Hoeveel zit er nog in de gifbeker of hoe diep is het dal waar Rozenburg vertoeft. Ook afgelopen zaterdag tegen Rockanje was het meer dan bedroevend. Op een kil en koud sportpark De Drenkeling waren er met de beste wil van de wereld niet veel lichtpuntjes te ontdekken. Of dat de doelman van Rozenburg geen rood kreeg voor een actie buiten de zestien moet als zodanig worden aangemerkt.

Doelman van Asperen over dat voorval

“Eigenlijk een zelfde situatie als het doelpunt van Rockanje. De lange bal wordt gespeeld en achterin staan we op één lijn, geen rugdekking. Die bal valt er overheen en besluit om uit te komen. Ik schatte in dat ik de bal weg kon schieten en overigens als je besluit om te gaan moet je gaan. Ik zie ook wel dat hij ook op me af komt en ook nog met een redelijk hoog geheven been. Maar ik moest ook de bal spelen want het was buiten de zestien. Ik raak zijn schouder en ja als ik eerlijk ben was rood niet eens gek geweest. Ik zelf ook wel, bleef liggen en de scheidsrechter vond dat we allebei schuld hadden. Echt geraakt heeft hij (Jeffrey Burger, red.) me niet. Als er camerabeelden waren geweest had ik misschien wel achteraf rood gekregen. Nu komen we allebei weg met een scheidsrechtersbal en dat was zeker voor mij niet ongunstig.”

Doelman over Rockanje

“Laat duidelijk zijn Rozenburg moet over Rockanje heen kunnen lopen. Van een verdiend punt heb ik niets gezien. Als je zelf niet scoort ga je geforceerd lopen voetballen en dan weet je dat de tegenpartij ook kansen krijgt. Denk dat we 90 procent balbezit hadden. Rockanje speelde heel defensief en er was moeikijk doorheen te komen. Achterin stond het goed. Ze gaven wat speldenprikjes, kopballetje net over en een minuut voor de rust een schot in de kruising die ik dan kan pakken anders ga je de rust al in met een achterstand. Gelijk na de rust komen we dan toch achter. Mooie crosspass die over Jordie de Groot heen valt. Die roept ook nog daar kan ik niet bij dus ik moet komen en die spits (Jeffrey Burger, red.) stift de bal over me heen, goed gedaan kan niet anders zeggen. Dan weet je ook dat het nog moeilijker gaat worden en ze nog meer gaan verdedigen. Dan krijgen we een kansenregen ongelofelijk. Recht op de keeper, over, naast noem het maar. Bryan van der Laan een weergaloze actie naast. Ik kan ze allemaal wel opnoemen maar laat maar ……. En dan uiteindelijk schier er een verdediger per ongeluk tegen Nick de Bil aan en staan we gelijk. Daar mag je eigenlijk niet eens voor juichen. We moet ons denk ik schamen althans ik wel. Met alle respect voor Rockanje maar dit is Rozenburg onwaardig. Weer niet de nul, een goeie aanval van Rockanje gaat er in. Natuurlijk mag dat niet, maar voorin maken we geen goals en dat gaat echt opbreken. Als je in de eerste helft 7 voorzetten bij de eerste paal ziet komen mag je daar ook een keer naartoe gaan als spits. Een speler als Bryan van der Laan die de kar zou moeten kunnen trekken en vorig seizoen belangrijk was met vrije trappen, met zijn pass en doelpunten is er dit jaar nog niet. Het gaat niet en hoe je het ook wendt op keert dat gaat in koppies zitten en we spelen meer en meer tegen ons zelf.

Voorspelling competitieronde 10

thuis

 

uit

voorspelling

Binnenmaas

-

SV Charlois

1

Botlek

-

Zinkwegse Boys

1

‘s Gravendeel

-

Rijnmond HS

3

NSVV

-

Rockanje

1

Pernis

-

DRL

3

Rozenburg

-

GHVV'13

1

Zwervers IJVV

-

NBSVV

1

Dit wordt een seizoen met diepe dalen en kennelijk moet je de bodem een keertje raken. We zijn slecht begonnen aan het seizoen maar één conclusie kan je wel trekken, het lag zeker niet alleen aan de ontslagen trainer Dennis Zaal. Eigenlijk gewoon jammer, als we punten zouden pakken en de sterren van de hemel spelen zou het een positief verhaal zijn geworden. Maar nu is het alleen maar negatief. Allemaal verliezers, Dennis Zaal ontslagen, Erik van de Ridder pakt te weinig punten en wij als groep moeten ons schamen en in de spiegel kijken. Soms hebben we ook wel pech. Maar geluk dwing je af en pech roep je over jezelf af.”

De andere wedstrijden in speelronde 9

Stephan had er 1 goed voorspeld en er is nog een wedstrijd afgelast. De derde klasse D zit kennelijk voor de doelman vol met niet voorspelbare uitslagen. Mooi om te zien dat iedereen van iedereen kan winnen maar dat Rozenburg zo langzaam ook onvoorspelbaar is, lijkt in ieder geval op sportpark West minder leuk. “Rijnmond Hoogvliet Sport speelt gelijk tegen De Zwerver, Charlois gelijk tegen Pernis en wij gelijk tegen Rockanje, zeg het maar. NSVV houdt het wel vast, 0-5 bij GHVV daar had ik gedacht dat de druk even van de ketel was na het behalen van de eerste periode. Kijk wij werden afgeschilderd als een titelkandidaat, en waar staan we nu. GHVV zou het lastig krijgen staan boven Rozenburg. DRL wint van ons met grote cijfers, helemaal weggezakt. NSVV heeft de beste papieren op promotie of het kampioenschap. Voor Rozenburg moet het snel anders worden als we geen verloren seizoen willen hebben, en dat is het al een beetje. Er zullen snel resultaten moet komen. We kunnen wel naar de ranglijst kijken en denken het zijn maar een paar puntjes. Maar we zijn negen wedstrijden onderweg twee keer gelijk en vijf keer verloren, dat zijn de keiharde feiten.”

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 20th. .