Uiteindelijk was het gelijke spel tegen Botlek genoeg voor Rozenburg om boven de nacompetitiestreep te blijven. Een matte pot voetbal dat zeker niets te maken had met ploegen die strijden om ook volgend seizoen weer in de derde klasse te spelen. Spelen tegen degradatie of nacompetitie onderin zijn niet vaak mooie potjes, maar wel spannend. Van beide was op sportpark West zaterdag niets te merken.

Het leek of de beide kemphanen vooral niet wilde verliezen afgelopen zaterdag op een gezellig en met zon overgoten sportpark West. Voor het publiek was er niet veel te genieten dan behalve het heerlijke zonnetje. De uiteindelijke puntendeling was voor thuisploeg Rozenburg, bleek later, genoeg om boven die gevreesde streep te blijven. Coach Erik van de Ridder had zijn ploeg de boodschap meegegeven dat hoe goed je bent of wil zijn vooral aan de spelers zelf ligt. Weliswaar heeft de ploeg na de trainerswissel van februari meer punten gepakt en ook meer doelpunten gemaakt, maar veel is er niet veranderd. Spelers moeten het vooral zelf doen was de boodschap van de coach. “Maik den Ouden is er weer bij vandaag, terug van een blessure”, vertelde de assistent-coach voor de wedstrijd. “Vandaag missen we Stefano Tavares, op vakantie en doelman Benny van der Meer enkelblessure. Sander Kraaijeveld gaat in het centrum spelen en Jordie de Groot schuift door naar het middenveld. Lars Bekker is ook terug van een blessure en gaat op de backpositie spelen voor de geblesseerde Jeroen Brobbel.”

In de vierde minuut had thuisploeg Rozenburg een prima kans om al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Tim Bekker miste die kans oog in oog met Botlek doelman Kevin Rijsdijk. Het veldspel van beide ploegen oogde wat slordig, rommelig en leek het wel dat er bij beide ploegen de angst regeerde om op achterstand te komen. Botlek kwam niet verder dan wat hoekschoppen, overigens niet zonder gevaar om dat Rozenburg doelman Silvio Spiessens een aantal keren de bal niet kon wegwerken. Rozenburg kwam wel tot aan de zestien, maar bij de thuisploeg was de eindpass vaak niet goed en echt gevaarlijk werd het, maar zelden die eerste helft. Scheidsrechter Manon Plandsoen, één van de ongeveer veertig vrouwelijke scheidsrechters in Nederland, had de wedstrijd perfect onder controle. Met het gemekker van sommige mannen op het veld wist ze wel raad. In de tweede helft was er in de 13e minuut zo’n voorvalletje waar alles en iedereen met rood en geel bloed door de aderen een penalty wilde wegens een handsbal binnen de zestien. De scheids wilde daar niets van weten en vond dat de bal niet met de hand beroerd werd. Naar mate de wedstrijd vorderde wilde Rozenburg toch de volle winst op West houden en zette herhaaldelijk aan tot een offensief. Nick de Bil had het verschil moeten maken op die momenten, maar ook de aanvoerder wist het netje achter de geroutineerde doelman van Botlek Kevin Rijsdijk niet te vinden. Uiteindelijk bleef het waar de wedstrijd was begonnen, zonder doelpunten. Op de bank bij Botlek naast Henk Kraak, die het Rozenburgse doel in het verleden heeft bewaakt ook Ed Ridderhof die in de glorie jaren van Rozenburg nog het Rood en Geel om de schouders heeft gedragen.

Aanvoerder Nick de Bil

Een puntje gewonnen of twee verloren? “Weet ik eigenlijk niet zo goed. Het was sowieso een slechte wedstrijd. Moeilijk voetbal van twee kanten, moeilijk bespeelbaar veld, droog en hard. In de opbouw was dat heel lastig. Weer andere namen op het formulier, waarbij Lars (Bekker, terug van een langdurige blessure, red.) die het verdienstelijk heeft gedaan. De opbouw was best lastig over die linkerkant met twee rechtspoten. Vooral de eerste helft ging het teveel over die kant en dan wordt het moeilijk voetballen. Op het middenveld kwamen we niet echt aan de bal en voorin konden we geen bal vasthouden. En dan is het denk ik voor het publiek niet om aan te gluren. Ik denk dat we ook eerlijk moeten zijn, zoveel meer zat er vandaag niet in. Als ik zelf iets scherper was geweest had ik er misschien twee kunnen maken. Dat zijn wel de momenten dat ik bepalend moet zijn en dat was ik niet. Gelukkig pakt Sil (Sivio Spiessens, red.) er over de grond nog een paar. Bij de corners was het wat minder en dat moeten we beter opvangen. Je weet dat ze die ballen indraaien en dan moet er een kopsterke verdediger op die plek staan. Over de scheids, ze floot een beetje pietluttig en ze zei bij die vermeende pingel dat de Botlek speler de bal niet had geraakt, maar voor de rest oké. Als je naar het resultaat kijkt ben ik blij dat we niet verliezen. We pakken een punt en meer zat er denk ik vandaag niet in. Volgende week Deltasport en die zijn klaar en wij willen gewoon die punten ophalen. We hebben het denk ik nog steeds in eigen hand.”

HBSS is de kampioen door winst bij Victoria (1-2), Deltasport verliest met 9-1 bij RHS en Rozenburg blijft boven de nacompetitiestreep. Dat is het resultaat van wedstrijd 24. Het blijft spannend.