Als Rozenburg zaterdag op sportpark West van het Vlaardingse Victoria ’04 kan winnen komt de ploeg van ad interim-trainer Erik van de Ridder boven de degradatie- en nacompetitiestreep in de derde klasse D. De laatste twee wedstrijden en de 10 minuten die nog moesten worden gespeeld tegen Deltasport leverde 9 punten op. De weg naar boven is ingezet en kan de ploeg van Van de Ridder die zaterdag voortzetten.

Tegen VDL, Meeuwenplaat en die 10 minuten tegen Deltasport was er winst voor de Rood Gelen van West. Met die punten speelde Rozenburg zich boven de streep van direct degradatie. Nu kan Rozenburg zaterdag ook boven de nacompetitiestreep komen door te winnen op sportpark West van Vitoria’04. In de uitwedstrijd in Vlaardingen werd het 1-1. Stefano Tavares scoorde voor Rozenburg in de eerste helft nog de gelijkmaker nadat Jordi de Kimpe Victoria’04 in de negende minuut op voorsprong had gezet. Verder dan dat gelijke spel kwamen de beide ploegen niet in die wedstrijd.

Rozenburg won de laatste drie wedstrijden, Vitoria’04 zag vorige week de wedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Tegen DVO -32 (1-0) en VDL (2-3) was er winst voor Victoria’04.

Stefano Tavares scoorde in de heenwedstrijd

Hoe ziet het programma er voor zaterdag uit

OHVV, een directe tegenstander van Rozenburg in de strijd tegen degradatie of nacompetitie, krijgt koploper HBSS op bezoek. Een lastige opgaaf voor de ploeg van oud Rozenburg trainer Mark van Os. OVV krijgt VDL op bezoek en zal in die wedstrijden de punten wel in Oostvoorne kunnen houden. Onder Rozenburg moet Excelsior ’20, gelijk aantal punten minder doelsaldo, naar Vierpolders en daar kunnen de oud Rozenburg-spelers de ploeg van West behulpzaam zijn. Het staat allemaal dicht bij elkaar in de derde klasse D en is alles, of in ieder geval veel mogelijk. Koploper HBSS wandelt bijna probleemloos naar de titel. De ploeg van Toon Wolters heeft inmiddels al 11 punten voorsprong op de nummer twee Kethel Spaland. Als de KNVB geen versterkte degradatie had ingesteld vanwege invoeren vijfde klasse was het nu al een saaie competitie geweest. Kampioen duidelijk en ook onderin lijken de kaarten geschut. Maar nu is er nog van alles om voor te spelen. Het verschil tussen de nummer 3 Meeuwenplaat en de nummer 9 Rozenburg is maar 6 punten. DVO’04 won op doelsaldo de eerste periode en HBSS staat op plaats 1 in de tweede periode. De tweede periode gaat over 9 wedstrijden en daar valt zaterdag de beslissing, alhoewel die periode bijna zeker naar de Schiedammers gaat.

De wedstrijd tussen Rozenburg en Victoria’04 begint op 11 maart om 14:30 uur en wordt gespeeld op sportpark West aan de Vinkseweg in Rozenburg. Gezien het weer is een afgelasting niet aan de orde. Rozenburg beschikt over twee kunstgras velden en uitwijken naar kunstgras is verplicht gesteld door de KNVB.