Als je de routinier ziet spelen denk je toch, die kan nog jaren mee. Ervaren en op veel plaatsen inzetbaar en altijd een dikke voldoende op welke positie Stefano ook neerzet als trainer. Inwoner van Rozenburg, dan denk je misschien nog een jaartje. Maar naast Jordie de Groot, Bryan van der Laan, Bethslot Woldeamanuel is ook Stefano Carcia Tavaris volgend seizoen niet meer op sportpark West te bewonderen.

 

Toen Stefano met zijn vriendin in Rozenburg gingen wonen, zijn vriendin is op Rozenburg geboren, was dat door Erik van de Ridder niet onopgemerkt gebleven en probeerde in die periode Tavares al naar sportpark West te halen. Toen lukte dat niet gelijk, omdat Stefano zijn ja woord aan Alblasserdam had gegeven. Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta was dat niet vergeten en toen hij ter oren kreeg dat Stefano het bij Alblasserdam niet meer naar zijn zin had, twijfelde Nauta geen moment nam de telefoon en was Stefano Carcia Tavares drager van het Rood en Geel. Maar hoe jammer ook, de afgelopen wedstrijd tegen HBSS was ook zijn laatste. “Het is genoeg geweest”, vertelde Stefano na de wedstrijd van afgelopen zaterdag. “Wordt tijd om tijd te gaan besteden aan mijn gezin. Lekker gaan voetballen met die klein man, daar kijk ik wel naar uit. Nee, het is definitief, dit was mijn laatste wedstrijd.”

Na twee seizoen stopt het spelen voor Rozenburg. Stefano heeft een lang verleden als spelers. Het begon allemaal bij SVV/SMC waarna hij nog in de jeugd vertrok naar Leonidas. In de senioren speelde hij onder andere voor Maense, Alblasserdam, 5 jaar, Alblasserdam speelde in die periode in de eerste klasse. Na Alblasserdam kwam DOTO en Pelikaan om weer terug te keren naar Alblasserdam. Die tweede keer was van korte duur. Blessureleed en een trainer waar de inmiddels routinier het niet zo mee kon vinden. En dus nu twee seizoenen Rozenburg waar afgelopen zaterdag een einde aan is gekomen. “Het is genoeg geweest, mooie periode in het amateurvoetbal en zeker ook bij Rozenburg. Moet wel zeggen dat ik als er een andere trainer was geweest bij Alblasserdam ik misschien wel nooit op West was gekomen. Het moest zo zijn, mooie jaren hier bij de club.”

Een nieuwe fase in het leven van de voetballer pur sang en een geweldig mens. Wij wensen Stefano Carcia Tavares een geweldige tijd samen met zijn vriendin en zijn zoontje. Wie weet zien we die kleine nog eens met een Rood Geel Shirt om de schouders.