Het is nog spannend voor sommige ploegen in de tweede klasse D. Hellevoetsluis, Pernis en NSVV gaan waarschijnlijk onder elkaar uitmaken wie er samen met Rozenburg degradeert en wie in aanmerking komt voor de PD (promotie/degradatie)wedstrijden. Alhoewel Wieldrecht, Leonidas, CWO en zelfs de tegenstander van Rozenburg zaterdag Strijen nog niet achterover kunnen leunen. Voor de competitie goed dat het tot de laatste wedstrijd spannend blijft en vooral dat er vanaf plaats 7 nog van alles mogelijk is. Voor de 3e periode zijn Lombardijen en Bolnes nog in de race en dat geld eigenlijk ook voor de vervangende periodetitel van kampioen Brielle. Kortom een prachtige laatste competitie dag in de tweede klasse D.

Aan Rozenburg gaat dit alles voorbij. Op sportpark West likken ze de wonden. Na de euforie van de laatste jaren. Promotie en drie keer meespelen om een plaats in de eerste klasse, waarvan vorig jaar pas na de penalty's uitschakelt in de finale, nu degradatie. Zaterdag nog één keer naar Strijen een ploeg die eigenlijk nog een puntje nodig heeft zal er nog wel voor gaan. Maar hoe zit dat met Rozenburg. We vragen het aan Jordie de Groot, Nick de Bil en Elroy van Seventer.

Een wedstrijd om des keizers baard ... afscheid van de tweede klasse, met wat voor gevoel ga je naar zo'n wedstrijd

Nick de Bil

Met een klote gevoel. We zijn niet in onze missie geslaagd om ons te handhaven in de tweede klasse. Als team en als begeleiding hebben we keihard gefaald.. En dus zal Rozenburg In het nieuwe seizoen in de derde klasse uitkomen tegen ploegen als Pierhil, Rhoon, Rockanje enz enz.. Voor een voetballer niet al te fijn daar waar je het hoogst haalbare moet willen bereiken. We moeten zaterdag nog 1 keer met z'n alle de hort op en dan is het over. We sluiten dan nog het seizoen af met een etentje en dan kunnen we op vakantie..

Elroy van Seventer

Toch wel met een wat teleurstellend gevoel. Ik had zelf verwacht dat het morgen pas beslist zou worden, maar helaas hebben we vorige week verloren waardoor er voor ons niks meer te halen valt. Vorige week hadden we het in het eerste half uur al moeten beslissen, we hebben toen zat mogelijkheden gehad om een of meerdere doelpunten te maken. Uiteindelijk komen we tot 2 keer toe op achterstand, en daarna heeft het er voor ons jammer genoeg niet ingezeten. En dus degradatie naar de derde klasse.. Morgen spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen inderdaad, die gaat nergens meer om. Maar voor ons nog een mogelijkheid om het seizoen nog een beetje positief af te sluiten. Dus laten we daar maar voor gaan morgen!

Jordie de Groot

Ja staat voor beide ploegen niks meer op het spel, al wil je als sportman natuurlijk altijd winnen! Ik verwacht niet dat Wieldrecht, Hellevoet en NSVV alle drie winnen... en CWO speelt tegen Pernis. Dus zullen we er alles aan doen om tot een goed resultaat te komen, om het seizoen nog enigszins goed af te sluiten, voor zover daar na de degradatie nog sprake van kan zijn. Helaas ben ik er zelf niet bij door een (domme!) gele kaart afgelopen zaterdag voor praten, laten we het op frustratie houden. Verder zijn Lester (van Kaam red.) en Isa Fakhri geschorst, en is Erik Don op vakantie. Wat ik heb begrepen zullen er een aantal spelers van 1 naar 2e gaan, omdat die nog ergens om spelen. Of dat voor as zaterdag al geldt weet ik niet precies...

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .