De afgelopen dagen kon u bezoekers van de site sportenrozenburg.nl vragen stellen aan Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta. Hier zijn antwoorden.

Lees meer: Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta geeft antwoorden

De selectie van Rozenburg is op trainingskamp en we spraken met Peter Marcel Nauta een dag voor het vertrek van de selectie naar Heemskerk. De coach heeft zijn draai bij Rozenburg snel gevonden en lijkt op weg, met zijn ploeg, naar een mooi seizoen. Soms viel het kwartje naar de goede kant, zoals hij dat zelf in deel 1 van ons gesprek benadrukte. Maar liet zijn ploeg ook vijf dure punten liggen en had het misschien nog mooier kunnen zijn voor Rozenburg. Maar zoals de lijfspreuk van de trainer ‘het is zoals het is’ aangeeft, hier haal je wat en daar laat je wat. In deel twee van ons gesprek beginnen we met de tegenstanders in de derde klasse D.

Lees meer: Peter Marcel Nauta v.v. Rozenburg (deel 2): “We moeten wel realistisch zijn we hebben geen 20...

De contractbesprekingen hebben niet zo lang geduurd. Rozenburg en coach Peter-Marcel Nauta waren er snel uit. En ook in het seizoen 2019-2020 staat Nauta aan het roer van de het ‘Vlaggenschip’ van West. …. ‘Over de selectie ben ik erg tevreden’… ‘soms moet je een beetje meebuigen’… ‘we hebben ook slordig vijf punten laten liggen’… ‘verrassend voor sommigen’.. ‘Conditioneel moet je altijd goed zijn’…’ spelers met een bepaalde bagage’… ‘ruimte geven om ook wat te zeggen’ Zomaar wat uitspraken van Peter Marcel Nauta in ons gesprek met de coach. Een verhaal in twee delen.

Lees meer: Peter Marcel Nauta v.v. Rozenburg (deel 1):”We hebben een heel positief eerste halfjaar”

De nieuwe coach van Rozenburg staat inmiddels alweer een poosje aan het roer van het ‘Vlaggenschip’ van West. Tijd om met de coach eens terug te kijken naar die eerste weken, wedstrijden en uitschakeling in de beker. Zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd tegen ’s Gravendeel, dan zal er veel duidelijk worden over hoe Rozenburg er voor staat. “De kracht van Rozenburg is de ervaring in de ploeg, maar dat moeten we wel laten zien en niet zoals afgelopen week tegen MSV’71 gaan wachten op een bevlieging van Bethslot Woldeamanuel. Dat is te makkelijk”, legde de coach de vinger precies op de zere plek.

Lees meer: Peter-Marcel Nauta: “De kracht van dit Rozenburg is de ervaring”

Hij scoorde er tegen WFB voor de beker drie op rij, een onvervalste ‘Hattrick’ en mocht met een publiekswissel naar de kant. Na wat invalbeurten vorig seizoen onder Mark van Os, lijkt Bethslot Woldeamanuel bij Peter-Marcel Nauta nu al een vaste waarde voor het vlaggenschip van West. Hij speelde niet altijd voor Rozenburg, maakte een uitstapje naar Excelsior Maassluis, maar wil van waarde zijn voor dit Rozenburg. Niet één wedstrijd maar een heel seizoen.

Lees meer: Bethslot Woldeamanuel: “Hoog in de middenmoot moet wel kunnen”