Afgelopen donderdagavond, 15 augustus, speelde Rozenburg de derde (hele) wedstrijd in de voorbereiding van het seizoen 2013 - 2014. Het was zeker niet de beste uit de reeks en na aanstaande zaterdag begint toch het serieuze werk, de bekercompetitie. Het was een wedstrijd tegen Excelsior Maassluis die met 2-3 verloren werd.

Toch een goed resultaat tegen een topklasser, maar Excelsior was niet met de sterkste team naar Rozenburg gekomen. maar met een combinatie van tweede- en derde elftal spelers aangevuld met wat spelers uit de jeugd. Rozenburg kreeg kansen en Nick de Bil scoorde twee keer. Maar de defensie kreeg ook heel makkelijk drie doelpunten tegen. Het moet anders is een veel gehoorde kreet op sportpark West. Wij van Sport en Rozenburg hebben dat andere nog niet gezien of het moeten de pogingen zijn om eerder druk te zetten. Waar onder Wim van der Steene, in de vorige seizoenen, het nogal eens inzakken was en met snelle behendige mensen eruit komen. Het Rozenburg van dit seizoen probeerde wel meteen druk te zetten maar door dat spel kwamen de linies te veel uit elkaar te liggen en was het voor Excelsior fijn spelen om de bal daar nu juist tussenin te gooien. Maar trainer Rob Vuik heeft nog tijd om de ploeg naar zijn hand te zetten. De lichtpuntjes die we tegen Delta Sport zagen waren er tegen Excelsior wat minder maar misschien zijn we qua resultaten de laatste jaren wat verwend met een ploeg die om de bovenste plaatsen mee speelde. Maar ook in die seizoenen waren er zeker mindere wedstrijden. Centrale verdediger Elroy van Seventer denkt toch aan spelen voor en periode titel. We praten met Elroy over de wijzigingen in de ploeg de wedstrijd van donderdag en zijn verwachtingen voor het seizoen 2013 - 2014. Aan één ding heeft hij nooit getwijfeld spelen in het Rood Gele Shirt.

"Ik zag geen reden om weg te gaan en getwijfeld heb ik eigenlijk nooit. ik speel mijn hele leven al hier en waarom dan weg. Nee, dat ik zou blijven stond vast".

Een andere staf en selectie, wennen?

"Dat is inderdaad wel even wennen. We hadden vorig jaar een hele leuke groep, maar ook dit jaar denk ik, dat we na wat gewenning, een leuke groep hebben. Voor mij is het de eerste keer dat er zoveel nieuwe gezichten in een groep komen. Dat had ik nog niet meegemaakt maar er zijn genoeg jongens van vorig jaar gebleven en ook wat spelers uit de Rozenburg gelederen dus daar ligt het niet aan".

Jouw positie lijkt duidelijk alle wedstrijden gespeeld centraal in de verdediging.

"Tot nu toe wel maar weet natuurlijk ook niet wat de trainer van plan is. Hij heeft me een paar keer met andere laten spelen. Stefan van Es heeft een paar keer als laatste man gespeeld maar ook met Jordie de Groot. Met Jordie heb ik natuurlijk al wat vaker gespeeld dus dat geeft wel wat rust maar ik ken Stefan ook uit de jeugd en ook daar met hem wel in de verdediging gespeeld. Ook de backs van vorig seizoen zijn er niet meer bij dus we moeten nog wel wat beter communiceren en goeie afspraken maken als we verdedigend de posities verlaten. Automatisme is er nog niet. Maar daar is de voorbereiding voor. Natuurlijk ook een nieuwe keeper alhoewel ik Robert wel redelijk ken, Stefan van Asperen is nieuw. De deskundigen (keeperstrainer Hans Verhardt) zegt dat ze aan elkaar gewaagd zijn het is allemaal nog wat vroeg om daar een oordeel over te hebben. En over keepers heb ik dat sowieso niet zo".

Tegen Excelsior was het niet best.

"Zeker niet. Het was de bedoeling om gelijk druk te zetten zeker omdat we de eerste wedstrijden nogal slap begonnen. Het speelveld werd al snel te lang, de eerste wedstrijd op gras en niet iedereen is conditioneel top. Excelsior is toch wel een knappe ploeg vond ik. Door ons spel konden zij wel makkelijk de vrije man vinden. Toch heb ik best aardige combinaties gezien bij ons maar over de gehele wedstrijd te zien was het niet één van de betere om het zomaar te zeggen. In standaard situaties gaan Jordie en ik nogal eens mee naar voren daar moeten we sluitende afspraken over maken wie dan overneemt. Maar met een verdediging met veel nieuwe mensen is dat wel logisch. Twee doelpunten van Nick de Bil moet toch ook hoop geven. We krijgen Atief Boujddayn nog weer terug. We hebben ook wel wat mogelijkheden voorin. Eens kijken waar de trainer mee komt".

Als het allemaal beter moet wat mogen we dan verwachten.

"Het is natuurlijk allemaal nog een beetje vroeg. Er zijn ploegen die volgens de kenners veel beter zijn geworden. Brielle is zo'n ploeg maar ook Pernis heeft wel wat versterking gekregen. Wij hebben zeker een goede selectie dus meedoen zeker voor een periode daar moeten we toch voor gaan".

 

Uitslagen Ed Euser Toernooi (donderdag 15 augustus 2013)

Rozenburg - Excelsior Maasluis (comb.) 2 - 3

BVCB - Victoria 04 0 - 1

 

Zaterdag 17 augustus 2013 14:30 uur

Excelsior Maassluis - Victoria 04

Rozenburg - BVCB

 

Foto: Op 15 september 2012 werd Elroy gehuldigd voor 'Honderd wedstrijden in het Rozenburgshirt'

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .