Ook op sportpark West wordt regelmatig geconstateerd dat er jeugd een balletje gaat trappen op de kustgrasvelden. Een balletje trappen op de velden is absoluut verboden. Onze sportparken zijn niet voor de lol op slot en alle activiteiten opgeschort, en zeker niet om de jeugd te plagen. Als de jeugd zelf niet het besef op kan brengen moeten ouders hun verantwoording nemen.

Lees meer: Voetbalverenigingen hebben last van jeugd op de velden

De competitie krijgt een vervolg. Voor Rozenburg is dat de uitwedstrijd tegen Deltasport. In de twee vriendschappelijke wedstrijden liet Rozenburg zien het dipje van na de winterstop achter zich te willen laten. Maar het waren derdeklasser. De vraag is dan ook hoe groot is het verschil tussen de kelder van de tweede klasse, Deltasport, en de top van de derde klasse, DVO ‘32 en SSS waar Rozenburg vriendschappelijk tegen heeft gespeeld de afgelopen weken.

Lees meer: Zaterdag Deltasport, competitie toch anders dan vriendschappelijke potjes?

Rozenburg heeft een goedgekeurd kunstgrasveld en is dan ook verplicht met het eerste team uit te wijken naar kunstgras. Veld 4 op sportpark West dus bij slecht weer en slechte velden, waar het allemaal gaat gebeuren. De kans op een algehele afgelasting is niet meer zo groot door het aantal clubs die kunstgrasfaciliteiten hebben. Voor de supporters misschien iets minder prettig, geen overdekte tribune, geen overdekt terras. Laten we maar hopen dat de weergoden, de supporters en volgers goedgezind zijn. En uitwijken beperkt blijft.

Lees meer: Eerste teams vanaf 7 maart 2020 verplicht uitwijken naar kunstgras

Rozenburg liet niet veel heel van de ambities van derdeklasser DVO’32 uit Vlaardingen. De ploeg van coach Ben Hoogwerf was zeker niet voor een afstraffing naar sportpark West gekomen. Maar de op de tweede plaats op de ranglijst, in de derde klasse D, staande Vlaardingers kregen zes doelpunten om de oren, en waren kansloos tegen een goed, bij vlagen zeergoed spelend Rozenburg.

Lees meer: DVO’32 met een 6-1 nederlaag terug naar Vlaardingen

SSS miste nog wel een aantal spelers, maar dat was voor Rozenburg niet anders. Nick de Bil, schorsing, Elroy van Seventer, weekend weg, Jordie de Groot, wintersport, Paul Santra, ziek, Regillio van Buuren en doelman Ünal Bayka, blessures. Maar ondanks de vele mutaties hebben de thuisblijvers een vermakelijke wedstrijd gemist met veel doelpunten, 5-2, en dat hadden er aan de kant van Rozenburg nog wel meer kunnen zijn.

Lees meer: Rozenburg te sterk voor derdeklasser SSS

Een wedstrijd, afgelopen zaterdag, waar de thuisploeg Rozenburg liet zien goed te kunnen voetballen. Maar waar die zelfde thuisploeg ook puntloos bleef. Bij vlagen voetbal waar voor je naar de velden komt. Misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen hoorden we ook, na afloop, uit de mond van aanvoerder Bryan van der Laan. Maar ook een wedstrijd waar sterkhouder Nick de Bil tegen een, onnodige en zeker niet in het beeld van de wedstrijd, rode kaart aanliep en zijn team ernstig benadeelde.

Lees meer: Rozenburg zonder punten en voorlopig verder zonder Nick de Bil

Zaterdag komt NSVV uit Numansdorp naar sportpark West. Was er een tijd dat er voor tegenstanders niets te halen was op West is dat dit seizoen anders. Van de zeven thuisduels verloor het vlaggenschip er al vier, en moesten de doelmannen van West al 17 keer op het eigen sportpark de trieste gang naar het net maken.

Lees meer: Thuisspelen is voor Rozenburg geen garantie voor succes

Het was niet makkelijk op het regenachtige en koude sportpark van Alexandria’66. De druk op de schouders van de ploeg van coach Nauta was groot, verliezen zou betekenen in de gevarenzone. Bij winst aansluiten in de middenmoot en zelfs terug in het linkerrijtje bij gunstige uitslagen. Zo dicht ligt het allemaal bij elkaar in de tweede klasse D. Elke week een finale, zo lijkt het. Dit keer won Rozenburg in Rotterdam met 0-1.

Lees meer: Het was vooral hard werken voor Rozenburg

Natuurlijk zijn de verschillen groot met de eerste wedstrijden van dit seizoen. En dat het beter moet als Rozenburg niet in de gevarenzone wil komen, weten ze zelf ook wel. Er zijn waarschijnlijk redenen te over waarom het allemaal opeens even tegen zit, zoals afgelopen week, het veld, de wind en de scheidsrechter. Rust is wat nodig is op West en vooral geloof in eigen kunnen. Tot nu toe was coach Peter-Marcel Nauta de rust zelve, maar ook bij hem zal de druk op de schouders groter worden.

Lees meer: Kortom – Dat het beter moet weten ze zelf ook wel

Bij de huidige selectie zijn alleen Regillio van Buuren (stopt) en Joel Boessen (andere vereniging) niet meer op West. Voor de rest kan coach Peter-Marcel Nauta beschikken over zijn huidige selectie. In hoeverre er nog versterkingen komen is op dit moment niet duidelijk.

Lees meer: Ook Nick de Bil en Bryan van der Laan langer bij Rozenburg

Van de molens op Kinderdijk zal Rozenburg niet veel gezien hebben. Van de harde wind die normaal goed is voor die zelfde molens heeft de ploeg van Nauta wel last gehad. Maar dat was nog wel te overzien, alhoewel op de knollentuin en mede door die harde wind was er op het sportpark van De Zwerver, geen mooi voetbal. Dat was zeker waar, maar op de man in het zwart (lees geel) hadden de Rood Gelen onvoldoende antwoordt.

Lees meer: Rozenburg komt langzaam in de probleemzone