Drie jaar seizoenen geleden kwam Stephan van Asperen naar Rozenburg. Hij moest Wilfred Poleij op gaan volgen en kwam in de kielzog van trainer Rob Vuik naar sportpark West. Voordat hij naar sportpark West kwam was hij vooral bankzitter bij PFC. Hij had bij PFC al verteld dat hij niet langer tevreden was met een plaats op de bank en zou gaan vertrekken. Vuik naar Rozenburg, Rozenburg doelman Wilfed Poleij naar PFC en moest de toenmalige trainer Vuik opzoek naar een nieuwe doelman.

 

Voor Stephan van Asperen was de keuze snel gemaakt. Stephan van Asperen had op jonge leeftijd ambitie in het voetballen maar wilde ook graag in het leger. Die twee gingen niet samen. Stephan, vader van twee kinderen, werd gestationeerd Ermelo en Eindhoven, later is Stephan ook nog uitgezonden naar Afghanistan. Terug uit het leger kwam hij Hans Verhart tegen die hem kon overhalen weer te gaan trainen als doelman. Verhart was keeperstrainer bij Nieuwenhoorn. Samen met Hans Verhart, de huidige keeperstrainer van Rozenburg, verkaste Stephan, na een periode bij Nieuwenhoorn, naar Doto. Nadat de belastingdienst op bezoek kwam in Pernis was het gedaan met Doto en haalde Rob Vuik Van Asperen als bankzitter naar Geervliet. De rest is geschiedenis en staat Stephan van Asperen alweer voor het derde seizoen onder de lat bij Rozenburg.

De doelman was een twijfelgeval toen er werd gesproken over het volgende seizoen. "Er waren wat clubs geïnteresseerd", vertelde Stephan. "Ik heb ook die gesprekken gevoerd maar besloten bij Rozenburg te blijven. Het waren tot nu toe 3 bewogen seizoenen. Het eerste jaar degraderen uit de tweede klasse. Vorig jaar op het randje van promotie terug naar de tweede klasse lukte het net niet in de nacompetitie tegen Botlek. Dit seizoen als kanshebbervoor de prijzen, lijkt het toch moeilijk te worden en was ik zeker na de winterstop geblesseerd (liesbreuk en knie red.). Volgend seizoen komen er nogal wat goede spelers terug en wordt het tijd om prijzen te gaan pakken met deze club en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen."

Volgend seizoen dus de doelman weer onder de lat bij Rozenburg en ook blijft de samenwerken met keeperstrainer Hans Verhart bestaan. Het Rozenburg van het volgende seizoen krijgt steeds meer body en lijkt de ploeg van West het vizier op de tweede klasse te richten.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .