Rozenburg - Egelantier Boys 4-2 (rust 3-0)

Afgelopen dinsdag was Rozenburg te sterk voor het Rotterdamse Egelantier Boys in een wedstrijd voor de Voetbal Rijnmond Cup van het seizoen 2014-2015. De Rotterdammers spelen in de 4e klasse F en staan op een vijfde plaats op de ranglijst. Het verschil leek aanvankelijk groot tussen de beide ploegen en was het in de beginfase Rozenburg die de lakens uitdeelde. Een eerste half uur waar de thuisploeg het slechte resultaat van de laatste competitiewedstrijd tegen Maense van zich af kon spelen. Egelantier Boys leek aanvankelijk mee te werken aan dat scenario maar in de tweede helft toen de Rotterdammers met 10 man de wedstrijd uit moesten spelen werd het van de kant van de thuisploeg een bedenkelijk niveau.

Rozenburg moest het stellen zonder topscoorder Yoeri Bak. De sterkhouder van dit Rozenburg had wat last van de hamstring en werd gespaard voor de wedstrijd tegen Rhoon, die aanstaande zaterdag op het programma staat. Eric Don maakte, na blessureleed, zijn rentree en begon op de linksachter positie. Met de terugkeer van Vince Lissenberg, een weekje ziek, als rechtsback wilde coach Rob Vuik kennelijk en meer dan begrijpelijk weer eens op 'de nul' spelen. Na 2 minuten was Renaldo van Emmerik trefzeker voor de thuisploeg en dat deed hij in de 20e minuut nog eens dunnetjes over en was ook de maker van de 2-0. Rozenburg speelde makkelijk en alles leek erop dat het een leuke avond zou worden voor de gastheren. Zeker toen Lennart Quak in de 22e minuut, dit keer op aangeven van Van Emmerik, voor 3-0 zorgde. Het schaars opgekomen publiek begon, in dat tempo, te denken aan dubbele cijfers. Maar de Rood Gelen leken het goed te vinden en in plaats van een tempootje hoger ebde de wedstrijd naar een gezapig niveau.

Na een kwartier in de tweede helft maakte Lennart Quak er nog wel 4-0 van, maar het was vooral gepruts in de verdediging van Egelantier Boys waardoor Rozenburg op 4-0 kon komen. Vuik had in de tweede helft Lester van Kaam, Ronaldo van Emmerik en Isa Fahkri vervangen door Johan Don, Stefan van Es (terug van een blessure) en Rick Tas. Egelantier Boys moest na de 4e treffer verder met 10 man omdat coach Wout de Bruin maar één wissel had meegebracht en die in de rust had verbruikt. Een blessure noopte De Bruin om met 10 man verder te gaan. Rozenburg kon, althans daar kreeg het de gelegenheid toe, het karwei rustig afmaken maar niets was minder waar. Egelantier Boys kwam terug in de wedstrijd, geholpen door het ronduit slechte spel van Rozenburg. Positief was nog het inbrengen van Leon Nigg die na een hamstringblessure weer zijn eerste minuten mocht maken toen Kenan Yilmaz een flinke tik op de enkels kreeg en uitvoorzorg in het ijs werd gezet. In de 22e minuut kwam Egelantier Boys op 4-1 en door slecht ingrijpen van centrale verdediger Jordie de Groot in de 32e minuut, door een penalty, op 4-2. Rozenburg mocht zelfs niet mopperen dat het daarbij bleef. Een half uurtje redelijk voetbal van de thuisploeg en daarna zelfs een trainingspartij onwaardig.