Vreemde tien minuten op sportpark West. Je mag je ook afvragen welke ploeg nu het meest bevoordeeld was door het staken van de wedstrijd op 28 januari. In die wedstrijd was Rozenburg, niet in goeden doen, maar wist vanaf elfmeter wel de 1-0 op het scorebord te brengen. Deltasport stond door een rode kaart (2 keer geel) met 10 man en kwam niet echt aan voetballen toe. Ook al was dat, zeker in die 80 minuten op 28 januari, ook het geval bij Rozenburg.

Wat overbleef waren de tien minuten plus wat blessuretijd afgelopen zaterdag. Een best lastige 10 minuten vond ook coach Erik van de Ridder. “Ja, je mag niets weggeven en de lange bal er uithalen. Zij hebben niets te verliezen dus zullen ze er vol op kletsen. Wij zullen geen ruimte mogen weggeven en zuinig zijn bij balbezit.” De verwachtingen kwamen uit. Voor Deltasport was het pompen en de bal zo veel mogelijk in de zestien pompen. Maik den Ouden en Elroy van Seventer zijn sterk in de lucht en hadden Deltasport onder controle. Maar er was ook de angst om door een foutje of hobbeltje op het veld tegen een zeperd aan zou kunnen lopen. Zover kwam het niet, Rozenburg kreeg zelfs nog mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Uiteindelijk bleef het bij die 1-0, gescoord uit een penalty door Bryan van der Laan, en kon Rozenburg drie punten bijschrijven.

Aanvoerder Nick de Bil

“Het zijn hele belangrijke punten voor ons. De poorten gesloten houden is wat je moet doen. Heel raar zo’n tien minuten. We hadden een opdracht, winnen. Simpel ballen weg niet mooi maar doeltreffend. Zij speelde veel de lange bal, dat was ook het enige wat ze konden doen. We hebben goed centraal duo achterin. Die hebben geen duel verloren voor zover ik dat kon zien. We hadden zelfs nog een kans. Xander Geveke samen met mij had, die bal er ook in kunnen gaan. De opdracht was duidelijk, duels winnen en waar mogelijk de lange bal er uit halen. Maar die lange bal was lastig er uit te halen, dus moesten we duels winnen en dat hebben we gedaan. We hebben niets weggegeven en pakken belangrijke drie punten. We kunnen weer een beetje naar boven kijken. Volgende week VDL, daar kunnen we met iets meer vertrouwen, maar vooral rust naar toe. Er is de laatste tijd best wat gebeurd (trainer weg en een iets andere weg ingeslagen) dus wel fijn dat we in deze fase 6 punten kunnen bijschrijven. Als we volgende week ook nog wat kunnen pakken zal dat voor de rust in de ploeg belangrijk zijn.”