Hoe je het ook wendt of keert Rozenburg staat op een plaats op de ranglijst waar je liever ver bij vandaan wil blijven. Zeker een vertekend beeld als je naar de capaciteiten van de ploeg van Peter-Marcel Nauta kijkt. Maar de realiteit voor Rozenburg is toch anders en ziet de ploeg van Nauta geen kans om zich boven de rode streep te spelen. Nauta staat met zijn ploeg op de laatste plaats op de ranglijst. Voetbal is simpel, ‘wie de meeste goaltjes maakt wint de pot’ zong Louis Davids al in een ver verleden. Rozenburg maakt best wel wat doelpunten, maar al negen keer niet de meeste.

 

Zaterdag komt Charlois naar sportpark West en volgende week Alexandria ’66. Twee thuiswedstrijden tegen tegenstanders waar mogelijkheden liggen. Maar het is ook twee voor twaalf voor Rozenburg en de druk neemt toe. Er moeten punten worden gepakt anders wordt het wel een heel lastig verhaal voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Nauta heeft, nadat partijen al eerder mondeling tot een overeenstemming waren gekomen, deze week ook de handtekening onder een contract over een verlening van zijn verblijf op West gezet. Assistent- en keeperstrainer Patrick Grinwis is ook volgend seizoen actief op West. Zaterdag is een puntje niet genoeg en moet er gewonnen worden. De ploeg van Nauta moet werken aan zelfvertrouwen en vooral de doelpunten niet zo simpel weggeven.

Peter-Marcel Nauta over Charlois

“Zaterdag de eerste ontmoeting met s.v. Charlois in het seizoen 2021/2022 en het is halverwege de competitie een wedstrijd met hele grote belangen. Bij winst geven we de laatste plaats over aan een directe concurrent en hebben we nog de uitwedstrijd tegen Sparta in handen, wanneer de uitslag niet positief is, dan wordt het gaatje 4 punten. Winst is dus noodzakelijk, zeker om gelijk aan te kunnen sluiten bij Alexandria ’66 en die krijgen we volgende week op bezoek. De uitslag van vorige week was onnodig, zeker als je in de eindfase van de wedstrijd nog een aantal kansen/mogelijkheden krijgt om gelijk te maken, maar we moeten het begin van de wedstrijd niet vergeten natuurlijk. De begin fase van de wedstrijd was een herhaling van de week er voor tegen SVS, slap en ongeconcentreerd,  waardoor we direct de tegenstander alle ruimte bieden en weer snel op achterstand komen. De 2-0 uit een penalty was misschien makkelijk gegeven, maar we komen in een dergelijke situatie en dus geven we de scheidsrechter de kans om de penalty te geven. Willen we zaterdag een positief resultaat kunnen boeken, dan moeten we dus niet weer zo beginnen, we zullen het dus eenvoudig moeten maken!, geen risico’s nemen. Dat laatste druist misschien wel in tegen principes, maar voetbal in deze fase gaat niet om frivoliteiten, maar om het tonen van wilskracht en mentaliteit. Zaterdag waren er uiteindelijk ook weer de nodige zonnestralen, de basisplaats (en 2 doelpunten) van Lars Bekker en de speelminuten (en doelpunt) van Bethslot Woldeamanuel, dat geeft gelijk weer een boost aan het elftal en daarmee krijgen we meer diepte in ons spel. Er telt maar 1 ding zaterdag en dat is 3 punten, hoe dat doet er nu even niet toe.”