Het voelde nog net niet als verraad, maar de aanvoerder van het huidige Vlotbrug en volgend seizoen speler van Rozenburg Mitchell de Zeeuw vond Vlotbrug verlaten in de kelder van het amateurvoetbal, de vierde klasse, best wel moeilijk. Natuurlijk heeft De Zeeuw de ambitie om met Rozenburg op z’n minst in de derde klasse te spelen en nog mooier met die ploeg naar de tweede klasse te promoveren. Maar als we tussen de regels door lezen lijkt het op een aanvoerder die het zinkende schip verlaat. En dat past niet bij de mentaliteit van de stoere verdediger.

Lees meer: Mitchell de Zeeuw: “Ik heb er best lang over na moeten denken”

Ruud Hakbijl kijkt al uit naar de eerste trainingen met Rozenburg. Zijn avontuur bij Vierpolders was niet wat hij er van gedacht had. Er kwamen dan wel wat spelers van Brielle naar Vierpolders maar moet er ook nog een back-up zijn om de stap naar de derde klasse te maken. Het verschil tussen de spelers die van Brielle kwamen en spelers uit het tweede elftal die bij schorsingen en blessures de opengevallen plaatsen moesten opvullen was te groot. Vorig seizoen strandde Vierpolders in de nacompetitie tegen NBSVV dit seizoen bleef Vierpolders steken op een 5e plaats.

Lees meer: Ruud Hakbijl:"Zal even wennen zijn dat een basisplaats niet vanzelfsprekend is.”

Je hoort en lees wel vaker dat een groot deel van de selecties moet bestaan uit eigen jeugd. Een nobel streven maar helaas vaak niet gebaseerd op de werkelijkheid of de voorhanden zijnde mogelijkheden. Super talenten worden in een vroeg stadium ontdekt of door de ouders op talentendagen onder ogen gebracht van de scouts. Als je in de derde klasse speelt en er met kop en schouders bovenuit steekt zijn hoger spelende clubs in de nabije omgeving altijd wel bereidt tegen wat onkostenvergoedingen die spelers aan hun clubs te binden en spelers kunnen natuurlijk zelf ook hogerop willen spelen. We bedenken het niet zelf, maar zien de pagina’s vol met overschrijvingen elk seizoen weer. En ook bij Rozenburg komen er een paar nieuwe spelers bij, maar blijft ook de selectie voor een groot gedeelte intact. Deel 2 van ons gesprek met Rozenburg trainer Dennis Zaal.

Lees meer: Dennis Zaal:”Teleurstellend seizoen als we naar de prestaties kijken, maar een mooi seizoen als je...

De beste prestatie sinds het vertrek van Wim van der Steene bij Rozenburg, nu alweer 4 seizoenen geleden. Toen op het randje van de eerste klasse en inmiddels na wat mindere jaren op het randje van de tweede klasse. Rozenburg moest een stapje terug doen en zakte af naar de derde klasse. Na Rob Vuik kwam Dennis Zaal naar West en de ambitieuze coach kreeg de opdracht, promoveren naar de 2e klasse. Vorig seizoen eindigend op een zevende plaats, dit seizoen op plaats drie. De stijgende lijn zit er in. Het wordt tijd voor een prijsje en op z’n minst meespelen in de nacompetitie. Dat is bijna geen wens meer, maar een eis voor Dennis Zaal het komende seizoen.

Lees meer: Dennis Zaal:”Als een 3e plaats met 55 punten niet genoeg is voor promotie zullen we er 60 moeten...

Hoe gaat Rozenburg om met de druk van het steeds maar moeten presteren. Kan de selectie in stand worden gehouden en als de bolderkar uit het vet moet is de huidige selectie dan sterk genoeg voor de 2e klasse? Is coach Dennis Zaal tevreden over het huidige seizoen tot nu toe? Ondanks de kwaliteitsimpuls toch een smalle selectie. Hebben we al het echte Rozenburg gezien dit seizoen? Genoeg vragen, snel naar deel twee van ons gesprek met Dennis Zaal.

Lees meer: Dennis Zaal: “We weten nu beter wat we aan elkaar hebben en dat moet zich vertalen naar prestaties...

Dennis Zaal ook volgend seizoen aan het roer bij v.v. Rozenburg. De voorzitter van Rozenburg wilde het als een nieuwtje op de nieuwjaarsreceptie brengen, maar voor de echte volgers van de ploeg van sportpark West was het zeker geen verrassing. Het duo Dennis en Dave Zaal doet het meer dan goed bij Rozenburg. Het ‘Vlaggenschip’ van West staat op een tweede plaats tijdens de winterstop en is op jacht naar promotie of misschien wel het kampioenschap.

Lees meer: Dennis Zaal:”Het is niet zo dat de trainer bepaalt en de assistent de hoedjes neer mag zetten”

Dit seizoen speelt Nick de Bil weer op West. Voor de tweede keer kwam hij terug naar de club waar het allemaal begon. Via Rozenburg, Excelsior Maassluis bij FC Dordrecht de jeugdopleiding doorlopen, gespeeld bij de beloften en het 2e elftal. Hij kwam terug naar Rozenburg in het laatste jaar van trainer Wim van der Steene en in de jaren dat Rob Vuik aan het roer stond bij Rozenburg. Rozenburg degradeerde naar de 3e klasse en dat was niet het voetbal geluk waar Nick de Bil naar opzoek was. De Bil vertrok naar BVCB voor twee seizoenen maar wilde terug naar zijn oude liefde. Het Rood Gele bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. ‘Rozenburg moet weer gaan leven’, vertelde Nick ons toen we met hem vorig seizoen spraken over zijn tweede terugkeer naar West.

Lees meer: Nick de Bil niet alleen de Koning van de Assist

Joris van Driel is aan zijn tweede seizoen bij Rozenburg bezig. Was de van Brielle gekomen middenvelder in zijn beginperiode bij Rozenburg nog hoofdzakelijk bankzitter, lijkt het er sterk op dat de naam Joris van Driel nu als één van de eerste op het wedstrijdformulier wordt ingevuld. Joris bij de bewoners van sportpark West inmiddels in de spotlights, maar er zijn meer spotlights waar Joris in staat. Joris is ook een virtuoos op de gitaar, speelt in de band Cityvox en wil volgend jaar naar de rockacademie in Tilburg. Doel professional in de muziekindustrie.

Lees meer: Joris van Driel: zes snaren en een bal

Zijn inval beurt was meer dan goed, maar had een zwart randje afgelopen zaterdag in de slotfase van Rozenburg tegen Bolnes. Het uiteindelijke resultaat de winnende treffer, schouder uit de kom en voorlopig 6 weken aan de kant. Euforie en leed lagen zaterdag voor Vince Lissenberg heel dicht bij elkaar. Voorlopig moet Vince Lissenberg rust houden met zijn schouder en hopen dat er geen operatie volgt. Dat zal later moeten blijken na een bezoek aan de specialist. Voorlopig krijgt zijn rentree in Rozenburg 1 geen vervolg.

Lees meer: Vince Lissenberg: "Het is heel mooi om weer competitieminuten te maken en dan ook nog de winnende...

Het was op een dinsdagavond, een paar jaar terug, tijdens een wedstrijd van Rozenburg onder 23 jaar. Hij wilde van zijn tegenstander wegdraaien, het was op veld 3 op sportpark West, maar zijn knie bleef staan. Het werd een lange weg, een aantal keren bij terugkeer was het weer gelijk mis, maar hoe het verhaal er ook verder uitziet Maik speelde afgelopen zaterdag de sterren van de hemel in Rozenburg 1 tegen RHS. Natuurlijk zwakt de verdediger het gelijk af met de tegenvraag of wij nog iemand konden aanwijzen die tegen RHS niet goed speelde. Er was ook nog een uitstapje naar v.v. Spijkenisse, maar Jan Piepenbroek haalde de Rozenburger terug naar sportpark West. Maar hoeveel leed er ook was, dat is inmiddels historie. Maik den Ouden begint aan zijn tweede voetballeven en wil met Rozenburg voor de prijzen gaan spelen, en dat nog vele jaren lang.

Lees meer: Maik den Ouden geniet van zijn tweede voetballeven

logo rozenburg 200Dennis Zaal begint aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij Rozenburg. Het eerste seizoen moet toch een beetje als mislukt worden beschouwd. Ambitie moet je durven uitspreken vertelde de coach toen hij aan de klus bij Rozenburg begon, en die ambitie was promoveren. Dat doel heeft hij met zijn ploeg het afgelopen seizoen niet bereikt. Keihard afrekenen is niet aan de orde en er waren zeker verzachtende omstandigheden maar de missie is mislukt, dat is een feit. Een nieuw seizoen met nieuwe kansen voor Rozenburg, dus ook zeker voor Dennis Zaal.

Lees meer: Dennis Zaal:”Promotie mag geen incident worden.”