De nieuwe doelman van Rozenburg is een man met een verhaal. Begonnen bij Hellevoetsluis, via Nieuwenhoorn, Doto en PFC bij Rozenburg terecht gekomen. Vader van twee kinderen en uitgezonden als militair naar Afghanistan.

Gisteren, 15 oktober, tegen OSV Oud-Beijerland niet onder de lat, uitvoorzorg zoals hij zelf vertelde. Klein beetje irritatie aan de schouder waaraan hij al eens is geopereerd. Maar niets om zorgen over te maken was de boodschap die we meekregen. Toeval of niet, Rozenburg keeperstrainer Hans Verhart loop als een rode draad door zijn keeperloopbaan.

Wie is Stefan van Asperen?

"Ik woon in Hellevoet samen met mijn vriendin en twee kindjes. Ben 26 jaar en de kinderen zijn 3 1/2 jaar en de kleinste is 6 weken. Ik werk als operator bij de Alchemie. Voor ik bij de Aluchemie ging werken heb ik in het leger gezeten. Dat was een jongensdroom, iets wat ik altijd al wilde. Het leger heeft er wel voor gezorgd dat het voetballen een poosje op een laag pitje heeft gestaan. Voor mijn opleiding was ik in Ermelo en kom niet elke dag naar huis, dus regelmatig trainen kon niet. Later toen ik in Eindhoven gestationeerd was ging ik wel vaker naar huis maar toch zat de regelmaat er niet in. Ik ben ook nog een klein half jaar in Afghanistan geweest. Dan is het ineens echt en hoe goed de voorbereidingstraining ook zijn. Opeens zit je in een vliegtuig en kom je in een heel andere wereld. Ik zat bij een gevechtseenheid en dat was toch net even anders dan de oefeningen. Een hele ervaring. Na 4 jaar leger heb ik besloten daar te stoppen".

 

 

 

Terug naar het voetballen, waar heb je gespeeld?

"Ik heb de laatste drie jaar bij PFC gespeeld. Ben begonnen bij Hellevoetsluis en vanuit de B- jeugd naar Nieuwenhoorn gegaan. Wilde wel wat hoger voetballen maar dan komt de keuze wat ga je na je school doen. Mijn jongens droom was altijd al het leger en die stap heb ik gemaakt. Maar dat ging slecht samen met het voetballen. Toen ik, nadat ik uit het leger was gegaan, bij de Aluchemie begon kwam ik Hans Verhart tegen. Ik ben toen weer gaan trainen bij Nieuwenhoorn waar hij keeperstrainer was. Na dat seizoen ging Hans naar DOTO en ben ik met hem meegegaan. DOTO was een grote club en lang nagedacht heb ik niet. Ik wilde het daar wel proberen. Toen de belastingdienst op bezoek kwam bij DOTO was het gedaan en hield de ploeg op te bestaan. Ik heb er in het tweede gespeeld en ook nog wat wedstrijden in het eerste team. Rob (Vuik red. ) wist ook wat er bij DOTO stond te gebeuren en belde me toen op of ik naar PFC wilde komen en dat heb ik gedaan".

Hoe was het bij PFC?

"Ik heb daar hoofdzakelijk op de bank gezeten. Daar stond een clubicoon in het doel (Daniel van de Beek red.) en al hadden ze Vermeer of Stekelenburg gehaald hij stond onder de lat. Moet ook zeggen dat hij in al die tijd dat ik op de bank zat nooit fouten maakte maar wel punten pakte voor PFC, dan heb je er wat eerder vrede mee. Ik geloof dat hij er 15 jaar heeft gespeeld. Er was voor de trainer geen enkele aanleiding om de keeper te wisselen. Zo realistisch ben ik dan ook wel weer".

En dan Rozenburg, komt dat door Hans Verhart?

"Nee, toen ik naar Rozenburg overging wisten ze nog niet wie de keeperstrainer zou gaan worden. Rob (Vuik red.)had me gevraagd om mee te gaan mede omdat Poleij van Rozenburg naar PFC zou komen. Ik had al aangegeven dat het mijn laatste jaar zou zijn bij PFC en als er geen club zou komen ik wilde gaan stoppen. Ik wilde sowieso niet meer voor een vierde jaar op de bank bij PFC. Ik wilde spelen in een eerste elftal en anders voor mijn plezier in een lager elftal gaan spelen met mijn vrienden ergens bij Hellevoetsluis of zo. Op gesprek bij Rozenburg viel de naam van Hans Verhart wel maar zeker was dat nog lang niet. Hans zat nog bij Zuidland en had daar eigenlijk al aangegeven dat hij zou blijven. Maar goed hij kwam toch naar Rozenburg".

Hoe is de samenwerking met Hans Verhart?

"Ik ken Hans best al wel een paar jaar. Nu in de voorbereiding met hem op de velden van Blankenburg getraind. Hans doet geen gekke dingen, laat mensen niet over banken en hekken springen maar maakt keepers wel beter. Ik weet nog toen hij naar DOTO kwam was zijn opdracht 'Die keeper moet wel het hele seizoen spelen' en die keeper was blessure gevoelig. Hij was dat seizoen blessure vrij, dat zegt genoeg over Hans".

Alle competitiewedstrijden gespeeld, vaste keeper?

"Daar lijkt het misschien op, maar niets is zeker. Als je als keeper beslissende fouten gaat maken zal een trainer kiezen voor een andere optie, als die er is. Een keeper is toch een beetje een eenling. Bij een spits kan het een keertje mis bij een keeper is dat gelijk rampzalig. Daar ben ik me van bewust, vind dat het best wel goed gaat. Natuurlijk hebben we al veel doelpunten tegen maar dat komt niet altijd bij de keeper vandaan. We moeten het als team doen. Een keeper moet vier tot vijf cruciale reddingen hebben in een wedstrijd. Maar soms komen die ballen wel heel erg snel terug. De verdediging moet nog wennen, de centrumverdedigers lopen ook nog al eens uit de positie om bij te springen. Nog een beetje onrustig. Middenveld speelt ook nog een beetje onwennig, daar zijn nog niet zoveel automatismen. Het team moet nog groeien".

Waar liggen je ambities en hoe ver komt Rozenburg dit seizoen?

"Ben inmiddels 26 jaar. De tweede klasse is best een aardig niveau. Als ik nu nog naar de top van het amateurvoetbal zou moeten, denk niet dat het er inzit. Heb inmiddels ook een gezin. Ik heb ook nog een jaartje bij de Feyenoord jeugd gespeeld, maar voor de echte top moet ook wel wat talent meebrengen. Tweede klasse is een mooi niveau, misschien eerste klasse. Met Rozenburg gaan we niet meer meedoen om het kampioenschap, dat zeker niet. Maar het linkerrijtje moet toch kunnen. Zaterdag tegen NSVV moeten we de voorsprong eerst maar eens over de streep trekken. Voorlopig zullen we van week tot week moeten bekijken".

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .