Waar moet je beginnen als je samen met Rozenburg doelman Stephan van Asperen aan het artikel 'Omkijken mag' wil beginnen. HBSS wint van kampioen Nieuwenhoorn, hoeveel kansen heeft Botlek nog nodig voor de vierde plaats. Victoria, na het verlies tegen Rozenburg van vorige week opeens weer de beste papieren heeft op de vervangende periode of misschien dat het op Ibza 22 graden was en hier bij Hoek van Holland 27graden, de warmste plek in Europa. Poortugaal wint met 5-1 van Vlotbrug of dat RHS de 3e periode pakt.

Wat het verschil tussen Amsterdam en Eindhoven is en waarom er gejuich klonk in de Rotterdamse Kuip terwijl er helemaal niet gescoord werd. Of het lachende gezicht van oud Rozenburg trainer Rob Vuik, bij het kampioenschap van OVV en het bedenkelijke gezicht van broer Arjan op de bank bij Rockanje.

Stepan van Asperen:"Ik heb zaterdag geen ploeg gezien die voor de laatste kans vocht om in de 3e klasse te blijven. Sterker nog ik heb dingen gezien waarop Rockanje geen enkele aanspraak kan maken op een langer verblijf in de 3e klasse." Het was warm, zelfs erg warm op sportpark West en dat had zeker zijn weerslag op de wedstrijd tussen Rozenburg en Rockanje. Het tempo was niet erg hoog en er waren er zeker van de kant van Rockanje veel foute passes en veel balverlies. "Ik had van Rockanje toch wel iets anders verwacht", was de Rozenburg doelman duidelijk. "Ik heb het niet gezien. Die sterke aanvallers Muhammed Baydar en Arie Bravenboer werden amper benut. Zoals Rockanje zaterdag speelde gaan ze het niet redden en nog erg moeilijk krijgen in de nacompetitie, als ze die al halen. Het was zaterdag een matige wedstrijd van beide kanten. We komen goed aan de doelpunten. Die eerste van Lennart was dan misschien een beetje geluk maar die tweede was echt een klasse goal, met je rug naar het doel en een man in je nek en toch scoren, klasse. Als je dan met 2-0 voor komt en het wordt nog 2-2, onbegrijpelijk. Dan zie je toch dat we er soms te makkelijk overdenken. Maar goed we winnen en dat waren we verplicht, we trekken de lijn van vorige week door. Als je kijkt wat er om ons heen gebeurt hebben we dure punten laten liggen. Misschien is het ook wel beter dat we nu de sprong naar de 2e klasse niet kunnen maken. Volgend seizoen met veel nieuwe spelers moet daar wel weer eerst een team van gemaakt worden. Dat gaat in de 3e klasse makkelijker dan in de 2e klasse. Maar ik heb zeker iets positiefs gezien zaterdag, de invalbeurt van Emilio Haesenbos. Daar moet Rozenburg zuinig mee omgaan. Daar zit een goede kop op daar kunnen we nog plezier van gaan beleven. En ook Onur Zaif is nog maar een tweedejaars A junior en dan hebben we nog de geblesseerde Mwennya Boy van Kooten. Daar zit toekomst in."  

De voorlaatste competitieronde door het oog van Stephan van Asperen

We pikken maar even een uitspraak van Mart Smeets 'Niets is wat het lijkt'. Het was afgelopen zaterdag een competitieronde waar je bijna aan belchinezen gaat denken of matchfixing maar nee, het waren de uitslagen in de 3e klasse D van het amateurvoetbal. En dat het niet alleen in de 3e klasse bij de amateurs moeilijk voorspelbaar was bleek zondag bij de ontknoping van het Landskampioenschap in de Eredivisie. Maar we beperken ons tot de 3e klasse D.

Botlek - Rijnmond Hoogvliet Sport 2-2. "RHS pakt toch de 3e periode dus van daaruit een goede uitslag. Botlek laat het toch steeds op de belangrijke momenten afweten. De stap terug naar de 2e klasse lijkt te groot."   HBSS - Nieuwenhoorn 1-0.   "Ook als speel je met invallers moet je als kampioen toch wel kunnen winnen van HBSS, een ploeg in degradatiezorgen. Misschien doet elke kampioen dat wel, de druk is er af. Maar wat Nieuwenhoorn laat zien de laatste weken, lijkt niet op je sportieve plicht doen." Leonidas - Bernisse 3-0. "Zakelijke overwinning van Leonidas. Bernisse voetbalt nog omdat het moet. Hoe dat er volgend seizoen voor die ploeg uitgaat zien is nog koffiedik kijken. Zullen er ongetwijfeld een paar stoppen of weggaan. Daar moet nog wat gebeuren voor de nieuwe fusieclub er staat." Pernis - Victoria 1-6.   "Ze hebben kennelijk geleerd van vorige week tegen ons. Willen toch goed eindigen en halen even uit. Bij zo'n uitslag moet alles wel mee hebben gezeten. Inmiddels weer de beste papieren voor de vervangende periode." Poortugaal - Vlotbrug 5-1. "Vlotbrug had hier zeker meer uit moeten halen. Ook als moest het spelen met wat invallers moet Vlotbrug instaat zijn om te winnen van Poortugaal. Zo wordt het onderin wel weer heel spannend." Rhoon - Zestienhoven 5-1. "Rhoon trekt de lijn door. Alles om goed de nacompetitie in te gaan. Alleen maar goed zoals ze dat doen. Die trainer bij Rhoon (Marco van Rijn red.) laat geen wedstrijd lopen. Alles gericht op de nacompetitie en daar aan beginnen met een paar mooie overwinningen in de achterzak."

Zelfs met nog maar één competitieronde zijn de voorspellingen lastig. Als Victoria de 4e plaats nu nog weggeeft verdienen ze een straftraining op zondagmorgen 8:00 uur. Victoria moet de nacompetitie veilig stellen in de wedstrijd tegen Poortugaal. Rockanje krijgt Rhoon op bezoek, die geven niets weg dus dat wordt lastig. HBSS moet naar Vlotbrug, maar met 2 punten meer dan Poortugaal en Rockanje lijkt die ploeg de nacompetitie in te gaan en niet direct te degraderen. Wie er naast Bernisse direct gaat degraderen, Rockanje of Poortugaal? En hoe zit het met Rozenburg kan de ploeg van Dennis Zaal de nacompetitie nog halen en de 4e plaats bereiken. Ja, dat kan. Pernis moet verliezen van of gelijkspelen tegen Nieuwenhoorn (dat is mogelijk), Botlek moet verliezen of gelijkspelen tegen Bernisse (de wonderen zijn de wereld nog niet uit) en Victoria moet verliezen van Poortugaal (ook dat is mogelijk). En dan moet Rozenburg zelf wel winnen van RHS aan de Botreep in Hoogvliet. In theorie allemaal mogelijk en over de praktijk durven we, na afgelopen weekend, bijna niets meer te zeggen.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .