Gijsbert OudenaardenGeel kwam 38 keer uit de borstzak van de scheidsrechter en in de competitie van het afgelopen seizoen werd één keer rood getrokken. De rode kaart was voor David Pieters in de wedstrijd tegen Brielle.

Bijna anderhalve gele kaart per wedstrijd was misschien wat veel voor de ploeg van Wim van der Steene. Zeven kaarten waren er voor praten waar vooral Nick de Bil het leeuwendeel voor zijn rekening nam. Overigens is de strafmaat 08 van de KNVB 'het door woord en/of gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met de beslissing van de scheidsrechter', er één in de categorie zinloos. Er zijn maar weinig scheidsrechters die onophoudelijke opmerkingen op prijs stellen. En dat scheidsrechters door praten op hun beslissing terugkomen, wij hebben het nog niet vaak meegemaakt. Het is een ongelijke strijd waar we in het voetbal mee zullen moeten leven. Spelers mogen geen kaart trekken voor een scheidsrechters en scheidsrechters wel voor een spelers. We doe de zeven kaarten dan maar af op emotie. Maar zinloos blijven ze, zeker in onze ogen, daardoor wel.

 

Praten koste doelman Poleij en aanvaller Nick de Bil een wedstrijd.

Doelman Wilfred Poleij liep 4 keer tegen het gele kartonnetje aan waarvan 2 keer wegens praten. De onbetwiste sluitpost in de formatie van Wim van der Steene miste dus door praten de wedstrijd tegen Den Bommel, anders was hij wellicht de speler geweest die alle minuten in de competitie 2012-2013 had gespeeld. Maar ook Nick de Bil, hij kreeg er 4 voor praten en miste daardoor een wedstrijd.

  

Wie kregen er geel....

Raoul Neral

5

Pieter Selhorst

5

Randy Doest

4

Tim Gudde

4

Nick de Bil

4

Jock de Burgo

4

Jordie de Groot

4

Wifred Poleij

3

Bryan van der Laan

2

Dennis Boateng

1

Atif Boujddayn

1

Yoeri Bak

1

  

Bij 6 wedstrijden bleven de kaarten, voor Rozenburg op zak. Opvallend of toevallig de beide (uit en thuis) wedstrijden tegen Hellevoetsluis. En de andere wedstrijden waren op het eigen sportpark West.

  

(foto's Scheidsrechter Gijsbert Oudenaarden, boven. Doelman Wilfred Poleij, midden en scheidsrechter Orlando Fonseca, onder.)

  

 

Binnenkort deel 4 .....