Van Rozenburg mag je in deze fase van de competitie niet verwachten dat ze het publiek gaan vermaken met oogstrelend voetbal. De ploeg van interim-trainer Erik van de Ridder heeft andere zorgen. Overigens waren er op een winderig en koud sportpark West niet zoveel supporters om te vermaken. Veel meer zullen de fans de uitslagen en stand in de derde klasse hebben bekeken en daar toch wel een goed gevoel aan hebben overgehouden.

Rozenburg won tegen DVO’32 met 2-1 en kon drie punten op het conto bijschrijven. Over de gehele wedstrijd zeker niet onverdiend. Vond ook middenvelder Bryan van der Laan. “Nee, zeker verdiend en eigenlijk maak je het jezelf nog moeilijk. We geven weinig weg, speelde wel slordig vooral op het middenveld. Persoonlijk lukte het bij mij voor geen meter. Gelukkig maakte nog wel de winnende, maar door een foutje op het middenveld (Vince Lissenberg, red.) komen we na een voorsprong weer gelijk. Mag niet gebeuren en ook op dit niveau wordt dat afgestraft. Was allemaal niet hoogstaand, van beide kanten. Maar wel verdiend gewonnen. We maken er twee waar we er ook wel vier hadden kunnen, nee moeten maken. We kregen na die 2-1 nog een dotje die er in moet, dan is het klaar. Nu weet je dat ze gaan pompen en kan de bal zomaar verkeerd voor ons vallen. Keeper mee naar voren en meer van die ellende. Ze hadden wel wat geblesseerde en niet beschikbare spelers. We maakten het ons zelf moeilijk veel foute keuzes aan de bal. Als je wat zuiniger bent aan de bal en het wat beter uitspeelt, speel je ze van de mat. Dat gebeurt dan niet, maar je ziet dat je met strijd en vechtlust toch zo’n potje over de streek kan trekken. Het staat allemaal nog dicht bij elkaar, we zullen nog meer punten moeten pakken.”

In de beginfase waren ploegen aan elkaar gewaagd. Mogelijkheden over en weer, maar zeker geen hoogstaand voetbal. Vooral de angst om achter te komen zat er bij de thuisploeg toch wel in. Als ploegen dan met veel man achter de bal gaan spelen is de ruimte weg die Rozenburg met snelle buitenspelers nodig heeft. In de 23e minuut kwam Rozenburg op voorsprong. Een prima aanval, een prima voorzet van Vince Lissenberg en een mooie goal van Tim Bekker. Rozenburg op voorsprong en niet geheel onverdiend. Heel lang kon de thuisploeg de voorsprong niet koesteren. Balverlies op het middenveld van Vince Lissenberg met veel spelers van Rozenburg in de voorwaartse beweging. Een foutje met gevolgen. Voorzet over de voor Rozenburg rechterkant en Christopher Rijer vrijgelaten op de vijfmeter, 1-1.

In de tweede helft was Rozenburg zeker in de beginfase bij de les. Een fase die zich veel op het middenveld afspeelde met spaarzame kansen aan beide kanten. Naarmate de tweede helft vorderde, werd het slordig zeker aan de kant van de thuisploeg. Na 35 minuten toch de voorsprong voor Rozenburg. Een snelle aanval waar Tim Bekker een prima voorzet gaf, werd door Nick de Bil bij de tweede keurig binnen getikt. Dat het bewuste overstapje van Bethslot Woldeamanuel een grote bijdrage leverde aan de winnende treffer op West mag zeker niet onbenoemd blijven.

Aanvoerder Nick de Bil

“Moeizaam, maar wel verdiend. We maken het ons zelf heel moeilijk doordat we zeker in e eerste helft slordig zijn aan de bal. En die tegen goal die we weggeven. Als je naar dat doelpunt kijkt. Een vrije bal op het middenveld wilde we openen en verliezen de bal en uit die verovering scoren ze. Eigenlijk was er niet zoveel aan de hand. Lijkt wel op een herhaling van wat ik al vaker heb gezegd. Als er dan dit soort dingen gebeuren op het veld is er bijna niet tegenaan te voetballen en maken we het ons zelf meer dan lastig. Dat kost dan zoveel energie en de motivatie er uit zien te halen om het kwartje de goede kant op te laten vallen. Je ziet ook in de tweede helft hoe moeizaam dat gaat. Creëren weinig en het zijn maar spelden prikjes. Dat doelpunt was een belangrijke, zeker. Goed van Tim (Bekker, red.) voorgegeven Bethslot laat hem lopen omdat hij weet dat ik in z’n rug zit. Dat kunnen we het een minuutje later afmaken, maar wat daar gebeurde dan niet. Twee man maaien over de bal, anders beslis je de wedstrijd. Nu werd het toch nog lastig. Zo’n laatste vrije trap, kan zomaar goed vallen voor die gasten en dan de keeper mee naar voren. Het liep goed af, maar we moeten het niet zover laten komen. Dit is een lekkere overwinning waar we mee verder kunnen.“

Rozenburg staat inmiddels op plaats 9 op de ranglijst. Is OHVV van oud Rozenburg trainer Mark van Os gepasseerd en heeft Excelsior’20 en DVO’32 nu binnen drie punten en ook Vierpolders komt in het vizier van de Rood Gelen. OHVV heeft nog wel een wedstrijd te goed tegen HBSS, maar met de Schiedammers is het lastig kersen eten en liggen de punten niet voor het oprapen.