Er is bijna een derde van de competitie gespeeld en de eerste periode staat alweer in de boeken. Voor v.v. Rozenburg niet erg succesvol verlopen als we naar de cijfers kijken. In de 8 wedstrijden die werden gespeeld kon Rozenburg alleen thuis van Hellevoetsluis en NSVV winnen en bij die laatste, die door staken voor een blessure van de scheidsrechter over twee dagen werd gespeeld, ontbrak het ook niet aan het nodige geluk. Maar het zit vaker tegen dan mee als we alle wedstrijden nog eens de revue laten passeren.

Tot nu toe is het geluk niet vaak aan de zijde van Rozenburg, maar in de sportwereld is er een gezegde dat je geluk afdwingt en dat doen de Rood Gele tot nu toe zeker niet. Kenan Yilmaz lijkt ook nog eens voor langere tijd uitgeschakeld door een schouderblessure opgelopen in de wedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek van vorige week en echt breed is de selectie van Rob Vuik niet. De van OVV overgekomen routenier zal dan ook op het middenveld node worden gemist. Zaterdag de eerste wedstrijd voor de tweedeperiode tegen Spirit en weer een 6 punten pot. Op de ranglijst staan de ploegen nog dicht bij elkaar dus daar liggen nog wel kansen, zo somber is dat nog niet. Maar op West mogen ze zeker niet de ogen sluiten voor de behaalde resultaten. We praten nog even met Nick de Bil over de eerste periode. Alhoewel hij liever vooruitkijkt.

De eerste periode is gespeeld 6 uit 24 is te weinig!

"Je constatering m.b.t. het puntenaantal is inderdaad juist, 6 punten is natuurlijk gewoon te weinig. Dat zie je ook wel terug aan de ranglijst, we staan voorlaatste. Er zijn 8 wedstrijden gespeeld en ik moet eerlijk zeggen dat we vaak verdiend verloren hebben, afgelopen zaterdag hadden we dan een punt moeten pakken maar in de meeste wedstrijden stapten we toch als terechte verliezer van het veld af. Aan de andere kant, er is werkelijk nog niets aan de hand als je naar de ranglijst kijkt. Wanneer je 2 keer wint sta je direct in de middenmoot en daarbij komt dat het seizoen nog lang is".

Had je een zo'n groot verschil met vorig jaar verwacht?

"Laat ik voorop stellen dat iedereen van te voren wist dat er kwaliteit ingeleverd zou worden. Vorig jaar had je toch spelers die, naar mijn mening, makkelijk bij een 1e klasser mee konden draaien. Het verhaal is bekend, de geldkraan ging dicht en ja.... ook tegenwoordig zie je dat zelfs in het amateurvoetbal het fenomeen “geld” een grote rol speelt. We moeten het doen met de mannen die er nu staan, en ik ben overtuigd dat dit ook goed komt, ik kijk liever niet meer achterom".

In uitwedstrijden dit seizoen nog geen punt gepakt!

"Tja, daar hebben we het weer “de statistieken”. Eerlijk gezegd als voetballer zijnde zeggen statistieken je niet veel. Ik denk, dat wanneer het kwartje bij ons eenmaal de goede kant op valt, dat dan het vertrouwen groeit en de resultaten vanzelf komen. En dan zullen er genoeg uitwedstrijden komen waarin wij wel de punten gaan pakken".

Wat gaat of moet er anders?

"Een hele nieuwe spelersgroep inclusief staf moet altijd even aan elkaar wennen, je moet er echter voor waken dat dit proces niet ‘eeuwig’ gaat duren. Ik denk dat het stapje voor stapje wel de goede kant op gaat, er word feller getraind en het besef is toch wel gekomen dat alles valt of staat met een dosis strijd. Ook de komst van Ruud ( van Emmerik red.) heeft ons denk ik goed gedaan, hij hamert heel erg op dat de spelers elkaar moeten coachen. Ik houd me vooral vast aan de afgelopen wedstrijd in Schiebroek, ik denk dat we daar niet eens zo slecht speelden en dat wederom het geluk wat ontbeerde aan onze zijde (denk aan de bal op de lat, die er via de paal uit stuitte in de 86e minuut). We zijn langzaamaan naar een vaste basiself aan het toewerken met een vast systeem en vaste speelwijze, helaas is Kenan Yilmaz nu langdurig uitgeschakeld maar ik denk dat we in Stefan van Es een meer dan waardige vervanger in huis hebben".

Zaterdag tegen Spirit weer een 6 punten pot!

"Ook as. zaterdag staat er weer inderdaad een ‘6 punten wedstrijd’ voor ons op het programma. Ik denk dat wij klaar zijn voor Spirit en als wij dezelfde strijd en passie in de wedstrijd leggen als tegen Neptunes-Schiebroek dan denk ik dat wij zaterdag de punten op West houden. (Dan kan het alleen maar nog gezellig worden in de kantine met DJ Benno)".

 

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .