Op papier een topper, Rhoon - Nieuwenhoorn, alhoewel zo vroeg in de competitie altijd moeilijk te bepalen is welke ploegen echt tot de toppers van de 3e klasse D kunnen gaan behoren. Nieuwenhoorn lijkt toch op weg naar dat predicaat. Zaterdag won het soeverein op het sportpark van Rhoon, met 0-2. Henk Dirven op de bank bij Rhoon omdat coach Marco van Rijn voor de KNVB in China is voor een project om docenten op te leiden voor de voetbalscholen die China wil gaan opzetten. Rhoon speelde niet onverdienstelijk maar Nieuwenhoorn nooit in gevaar. Bij Rozenburg, een andere ploeg met titelaspiraties, liep het heel wat stroever. Uiteindelijk leverde de matige of zelfs, zeker in de eerste helft, slechte wedstrijd wel 3 punten op.

Stephan van Asperen

De doelman van Rozenburg is wekelijks onze gesprekspartner als we na het weekend de resultaten in de 3e klasse D nog eens doornemen. We confronteren de doelman eerst met de wedstrijd Rozenburg - Vlotbrug. "Ja, daar kunnen we veel over zeggen maar ook kort zijn. De echte wil om te winnen heb ik zeker bij een aantal Rozenburgers niet gezien. Het leek wel een vriendschappelijke potje waar het nergens om ging. We kwamen snel op achterstand, twee minuten gespeeld. Je weet dat Vlotbrug snel druk zet. Bij de eerste corner ging het al mis. Lage bal komt in de zestien, die Gijs Vermeer komt voor zijn man en schiet hem binnen. Zag die bal te laat en lopen we gelijk achter de feiten aan. Er zat totaal geen beleving in de ploeg, zeker de eerste helft. Dan loop je ook nog tegen een terechte penalty aan. Gelukkig krijgen wij er ook één in de tweede helft en kunnen we alles nog omdraaien. Natuurlijk ook wel een beetje geholpen door die rode kaart en moest Vlotbrug toch meer achterover gaan leunen. Conclusie, dit moet beter, snel vergeten." We kijken met de doelman van Rozenburg naar de andere wedstrijden. Bernisse verliest weer, degradatiekandidaat? "Daar lijkt het wel op. Bernisse zal nog wel wat punten halen maar krijgt het erg moeilijk. Voor mij, ook al is het nog vroeg, een degradatiekandidaat." Botlek wint van Rockanje, weer met moeite en weer met 3-2! "Knap dat Botlek weer wint na een 0-2 achterstand. Dat is dan kennelijk toch de veerkracht van Botlek, ook zaterdag in de slotfase nog met 10 man. Of Rockanje een verrassing wordt moet nog blijken, komen uit de vierde klasse. Dat is zo'n ploeg die gaat meedraaien of het wordt helemaal niks. Tegen 10 man een voorsprong weggeven zegt ook wel iets. Een wedstrijd duurt wel 90 minuten. Maar ik geef Rockanje het voordeel van de twijfel." Leonidas - HBSS, verrassend 3-3? "Leonidas heeft dacht ik niet zo'n slechte ploeg. HBSS zegt me niet zoveel. Leonidas heeft een vrij jonge ploeg, missen misschien nog de ervaring. Voor me gevoel is zo'n uitslag dan toch wel weer verrassend."

HBSS is een ploeg uit Schiedam en speelt op sportpark Harga. Marvin Jansen, de trainer bij de Schiedammers, gaf voor de competitie aan minimaal voor handhaving te gaan. Voor de ploeg uit Schiedam is het voor het eerst in 23 jaar dat de 3e klasse wordt bereikt. Die promotie was reden voor veel aanwas van nieuwe spelers waardoor HBSS een brede selectie heeft. Of de selectie ook goed genoeg is voor handhaving zal moeten blijken. Vorige week verlies tegen Pernis (0-2) deze week gelijk tegen Leonidas (3-3). Pernis wint van Poortugaal (2-1), een ploeg die in de 2e helft met 10 man komen te staan. "Poortugaal vorig seizoen niet de minste. Pernis heeft nu 2 keer gewonnen. We gaan aanstaande zaterdag zien wat voor ploeg Pernis heeft." Poortugaal komt kort voor rust op 0-1 maar kan die voorsprong met 10 man niet vasthouden. Nieuwenhoorn blijft goede zaken doen!. "Die uitslag had veel hoger moeten zijn, als ik Jan Tuitel van Nieuwenhoorn mag geloven. Rhoon had een muurtje opgetrokken met heel veel spelers achter de bal. Rhoon op de counter. Nieuwenhoorn snel op voorsprong en eigenlijk nooit in gevaar." Rijnmond HS - Victoria (1-0), Hoogvliet nog de 'NUL'! "Altijd een ploeg om rekening mee te houden, dat weten we uit het verleden. Hoogvliet weet de snelle voorsprong vast te houden."

Keepers

Bij Vlotbrug stond afgelopen week, in de wedstrijd tegen Rozenburg, een 17 jarige Nino Noordwijk onder de lat. Het lijkt er op dat Tom Larssen niet helemaal vrijwillig deze keuze heeft gemaakt. Aan het begin van het seizoen verlieten de geroutineerde keeper Dennis Bredius, zijn broertje Robin Bredius (verdediger) en keeperstrainer vader Frans Bredius Vlotbrug. De reden? Lijkt op een breukje ergens in de samenwerking. Ook bij Nieuwenhoorn een jonge keeper (A-junior) onder de lat, Damy Daalhuisen. Daar is routenier Sander van Eck langdurig geblesseerd. Ook daar niet helemaal vrijwillig een jong talent als doelman. Rijnmond Hoogvliet Sport kiest voor en geroutineerde doelman, Arjan Jongerius. Arjan Jongerius is nog de enige doelman in de 3e klasse D die de 'NUL' wist te behouden. Bernisse en Leonidas hebben al 9 doelpunten tegen. De ene doelman heerst in de zestien en de andere moet wat meer in bescherming worden genomen ruimte geven en de verdediging wat hoger staan (verder van het doel verdedigen). Bij Rozenburg staat onze gesprekspartner Stepfan van Asperen onder de lat. Een doelman die kan heersen in de zestien maar ook in een één op één situatie zijn mannetje staat, soms twijfelt bij het uit zijn doel komen. Van Asperen moest dit seizoen al 4 keer naar het net. Kijken of hij volgende week zijn doel schoon kan houden. Dan heeft Rozenburg in ieder geval een punt.

Foto's (archief SenR) boven de Rozenburg doelman. Onder Arjan Jongerius van RHS die als enige de nul nog heeft dit seizoen.