Het oude normaal komt met rasse schreden naderbij, maar nu we weer wat meer mogen staat de vakantie voor de deur. De velden hebben genoeg rust gehad daar zal het niet aanliggen. De selectie van Rozenburg had afgelopen zaterdag de laatste training en toen we langs het sportveld fietste, leuk om te zien dat de groepjes (natuurlijk met in achtneming van de coronaregels) nog even bij elkaar zaten. Misschien napraten over de afgelopen perioden, of had de trainer, Peter Marcel Nauta, de plannen voor het nieuwe seizoen al voorzichtig in de groep laten vallen.

Lees meer: We mogen wel wat meer, maar eerst even op vakantie

Ook al lijkt competitievoetbal verder weg dan ooit kijken de voetbalverenigingen toch al naar volgend seizoen. Immers regeren is vooruitzien en dat is op sportpark West, de thuisbasis van v.v. Rozenburg, niet anders. Doelman Ünal Bayka vertrekt naar Nieuwenhoorn en lijkt de selectie verder in tact te blijven.

Lees meer: Rozenburg wil het gaatje tussen het 1e en 2e elftal verkleinen

Het verschil tussen de beide ploegen op een kletsnat sportpark West was groot. Niet alleen waren de gasten uit Hoek van Holland voetballend beter, maar ook in de beleving was de ploeg van Piet Boon drie maatjes te groot voor de thuisploeg. Zelfs bij een 1-5 voorsprong wilde de ploeg uit Hoek van Holland nog even gas geven om de score nog verder op te voeren. HVC’10 had plezier in het spelen op een verregende zaterdagmiddag. Dat plezier straalde Rozenburg zeker niet uit.

Lees meer: Zonder publiek spelen heeft ook voordelen

Dat de ploeg van West, Rozenburg, niet wilde verliezen was al wel de hele wedstrijd duidelijk. Zeker in de eerste helft een aantrekkelijke wedstrijd met 5 doelpunten. Het was voor het publiek een potje geweest om van te smullen. Maar de trouwe aanhang zat thuis en een enkeling probeerde vanaf de schapendijk nog een glimp van de wedstrijd op te vangen.

Lees meer: Rozenburg pakt een punt in de laatste minuut

Het wordt ongetwijfeld een bijzondere wedstrijd tussen thuisploeg Rozenburg en de bezoekers uit Rotterdam, Charlois. Een wedstrijd zonder publiek. Was het bij de profs al vaker voorgevallen is het voor de amateursport redelijk uniek. Clubs moeten het vaak hebben van kantineopbrengsten en eventuele entreegelden. Die vallen de komende weken weg. Of de competitie beïnvloed wordt omdat de trouwe aanhang thuis zit? Het zal ongetwijfeld voor spelers en begeleiding anders zijn.

Lees meer: Charlois komt naar West wel achter gesloten deuren