Zaterdag won Rozenburg met 0-2 van het Rotterdamse Leonidas en is daarmee de nieuwe koploper in de 3e klasse C. Een overwinning die ook hoger had kunnen uitvallen vond ook coach Rob Vuik. "We geven niets weg, dacht één keer een balletje van de doelijn in de tweede helft. Voor de rest zat het dicht. We hebben aangetoond verdedigend weer een keer de 'nul' te kunnen houden. Als team prima gespeeld en zoals we er van de week op hebben gehamerd met dit Rozenburg moeten we gewoon bovenin mee kunnen spelen", vertelde de winnende coach.

Yoeri Bak was na een klein kwartier de maker van het eerste doelpunt van de middag. Rozenburg kreeg meer kansen die eerste helft. Jordie de Groot kreeg de grootste maar had pech dat de doelman van Leonidas een doelpunt maar ternauwernood kon voorkomen. "Was een counter", vertelde Jordie de Groot. "Yoeri Bak werd de ruimte ingestuurd, speelde Lennart Quak aan die de bal terug net buiten de zestien legde. Probeerde met een stiftje de keeper de passeren maar had er net de vingertoppen tegen aan en kwam de bal op de paal. We stonden tactisch en verdedigend erg goed. We zijn de terechte winnaar vandaag", wilde de aanvoerder, die ondanks de blessure aan de kuit toch kon spelen aan het Erasmuspad in Rotterdam,wel even kwijt. Kenan Yilmaz was als verdedigende middenvelder goed op dreef alhoewel Lester van Kaam en Jeroen van Balen soms, vooral in de tweede helft, te ver bij de routenier vandaan speelde waardoor hij veel extra werk moet verzetten. Lester van Kaam was de maker van de 0-2 en was de wedstrijd al vroeg in de tweede helft beslist. Lester haalde van ver buiten de zestien snoeihard uit en verdween de bal in de bovenhoek. Leonidas probeerde de bakens nog wel te verzetten maar Rozenburg verdedigde voortreffelijk. Eigenlijk gaven de rood gelen niets meer weg en bleven geconcentreerd spelen. Door de druk van Leonidas kreeg Rozenburg nog volop kansen in de counter maar Quak en Bak wisten het net niet meer te vinden. Isa Fahkri, vijf minuten voor tijd ingevallen voor Lennart Quak, was er nog dichtbij. Maar zijn inzet ging net naast, voor de Rozenburger, aan de verkeerde kant van de paal. Rozenburg moet op de nul kunnen spelen, en verdedigen hoort bij het spelletje is ongetwijfeld de wijze les die coach Vuik zijn ploeg had bijgebracht na de misser vorige week tegen PPSC waar Rozenburg een 3-0 voorsprong weggaf en het nog maar net 4-4 werd.

In de 3e klasse C kan iedereen van iedereen winnen zal wel weer een cliché zijn maar het begint er toch echt naar uit te zien dat het deze competitie zo is. Rhoon en Rijnmond HS verliezen niet alleen de wedstrijd maar ook de koppositie en staan nu op de 3e en 4e plaats met een puntje achterstand. Poortugaal blijft in het kielzog van Rozenburg en heeft ook 10 punten. In vijf wedstrijden op plaats 14 en op plaats 1 te staan, bevestigd dat het allemaal erg aan elkaar gewaagd is.