De nacompetitie waar clubs uit de derde klasse D bij betrokken waren kan naar de geschiedenisboeken. De periode kampioenen, Binnenmaas, Rijnmond Hoogvliet Sport en Charlois spelen ook volgend seizoen weer in de derde klasse. RHS wist het tot de finale te brengen maar In Ouderkerk aan de IJssel was Spirt veel te sterk.

Lees meer: Vierpolders viert feest, Rijnmond Hoogvliet Sport struikelt over Spirit en Rockanje naar de kelder...

Aan het jaarlijkse stuivertje wisselen is weer een einde gekomen. De overschrijvingsperiode bij de KNVB is gesloten en kunnen spelers zolang ze nog geen bindende wedstrijd hebben gespeeld voor hun nieuwe club alleen nog maar terug naar hun oude club. Ook het trainerscarrousel draaide weer op volle toeren, nieuwe hoop zeker voor clubs die alles in de handen geven van de nieuwe mannen aan het roer.

Lees meer: Rien ne va plus

Het wordt langzaam wat duidelijker in de nacompetitie. RHS wist in de laatste seconden van de reguliere speeltijd gelijk te maken en de uiteindelijke strafschoppenserie te winnen van Charlois. Charlois dus volgend seizoen ook weer derdeklasser. RHS aanstaande zaterdag in de finale tegen Spirit waar het tweedeklasserschap op het spel staat.

Lees meer: Rijnmond Hoogvliet Sport door het oog van de naald verder en Rockanje blijft in de race om...

De eerste tikken zijn uitgedeeld in de derde klasse D. Binnenmaas verloor van Spirit na het nemen van strafschoppen. RHS had een penalty in de slotfase nodig om een rondje verder te komen en won van DVO ’32 met 1-0. Charlois was al geplaatst doordat Piershil niet in de nacompetitie kon spelen.

Lees meer: Binnenmaas blijft derdeklasser en Zinkwegse Boys degradeert volgende week gaat het verder met het...

Het is een beetje zoals in die spelletjes programma’s waar nog maar eens duidelijk wordt wat de kandidaten niet hebben gewonnen. Dat geldt dit seizoen ook een beetje voor Rozenburg. De ploeg van Mark van Os heeft niets meer om voor te spelen, dus ook ‘Wat hebben ze niet’ als we de lijn van de spelletjes doortrekken.

Lees meer: Toetje in de derde klasse D

Het had een wedstrijd moeten worden waar twee ploegen vrijuit konden spelen. RHS al in voorbereiding op de nacompetitie en voor Rozenburg stond er niets anders op het spel dan de hondstrouwe aanhang te belonen met een prachtige pot voetbal. Alleen Rijnmond Hoogvliet Sport was zeker de tweede helft instaat een aardige pot op de slechte grasmat te leggen. Thuisclub Rozenburg bleef ver onder de maat met inspiratieloos voetbal hunkerend naar het einde van de competitie.

Lees meer: Rozenburg beloont de trouwe aanhang niet

RHS, de tegenstander van zaterdag op sportpark West, heeft zich verzekerd van nacompetitievoetbal. Thuisploeg Rozenburg staat met lege handen en mag de ploeg ergens in september weer gaan proberen om tweedeklasser te worden. Na de degradatie in het seizoen 2013-2014, het vaste streven van de club van West.

Lees meer: Wordt het zaterdag een uitzwaaiwedstrijd op West

NBSVV verloor zaterdag van Rozenburg, maar op de thuisbasis van NBSVV De Kreek stond er nu niet direct een ploeg die voor de laatste kans vocht. Het leek wel of de thuisploeg zich op voorhand al een nederlaag had ingecalculeerd. De gasten uit Rozenburg deden wat van een uitgespeelde ploeg voor de prijzen mag verwachten, de sportieve plicht. Rozenburg aanvoerder Bryan van der Laan vond het meer op een potje campingvoetbal lijken en kon zijn ploeg ook niet inspireren tot grote daden.

Lees meer: Bryan van der Laan: “Niet alleen wij, maar de scheidsrechter had ook even een minder momentje”

Voor NBSVV is er nog wel wat om voor te voetballen. De Nieuw-Beijerlanders zijn nog verwikkeld in de strijd om degradatie en/of nacompetitie. Er is voor Rozenburg nog een theoretische kans op winnen van de 3e periode, maar wie gelooft daar nog aan op sportpark West. Zeker als Rockanje dan moet gaan winnen aan de Botreep in Hoogvliet in een wedstrijd tegen RHS.

Lees meer: Rozenburg naar NBSVV voor de laatste uitwedstrijd van deze competitie

Het gaat in het voetbal om winnen en punten, en daar heeft de thuisploeg Rozenburg ruim aan voldaan. En dat het niet altijd oogstrelend was, is in deze fase van de competitie minder van belang. Natuurlijk jammer voor het publiek op sportpark West die in een lekker zonnetje ook wel weer eens verwend wilde worden. Dat zat er tegen Rockanje niet in. ”Misschien zijn we wel niet zo goed dan we denken”, vatte de aanvoerder, bij afwezigheid van Bryan van der Laan, Nick de Bil de wedstrijd in één zin samen. Na 90 minuten stond er wel 4-2 op het scorebord.

Lees meer: Voor de schoonheidsprijs komt Rozenburg allang niet meer in aanmerking

Rockanje moet winnen zaterdag tegen Rozenburg als het nog een kansje wil maken op een langer verblijf in de derde klasse D. Rockanje is samen met Zinkwegse Boys en NBSVV verwikkeld in de degradatie strijd of een kansje voor behoudt via de nacompetitie. Maar ook Pernis is nog niet veilig en in theorie en met de nodige fantasie horen ’s Gravendeel en De Zwervers daar ook nog bij.

Lees meer: Voor Rockanje is het twee voor twaalf zaterdag tegen Rozenburg