Nino Noordijk gaat, na een seizoen, terug naar Vlotbrug. En bij de technische staf gaat Leen van Es stoppen met zijn werkzaamheden. Er werd ook nog gevoetbald. Na een 0-2 achterstand wist Rozenburg toch nog een puntje over te houden aan de wedstrijd tegen Meeuwenplaat. Doelpunten voor Rozenburg, Elroy van Seventer en Nick de Bil.

Vierpolders verloor van MVV’27 in een thuiswedstrijd. Vierpolders had het lastig tegen de ploeg van Hakan Copur, een trainer die als speler ooit het shirt van Rozenburg om de schouders droeg. Na een snelle openingstreffer van Jesper Lakerveld kwam Vierpolders op een 1-4 achterstand. Vierpolders deed nog wel wat terug. In de slotfase wisten Stef Mansveld en Maikel Straatman het netje achter doelman Mark van Barneveldt te vinden.

Vierde klasse F – OHVV/Abbenbroek

Voor OHVV wordt het lastig de nacompetitie nog te ontlopen. Afgelopen weekend was er aan de Eeweg een 1-1 gelijkspel tegen Hekelingen. “We hadden vorige week moeten winnen bij Botlek en tegen Hekelingen ook weer”, vertelde aanvoerder Bryan van der Laan. “Hekelingen heeft één keer op de goal geschoten en wij maken de kansen niet af. We zijn de laatste wedstrijd vrij en moeten nu afwachten. Hopen op een gelijkspel bij Rockanje tegen SCO en dan moet ZBVH thuis nog verliezen tegen Zwartewaal.” Bij rust stond het nog 0-0 in Oudenhoorn. Na een 0-1 achterstand wist Stony van den Berg, op aangeven van Bryan van der Laan, de gelijkmaker te scoren.

Abbenbroek verloor voor de zesde keer op rij, dit keer van GHVV met 3-0 bij GHVV’13. Abbenbroek zonder Rozenburgse inbreng zwaar in de problemen.

Derde klasse C – IJsselmonde

IJsselmonde pakte een puntje thuis tegen Zwarte Pijl. Lees hier het gesprek dat we met Marnix Sonneveld hadden na de wedstrijd.

Tweede Klasse E Hellevoetsluis

Het was weer Jeffrey Burger die in de absolute slotfase, 89e minuut, Hellevoetsluis aan de overwinning hielp, 1-0. Een overwinning met een toetje. Doordat Hellevoetsluis de periode van kampioen Heinenoord over kon nemen, speelt Hellevoetsluis in de nacompetitie voor wie weet ook nog een plaatsje in de eerste klasse. Rozenburger Bethslot Woldeamanuel kreeg zijn derde gele kaart in de wedstrijd tegen SVOD’22. Bethslot speelde 19 wedstrijden voor Hellevoetsluis dit seizoen, scoorde 4 keer, pakte drie gele prenten en een rode kaart. Gaat coach Mark van Os al in zijn eerste seizoen voor een feestje kan zorgen, aan de Brielsestraatweg?