Voor sommige een voetballer die vooral met zijn verdedigende taken wat laconiek omgaat, voor anderen een onnavolgbare momentenvoetballer die veel trainers toch graag in hun team zouden willen zien spelen. En onnavolgbaar was de aanvoerder en spits van Rozenburg in de wedstrijd tegen OVV.

Een doelpunt vanaf de middenlijn of eigenlijk vanaf de eigen helft. In een afgeslagen aanval van OVV kreeg Nick de Bil de bal in de buurt van de middenlijn en zag doelman Linber van der Horst, van OVV, ver voor zijn doel staan. En met een prachtig schot, over de verbouwereerde doelman van OVV, belande de bal in het netje en stond de 2-0 in de boeken. Een doelpunt die, als er opname van zouden zijn, zeker ‘viral’ zou zijn gegaan. En de definitieve nekslag voor de ploeg van trainer Marcel Langeveld, OVV.

In de eerste helft waren ploeg aan elkaar gewaagd. Zo groot zijn de verschillen in de derde klasse D ook niet, zeker niet in de middenmoot. Rozenburg vooral slordig in de eindpass. Ook de gasten uit Oostvoorne kwamen maar moeizaam tot echte kansen. Het waren meer mogelijkheden alhoewel Rozenburg doelman Silvio Spiessens wel met een paar belangrijke reddingen zijn ploeg in de race wist te houden. In de 27e minuut had de doelman van de Rood Gelen de hulp van de paal nodig om zijn doel schoon te houden, maar met een snelle reflex in de rebound, de bal voor de aanstormende aanvallers van OVV weg griste. Voor de rust dan toch dat ene moment waar de toeschouwers, op een koud en vooral nat sportpark West langs de kant van kunstgrasveld 3 het hoofdveld was niet bespeelbaar, op wachtte. Bethslot Woldeamanuel soleerde, sterk in de kleine ruimte, de zestien in en werd onreglementaire onderuit werd geschoffeld. Bal op de stip en Bryan van de Laan goed voor de 1-0. De wedstrijd was een half uurtje later begonnen doordat de scheidsrechter wat vertraging had opgelopen. Of hij zijn rode kartonnetje niet kon vinden vertelde het verhaal niet. In ieder geval waren er een paar overtredingen, zeker die van oud Rozenburg speler Patrick Struijk, die meer dan donker geel was.

Na de rust pakte Rozenburg meer en meer het initiatief. En wilde de ploeg van trainer Erik van de Ridder voor de volle punten gaan. De Rood Gelen wilde niet alleen voor de punten gaan, maar ook voor een clean-sheet. Rozenburg startte zonder Maik den Ouden in het centrum van de verdediging. Coach Van de Ridder had voor Sander Kraaijeveld gekozen als zijn vervanger. “Ik wijzig de ploeg zo min mogelijk”, verteld Erik van de Ridder voor de wedstrijd. “De jongens weten dat ook. Sander Kraaijeveld naar het centrum en Wessel Boertje als rechtsback. De voorbereiding is met dat later beginnen van de wedstrijd niet optimaal, maar in dit soort wedstrijden moeten we het verschil maken. Het staat allemaal dicht bij elkaar. Twee keer winnen en je staat in de top vier, twee keer verliezen en je staat in de probleemzone”. Uit de probleemzone heeft Rozenburg zich gespeeld en ook werd de ‘NUL’ gehouden door zeker knap keeperswerk van Silvio Spiessens. En dan die tweede treffer in de 26e minuut van de tweede helft. Het onnavolgbare instinct van spits en aanvoerder Nick de Bil.

Aanvoerder Nick de Bil

“Ik ken die keeper, meespelende doelman die vaak ver voor zijn doel speelt. Ook de kwaliteit van die keeper. Ik zag tijdens de wedstrijd dat hij wel vaker ver voor zijn doel stond. Ik weet niet precies waar ik stond, maar dit was mijn kans. Ik moest het proberen en dit keer met succes en kregen we toch wat meer rust in de ploeg, zonder daar heel veel van te profiteren. Heel belangrijke punten dat is waar het uiteindelijk omdraait. We zitten nog steeds in een lastige periode. Nu winnen we twee keer en trekken we Oostvoorne weer naar ons toe. Eerste helft wel gelijkwaardig, alhoewel we wel meer de intentie hadden om te voetballen. Zij meer de lange bal op Pascal van Hulst. Ze hadden misschien wel de betere kansen. We komen goed op voorsprong. Een fantastische actie van Bethslot (Woldeamanuel, red.) in de kleine ruimte en een terechte penalty. Met Bryan van der Laan hoef je eigenlijk niet te kijken, die schiet ze er wel in. Dan ga je met een goed gevoel de rust in. Als we wat rustiger aan de bal zijn creëer je nog veel meer. Tweede helft waren we beter. Ze bleven met die lange bal proberen. En Elroy (van Seventer, red.) en Sander (Kraaijeveld, red.) haalde veel weg en Silvio (Spiessens doelman, red.) speelde een fantastische wedstrijd. Na die 2-0 had ik ook nog de 3-0 op mijn schoen, die had er in gemoeten. Of eigenlijk aan Bethslot moeten geven. Maar bij met de overwinning en over de gehele wedstrijd gezien terecht.”