De tweede competitie helft is begonnen voor de plaatselijke voetbalvereniging. Voor trainer/coach Rob Vuik waarschijnlijk toch wel anders als hij zich had voorgesteld. Zijn ploeg pakte weliswaar een puntje in de thuiswedstrijd tegen Botlek (3-3) maar het vertoonde spel was matig en zeker niet hoopgevend, althans het eerste uur niet. De laatste wedstrijden voor de winterstop hadden de Rood Gelen van sportpark West de opgaande lijn te pakken, maar daar was afgelopen zaterdag niet veel van terug te zien.

Vlak na de wedstrijd tegen Botlek wist de coach niet of hij blij moest zijn met dat ene punt. Inmiddels zijn we een paar dagen verder en confronteren we Rob Vuik nog maar eens met het matige spel van afgelopen zaterdag.

"Het was inderdaad niet bijzonder. Het viel mij zeker ook tegen. Er klopte het eerste uur niet veel van. Er waren te veel individuele fouten, daar is moeilijk op te trainen. Ik ben vast niet de enige die dat heeft gezien. In de laatste wedstrijden voor de winterstop zat er toch een opgaande lijn in, daar heb ik zaterdag niet veel van teruggezien, zeker het eerste uur niet", vertelde de coach van Rozenburg. Vuik is bescheiden als we de omzettingen, waarna het toch beter begon te lopen, ter sprake brengen. Rob Vuik was begonnen met Erik Don op de linksachter positie en had Rudy Fortes op de bank gehouden. Na de thee bleef de op z'n minst niet in de wedstrijd zittende Gerson Almeida in de kleedkamer achter en moest Fortes weer op de linksbackpositie spelen en verhuisde de geroutineerde Don naar het middenveld. "Of het nu echt met de omzettingen te maken had weet ik niet maar we gingen wel met wat meer lef en durf spelen. We spelen vaak nog wat te angstig omdat we natuurlijk veel doelpunten tegen krijgen (36 in 14 wedstr. red.). Eigenlijk doet het er op dit moment niet zo toe. Of je nu met 4-3 of met 4-0 die pot wint, punten zijn op dit moment belangrijk. Maar goed na een uur valt die 1-3 en komt er toch iets los. Misschien had ik dit eerder moeten doen", kijkt Rob Vuik terug naar de wedstrijd. De vondst, alhoewel vondst Vuik kent Erik Don vanuit zijn PFC periode, om met Erik Don op de linksachter positie te spelen was zeker in verdedigend opzicht niet verkeerd. "Dat is de breedte van dit Rozenburg. We kunnen dan het gemis op het middenveld niet voldoende compenseren. De ballans op het middenveld werd verstoord en dat had ik zeker niet verwacht. Met Gene (Overkleeft red.) weer terug centraal achterin naast Elroy van Seventer en Jordie de Groot op het middenveld moet je een goed evenwicht hebben. Maar we gaven als elftal gewoon niet thuis tegen Botlek. Ik heb Almeida in de rust gewisseld, wilde hem niet langer laten zwemmen en ook nog een beetje in bescherming nemen, en niet gekozen voor een extra aanvaller. Ik wilde niet heel vroeg al met één tegen één gaan spelen, zelfs niet toen het al 0-3 stond. We kunnen dat verdedigend op dit moment (nog) niet aan. En Botlek heeft een paar snelle jongens dan zet je de poort te ver open. In de slotfase toen we terug kwamen in de wedstrijd had ik nog wel Atif Boujddayn kunnen brengen maar eigenlijk was ik er van overtuigd dat die vierde nog zou vallen. Ik kreeg echt het gevoel, we gaan dat potje nog uithalen."

Je ziekenboeg loopt vol

"De spoeling wordt erg dun. Gelukkig heeft Kenan Yilmaz deze week weer voluit meegetraind. Vince Lissenberg is er voor maanden uit en of die dit seizoen nog aan spelen toekomt moeten we afwachten. We hebben nog wat probleempjes met blessures. Ik sta er wel positief in, we moeten het doen met de middelen die we hebben. Ik ga me daar zeker niet achter verschuilen. Waar we de aanvulling vandaan gaan halen weet ik nog niet. We zitten nu wel in een fase waar het lastig is om heel jonge spelers in te passen. Martijn Lievaart traint wel met ons mee maar dat soort spelers kan je in een goeddraaiend elftal wel brengen maar op dit moment hebben we onze handen vol. We moeten de mouwen opstropen met de bestaande ploeg."

Even terugkijken op het eerste half jaar op West

"Ik wist waar ik aan begon. Maar als ik terug kijk hadden we wel zes punten meer moeten hebben. We zijn nergens weggespeeld. We spelen niet goed laat dat duidelijk zijn, maar er zit meer in. Onze spelers moeten niet 100 procent zijn maar 120, daar moeten we naar toe. Als je in het linkerrijtje staat kan je nog eens een keertje op 80 procent spelen, dat is voor ons op dit moment niet aan de orde. Het hoeft allemaal niet oogstrelend te zijn, gewoon knallen."

Moeilijk programma met Helevoetsluis, Brielle en NSVV

"Naar Brielle kijk ik nog niet dat zijn bonuspunten en ik hoor je zeggen als je zaterdag verliest wordt het moeilijk, we gaan zaterdag niet verliezen. Voor ons een cruciale wedstrijd, die we moeten winnen. Dat geeft dan ook weer een stukje rust. Brielle, wat ik al zei zijn bonus punten, maar een heerlijke wedstrijd om naar toe te leven, en waarom zouden we niet kunnen winnen of punten pakken hier op West. NSVV wordt zeker ook lastig. Een ploeg die wel in het linkerrijtje thuis hoort en zeker zo goed als Strijen en zelfs denk ik als Bolnes. Wij moeten het nu op karakter gaan doen, geen 90 procent dat is op dit moment niet genoeg."

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 13th. .