Het is pas gedaan als het gedaan is, ik zie zeker nog kansen, we kunnen veel beter dan wat we hebben laten zien, er komen nog wedstrijden en daar beginnen we met een punt, etc etc. Allemaal uitspraken van trainers en spelers waar we de hele week op de voetbalzenders mee worden geconfronteerd. Analyticus Jan van Hals had het enig goede antwoord deze week. 'We kunnen toch niet verwachten dat ze zeggen spelen heeft geen zin meer'.

Natuurlijk heeft spelen zin anders zou de competitie er anders uitzien. Maar in hoeverre beïnvloeden de potjes om des keizersbaard, of ploegen die min of meer uitgespeeld zijn de competitie en is dat ook zo in de 3e klasse D?

Als je naar de stand op de ranglijst kijkt is er nog van alles mogelijk. Zeker in de 3e klasse D. In theorie zou Rozenburg nog mee kunnen doen voor de prijzen, maar heeft ook nog een puntje nodig om zeker te zijn niet op een PD plaats voor degradatie terecht te komen. Ook tegenstander, van aanstaande zaterdag, Zestienhoven is nog niet helemaal uit de zorgen. De ploeg van oud Feyenoorder André Stafleu heeft maar 8 punten meer dan HBSS op een PD plaats en kan zich bij winst zo goed als veilig spelen. HBSS heeft een lastige uitwedstrijd tegen mede degradatiekandidaat Poortugaal. Eigenlijk is het in de degradatiezone nog wel spannend. Rockanje krijgt bezoek van Leonidas, en Bernisse moet naar RHS. RHS speelt nog mee voor de 3e periode, dat ziet er somber uit voor Bernisse. Maar hoeveel wedstrijd ook die nog ergens omgaan blijven er vraagtekens. Kan Nieuwenhoorn nog vol gas geven, is Leonidas uitgespeeld of is er nog geloof of kan de ploeg haar sportieve plicht nog vervullen. Is Rozenburg in staat HBSS de helpende hand te bieden en het gaatje tussen HBSS en Zestienhoven kleiner te maken en de kansen van HBSS te vergroten. Dat wordt na deze week allemaal een stuk duidelijker. Hoe staat Rozenburg ervoor is daar nog geloof of......?

Aanvoerder Kenan Yilmaz

"Moeilijk te zeggen. Als we naar de afgelopen weken kijken wordt het geloof in een prijs niet bevestigd. Ik denk dat de honger naar de 2e klasse niet groot genoeg was. In deze competitie, met uitzondering van Nieuwenhoorn na, kan iedereen van iedereen winnen. Dan moet er een absolute wil zijn om een prijs te pakken en dat hebben we niet gehad. En daarom staan we nu daar, waar we staan. Je hebt gelijk als ik je hoor zeggen dat we zelfs nog op een PD plaats terecht kunnen komen. Ook dat is theorie, dat gaat niet gebeuren. Sterker nog als we alles winnen kunnen we nog meedoen voor de prijzen. Maar eigenlijk wil ik dat niet uitspreken want daarvoor hebben we het de laatste wedstrijden te veel laten liggen. Dus we hebben het recht niet om zo te denken. Eerst maar eens een goede wedstrijd spelen en laten zien dat we een team zijn en vooral dat we willen winnen."

Het programma voor 23 april 2016

Thuis

 

Uit

Nieuwenhoorn

-

Botlek

Poortugaal

-

HBSS

Rijnmond HS

-

Bernisse

Rockanje

-

Leonidas

Victoria '04

-

Rhoon

Vlotbrug

-

Pernis

Zestienhoven

-

Rozenburg

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Stefan van Es is geschorst. Elroy van Seventer terug van een schorsing en Leon Nigg heeft de training hervat. Ook Dennis Nijkamp is weer voorzichtig met looptrainingen begonnen. Doelman Stephan van Asperen zal nog niet spelen. En Maik den Ouden lijkt zijn 2e wedstrijd deze competitie voor Rozenburg te gaan spelen. Trainer Dennis Zaal zal assistent Dave Zaal wel weer op de bank houden. Immers naar de toekomst toe heeft het niet zoveel zin om Dave te laten spelen, zoveel staat er nu ook weer niet op het spel.

Vermoedelijke opstelling: Silvio Spiessens als doelman. Achterhoede met Leon Nigg, Maik den Ouden, Elroy van Seventer en Rick Tas. Middenveld met Kenan Yilmaz, Sander van Pelt en Joris van Driel. Aanval met Onur Zaif, Lennart Quak en Floris van den Heuvel.  

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 3rd. .