Met nog een paar minuten op de klokken werd de wedstrijd tussen HBSS en Rockanje afgelopen zaterdag gestaakt. Natrappen, ook nadat een speler van HBSS al een rode kaart had gekregen, schermutselingen, slaande bewegingen en publiek op het veld waren voor de scheidsrechter aanleiding om de wedstrijd niet uit te spelen. De tuchtcommissie van de KNVB zal binnenkort ongetwijfeld met een rapport en een strafmaatregel komen.

"Als ik het goed heb begrepen van spelers van Rockanje is er nagetrapt nadat er al een rode kaart was gegeven. Daarna nog een handje vol andere rode kaarten en publiek op het veld. We hebben vorige week zelf tegen HBSS gespeeld er lopen er een paar bij met een kort lontje. Wat ik heb vernomen was er niet te veel aan de hand tot dat moment in de 88e minuut. We waren er niet bij dus moeten we maar afwachten wat hier uit komt. Als de KNVB weer een voorbeeld wil stellen dat dit soort zaken niet op een voetbalveld thuis horen zullen ze ongetwijfeld met straffen en misschien ook wel met punten in mindering komen. Dat hebben ze in het verleden wel vaker gedaan", begon ons gesprek met doelman Stephan van Asperen van Rozenburg en niet zoals we gebruikelijk beginnen met zijn wedstrijd van het weekend, dit keer tegen Rhoon. Wij wilden toch nog wel even van gedachte wisselen met de doelman over zijn overtreding op Rhoon spits Bart Driesse in de 2e helft. De doelman kwam er vanaf met geel en een vrije trap buiten de zestien. "Eerst moet ik toch wel zeggen dat als keepers een dergelijke overtreding makken het nooit van achteren is. Als keeper ben je in de voorwaartse beweging en kan je niet meer terug. Elroy en Kenan kwamen van achteren maar zeker met de intentie om de bal te spelen. Bij mij sprong die speler min of meer over me heen en raakte mijn hoofd. Rood was te zwaar geweest, zeker voor mij als doelman", gaf Stephan van Asperen zijn visie op de drie overtredingen aan Rozenburgse kant waar alles en iedereen met sympathie voor Rhoon wel een andere kleur dan geel voor hadden willen zien.  

De wedstrijden

HBSS - Rockanje wachten we verder af wat de KNVB gaat doen met deze wedstrijd. Leonidas - Botlek, 1-3. "Botlek wint weer en toch wel wisselvalig. Verloren al 2 keer en speelde een keertje gelijk. Botlek hoort natuurlijk mee te spelen voor de prijzen." Nieuwenhoorn - Victoria, 2-1. "Bij Nieuwenhoorn win je niet zomaar dit seizoen. Ook een degelijke ploeg als Victoria niet. Nieuwenhoorn moet oppassen na een snelle voorsprong er niet te makkelijk over te gaan denken. Victoria zakt, door het verlies in Hellevoetsluis, wel wat op de ranglijst maar in de middenmoot staat alles nog dicht bij elkaar." Pernis - Bernisse, 4-2. "Bernisse zal best nog wel een keertje punten gaan pakken maar staan nog steeds op nul." Poortugaal - Zestienhoven, 2-1. "Ze hebben het lek nog niet boven denk ik. Poortugaal zal wel wisselvalig blijven, werken aan een nieuw team. Voor de trainer te hopen dat hij verder kan gaan bouwen. Tweede winst partij." Vlotbrug - RHS,1-0. "RHS in Hoogvliet een bijna onneembare vesting uit kan je er van winnen."

De stand

"Nieuwenhoorn en Bernisse doen voorlopig niet meer mee, de rest staat dicht bij elkaar. Koploper Nieuwenhoorn heeft inmiddels een gaatje van 6 punten naar de nummer 2. En Rode Lantaarndrager Bernisse een gaatje van 6 punten naar de voorlaatste plaats op de ranglijst", was de doelman kort over de ranglijst.

Doelman onder het mes

Het ziet er naar uit dat doelman Stephan van Asperen op de operatietafel komt te liggen. Stephan van Asperen speelt op dit moment met een liesbreuk. Aan zijn spel nog niet te zien maar er mee door blijven lopen/spelen wordt niet geadviseerd. Aankomende week tijdens de beker- en toernooiwedstrijden zal de doelman zich beperken tot wat trainingen. "Heeft eigenlijk niet zoveel met mijn blessure te maken dat ik de bekerwedstrijden er niet bij ben. Je ziet wel vaker dat de keepers die op de bank zitten dan speeltijd krijgen. Ik heb zelf ook als jong ventje op de bank gezeten dus ik weet hoe het voelt. Goed voor de jonge keepers die op de bank zitten om een wedstrijdje te spelen. Natuurlijk in samenspraak met de trainer besloten. Verder ga ik proberen in de winterstop geopereerd te worden zodat ik zo weinig mogelijk wedstrijden mis. Kijken hoe het zich verder ontwikkelt. Ik speel er al een paar weken mee en heb er niet al te veel last van. Half november gaan we het e.e.a. beslissen."

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 8th. .