Rozenburg lijkt met de 1-5 overwinning bij Poortugaal vooral een overwinning op zichzelf te hebben behaald. Misschien nog te vroeg voor een hoerastemming. Het was niet altijd even mooi maar vooral koud op sportpark Polder Albranswaard. Victoria'04 is opeens, voor ons niet zo'n grote verrassing, de grootste kanshebber op de tweede vervangende periode. Zaterdag winnen tegen Zestienhoven brengt de ploeg in een riante zetel. De ploeg van Rekelhof moet nog wel even aan het doelsaldo denken.

 

Tom Rekelhof doet het goed met zijn ploeg, maar vertrekt aan het einde van het seizoen naar v.v. SEP. Hij kan waardig afscheid nemen van Victoria met een periode titel. Het was een doelpuntenfestijn afgelopen zaterdag, of was het feit dat Rozenburg er 5 scoorde een mooie afleiding voor onze redactie. Maar vijf doelpunten scoorde ook Botlek tegen HBSS. Het zit HBSS niet mee maar verliezen met 1-5 op het eigen sportpark kan nooit alleen geflatteerd zijn maar als je tegen Botlek de deur open zet loop je in het countermes, een spelletje wat ze bij Botlek wel weten te spelen. En Vicoria scoorde er zelfs nog eentje meer tegen Bernisse door de winst met 6-0. We praten zoals elke week met de doelman van Rozenburg die al een paar weken niet onder de lat staat. Overigens prima vervangen door Silvio Spiessens. We kijken met Stephan van Asperen naar de uitslagen, Rozenburg vanaf de zijlijn en zijn operatie aan de lies die de weer problemen heeft gegeven.

Stephan van Asperen over Rozenburg                                     

"Poortugaal vond ik zaterdag slecht. In de auto naar Poortugaal zat ik eigenlijk al met de gedachten, niet verliezen desnoods een gelijkspelletje Of een kleine overwinning. Het kan fysiek een lastige tegenstander zij en als je er gevoelig voor bent kunnen ze je zo uit de wedstrijd halen. Maar het viel me echt tegen was onthutsend slecht wat de tegenstander zaterdag liet zien. Zaterdag scoorde we prima doelpunten. We komen misschien 8 keer voor het doel en scoren er vijf , dat is weleens anders geweest. Maar zeker mooie goals. Elroy (van Seventer red.) neemt hem mooi aan in de zestien en schiet hem goed binnen. Lennart (Quak red.) een prima vrije trap en een mooie met het hoofd. Vrije trap van Floris die er zomaar in waait en Selim (Su red.) die hem prachtig aflegt en niet voor eigen glorie ging. Maar later in de wedstrijd ging hij wel voor eigen glorie maar wil het met een stiftje afdoen. Bij zo'n keeper, die op z'n minst zijn dag niet had, moet die bal vol op de slof. Je ziet wat kansen omzetten in doelpunten uitmaakt. Tegen Pernis hadden we er ook een handje vol en daar win je niet en nu wel. Door die doelpunten gaat de druk van de verdediging. Maar een goed resultaat al was het niet allemaal oogstrelend. We hebben ook een beetje de roerige periode achter ons kunnen laten. Dat sluimert toch een beetje door. Geen TC de trainers die extra worden belast met volgend seizoen. We hebben een ploeg die zich nog een beetje te snel aanpast aan de tegenstander. Dat zal je volgende week zien tegen Nieuwenhoorn, die voetballen zelf en laten je voetballen. We laten ons te veel meeslepen in het spel van de tegenstander. Je weet dat het zaterdag moeilijk wordt en er alleen maar bonuspunten te behalen zijn. Botlek is ook zo'n ploeg waar het meestal moeilijk voetballen is. En dan ploegen zoals bijvoorbeeld Victoria daar moet je, je mee kunnen meten. En dan zijn er een paar waar je zeker van moet winnen. We hebben nu een smalle selectie, je gaat er niet vanuit dat er vijf spelers afhaken waarvan er 3 aan het beging vaak basisspeler waren. Zaterdag moesten we de assistent-trainer inzetten en je ziet gewoon dat die van meerwaarde is voor de ploeg. Wat ook fijn is, die kan je in de verdediging zetten maar ook in de spits als het moet. Hoog gespeeld en één bonk ervaring. Belangrijk voor de rust in het team. Maar of hij vaak wordt ingezet geen idee, maar dat je hem er goed bij kan hebben is zeker."    

De wedstrijden door het oog van de doelman

HBSS - Botlek 1-5. "HBSS neerwaartse spiraal, Botlek een ploeg die meedoet voor de prijzen, voorspelbaar. Alle drie de ploegen die gepromoveerd zijn hangen onderin. en komen daar moeilijk weg." Nieuwenhoorn - Rijnmond Hoogvliet Sport 2 - 0. "Wat moeten we over Nieuwenhhoorn nog vertellen. Pakken de punten en alle ploegen denken dat er meer ingezeten had. Maar of dat nu altijd realistisch is?" Pernis - Leonidas 1 - 0. "Twee de zelfde soort ploegen met de zelfde soort voetballers. In de heenwedstrijd won Leonidas, nu Pernis." Rockanje - Zestienhoven 2 - 4. "Rockanje komt gewoon kwaliteit te kort. Trainer gaat weg, hangen onderin. Als je een 2-0 voorsprong weggeeft en je verliest met 2-4 zegt dat genoeg, kan niet vier keer even tegen zitten." Victoria '04 - Bernisse 6 - 0. "Logisch toch, wat moet ik daar nog over zeggen. Bernisse is klaar, maar dat zei ik al na drie wedstrijden en Vitoria'04 heeft een goede ploeg." Vlotbrug - Rhoon 2 - 1. "Vlotbrug een ploeg in de winnig mood, komen op achterstand en kunnen het potje uithalen, knap. Vlotbrug heeft veel inzet en dan kan je winnen, ook van beter voetballende ploegen."

Nog even naar de stand kijken. "Nieuwenhoorn telt af en zo langzaam wordt toch duidelijk dat met nog 10 wedstrijden te gaan de onderste 4 zich bezig gaan houden met degradatie. Verder kan iedereen van iedereen winnen of verliezen. Daar is werkelijk geen peil op te trekken. Wel staat vast dat punten halen voor Rozenburg zaterdag tegen Nieuwehoorn niet makkelijk zal zijn, en als ........ worden het dikke bonuspunten."   

Nog niet wedstrijdfit

"Twee weken geleden is de wond van de liesbreukoperatie open gesprongen en gaan ontsteken. Ik moest aan de antibiotica en die kuur duurde tot afgelopen vrijdag. Op zich heb ik er niet zoveel last van maar het is een open wond. Waarschijnlijk zit er een bacterie in mijn lichaam die de wond open houdt. Het gaat nu wel weer goed vooruit maar het is nu echt afwachten of het laatste stukje snel dicht gaat. Dan natuurlijk nog vol kunnen trainen om te kijken hoe ik er voor sta. Maar het hangt allemaal af van of de wond snel helemaal dicht gaat. Wil natuurlijk graag spelen tegen Nieuwenhoorn, maar het is echt afwachten. Die operatie heb ik bewust in de winterstop gedaan maar met die wond duurt het allemaal wat langer, jammer. We hebben nog 10 wedstrijden."

 

Foto's uit de wedstrijd Poortugaal - Rozenburg

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .