Ook als je geen rood gele bril op had afgelopen zaterdag op sportpark West, in de wedstrijd tussen Rozenburg en Nieuwenhoorn, was het een aantrekkelijke potje. Complimenten vooral voor de thuisploeg, die de ogenschijnlijk onaantastbare koploper meer dan goed partij gaf. Als je weer niet verliest, zoals Nieuwenhoorn afgelopen zaterdag tegen Rozenburg, en inmiddels 16 punten los staat heeft Nieuwenhoorn een ploeg die veel te sterk is voor de 3e klasse D. Dat Rozenburg, op de eerste 20 minuten na, met beperkte middelen evenwaardig was aan Nieuwenhoorn verdiend complimenten, maar daar krijg je geen punten voor.

 

Victoria'04 laat de eerste kans op een waardig afscheid voor trainer Ton Rekelhof aan het einde van dit seizoen onbenut. De Vlaardingers moesten winnen en een beetje op het doelsaldo letten. Maar tegen Zestienhoven stond er na 90 minuten 2-1 voor de thuisploeg op het scorebord en kon de champagne in de koelkast (lees achterbak van de auto blijven). Poortugaal lijkt de weg volkomen kwijt te zijn. Na de1-5 vorige week tegen Rozenburg, nu weer verlies met 7-1 bij Botlek. Bij Rhoon was het feest na-afloop van de wedstrijd tegen Pernis. Rhoon pakte, mede door het verlies van Victoria, de 2e periode. Rockanje spartelt nog een beetje en zette een 0-2 achterstand om in een 2-2 gelijkspel tegen Vlotbrug. Vlotbrug de ploeg van Tom Larssen laat dure punten liggen. Rozenburg doelman Stephan van Asperen zat ook tegen Nieuwenhoorn nog op de tribune, we praten met de doelman over Rozenburg, de uitslagen en zijn blessure.

Stephan van Asperen over Rozenburg                                  

"Zag veel strijd, veel werklust dat was goed om te zien. Misschien was het voetballend niet altijd oogstrelend, kwam misschien ook door het veld en de weersomstandigheden. Dan komen we toch met 0-1 achter en dan lijkt het een lastig verhaal te worden. Maar goed door een blunder van de keeper van Nieuwenhoorn (Sander van Eck red.),laat de bal glippen, gaat die bal er na wat gefrommel in. Komen we ook nog op voorsprong door een doelpunt van Lennart Quak, mooie goal. Frank Schipper krijgt daarna met een mooie actie de kans op de derde treffer, dat lukt dan net niet. Als zo'n bal er in gaat en met een achterstand van twee treffers moet Nieuwenhoorn komen en vallen er gaten waar je van kan profiteren. Met één doelpunt verschil vertrouwen ze er gewoon op dat het nog goed komt. Zo speelde ze ook een beetje, als je zover voorstaat op de ranglijst is dat bijna niet te voorkomen. Nieuwenhoorn had natuurlijk ook kansen. Corley Bazoer komt denk ik een keer of drie vrij voor de keeper en kreeg de bal niet eens tussen de palen. Ze gingen de lange bal spelen terwijl ze zo goed kunnen voetballen. Was een mooie spannende wedstrijd waar ik van heb genoten. Mijn vervanger Silvio Spiessens heeft het geweldig gedaan. Best een grote wedstrijd voor zo'n jonge keeper. Misschien bleef hij iets te veel op de vijfmeter staan, dat is waarschijnlijk nog wat ervaring opdoen. Als je ploeg druk naar voren zet moet je meer mee voetballen, verder van het doel af, en zorgen dat er geen gat ontstaat waar de bal er tussen kan vallen. Maar er in zo'n wedstrijd te staan klasse. En ook nog een penalty stoppen. En in de eerste helft twee super goede reddingen wat zo maar doelpunten hadden kunnen zijn. Hij heeft het echt super gedaan. Bij die penalty had de ploeg zich al neergelegd bij verlies maar hadden ze hun keeper kunnen belonen door bal weg te werken in plaats van toekijken hoe Nieuwenhoorn de score nog vergroot."

De wedstrijden door het oog van de doelman

Bernisse - HBSS 1-2. "Als je van je directe concurrent niet kan winnen en die ook nog eens lang, dacht 70 minuten, met 10 man speelden en dan ook nog thuis wordt het een moeilijk verhaal, maar dat is het hele seizoen al. Hoe we het ook Bernisse gunnen en vooral hun trainer. Volgende week moet Bernisse tegen de koploper daar zullen niet veel puntjes bijkomen, of Nieuwenhoorn moet achterstevoren gaan voetballen." Botlek - Poortugaal 7 - 1. "Poortugaal zakt nu wel heel ver af. Wij hadden er vorige week ook wel 7 of 8 kunnen maken. Zo als ze nu spelen te zwak voor de derde klas. Het gaat onderin tussen Bernisse, Rockanje, Poortugaal en HBSS. Het zal steeds stuivertje wisselen worden. Er zal er één de dans kunnen ontspringen en één de Promotie/degradatie spelen. Het gat tussen de nummer 10 en de nummer 11 is 10 punten dat gaan ze niet meer dichten. Botlek profiteert van een slecht Poortugaal." Rhoon - Pernis 3-1. "Knap dat Rhoon de 2e periode pakt. Felicitaties aan Rhoon. Ploegen aan elkaar gewaagd, winnen tegen Pernis toch knap." RHS - Leonidas 2-1. "Leonidas heeft het lastig met strijd en druk, beetje voetballende ploeg. Hoogvliet leunt op de voorhoede. Zijn van die wedstrijden waar er in de 3e klasse veel van zijn. Iedereen kan van iedereen winnen." Rockanje - Vlotbrug 2 - 2. "Als je als Rockanje een 0-2 achterstand tegen Vlotbrug weg kan werken is dat super goed gedaan. Voor Vlotbrug verloren punten. Als je vorige week nog tweede stond en je geeft het zo weg, een misser. Als je als Vlotbrug mee wil doen mag je een potje zo niet weggeven." Zestienhoven - Victoria 2 - 1. "Onbegrijpelijk, misschien toch de druk. Ik had het Victoria wel gegund. Zestienhoven een goede dag? Ze hadden het in eigenhand dus geen excuses." Kijken we nog even naar de stand. "Van plaats 2 tot en met plaats 10 is het verschil 5 punten, wie het weet mag het zeggen."

Nog steeds op de tribune

"De wond van de liesoperatie was nog niet helemaal dicht. Beter om nog een weekje over te slaan. Volgende week zijn we vrij dus ik heb weer twee weken waar het allemaal goed zal komen. Dus voor de wedstrijd tegen HBSS zal ik er weer staan. Althans als de trainer me in de basis zet."

Foto's wedstrijd Rozenburg - Nieuwenhoorn 20 februari 2016

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .