Sander Arkenbout heeft de meeste speelminuten in de competitie. In alle 26 wedstrijden stond hij in de basis. Arkenbout werd één keer gewisseld door coach Wim van der Steene. In de wedstrijd tegen Hellevoetsluis werd hij in de 65e minuut naar de kant gehaald en miste daardoor 25 minuten in de competitie 2012-2013.

Nadat Wesley Muijen geblesseerd raakte, hij stond maar 3 wedstrijden in de basis, werd duidelijk dat Sander Arkenbout die positie moest gaan bekleden. Zeker niet tot vreugde van de linkspoot die aan zijn derde seizoen was begonnen. Coach Van der Steene was vast besloten en met de instelling van Arkenbout groeide de linkspoot uit naar één van de betere linksbacks van de afgelopen jaren. Sander Arkenbout heeft Rozenburg verlaten en speelt volgend seizoen bij Brielle en het zal ons niet verbazen als hij ook bij zijn nieuwe / oude club, Sander speelde in het verleden bij Voorne fusiepartner van WRW, ook onder Steef Buijs op die positie zal gaan spelen.

 

Zij stonden in de basis

Sander Arkenbout

26

Jock de Burgo

25

Wifred Poleij

25

Jordie de Groot

23

Raoul Neral

23

Pieter Selhorst

22

Nick de Bil

22

Elroy van Seventer

19

Yoeri Bak

19

Tim Gudde

19

Atif Boujddayn

15

David Pieters

14

Bryan van der Laan

12

Dennis Boateng

6

Randy Doest

4

Tan Nguyen

3

Wesley Muijen

3

Ronald Karsten

2

Robert de Korte

1

Sven Goedendorp

1

 

Randy Doest heeft de meest invalbeurten achter zijn naam staan in het afgelopen seizoen. De balvaste spits heeft maar 4 keer in de basis gestaan en mocht 10 keer van de bank komen. Yoeri Bak (9), Nick de Bil (7) en Pieter Selhorst (6) waren de meest gewisselde basis spelers. Verdedigend had Wim van der Steene weinig reden tot wisselingen. Jock de Burgo en Jordie de Groot waren omomstreden en nadat Sander Arkenbout de linksback positie ging invullen was daar zeker geen reden tot wisselen. Elroy van Seventer speelde naast Jordie de Groot de meeste wedstrijden in het centrum, 19 keer. En viel ook nog eens 2 keer in. Wim van der Steene wilde aanvankelijk met Tim Gudde en in een paar noodgevallen met Raoul Neral in het centrum spelen, maar het succesvol duo De Groot / Van Seventer vormde veruit de meeste wedstrijden een betrouwbaar duo in het centrum van de verdediging.

 

Zij kwamen van de bank

Randy Doest

10

Hakan Gürel

8

Dennis Boateng

7

Sven Goedendorp

7

Tan Nguyen

4

Tim Gudde

3

David Pieters

3

Elroy van Seventer

2

Atif Boujddayn

2

Ronald Karsten

2

Nick de Bil

1

Yoeri Bak

1

Wesley Muijen

1

Lennart Quak

1

 

 

 

Binnenkort deel 3........