Rozenburg won afgelopen zaterdag van Vierpolders met 3-1. Voor het publiek bij vlagen een aantrekkelijke wedstrijd en liet Rozenburg zien dat er op sportpark West niet zoveel te halen was. Bij Rozenburg stond Sander Arkenbout weer op het veld en speelde of hij nooit was weggeweest. Dit keer op de positie van centraleverdediger bij het ontbreken van Regillio van Buuren. Ook de Poolse aanwinst Marcin Marciszak mocht door een blessure van Bethslot Woldeamanuel 50 minuten spelen tegen Vierpolders.

De nasmaak van een mindere partij tegen ’s Gravendeel was zeker voor de wedstrijd nog aanwezig. Coach Peter-Marcel Nauta had zijn ploeg nog maar eens gewezen op het feit dat ervaring niet genoeg is om wedstrijden te winnen. Er is zeker ook werklust nodig en niet van één speler maar van het hele team. “We wilde voor elkaar werken en dat was zeker het grote verschil met de wedstrijd tegen ’s Gravendeel”, vond ook aanvoerder Bryan van der Laan na-afloop van de wedstrijd. Een wedstrijd overigen die een half uur later begon omdat scheidsrechter Pierre Korsius in de warming-up was uitgevallen. Scheidsrechter Bert van Katwijk werd met spoed naar sportpark West gehaald en kon de wedstrijd alsnog doorgang vinden. “Nodig en verdiend”, ging de aanvoerder verder met zijn analyse. “Zeker thuis, bij vlagen redelijk kunnen voetballen. Nog niet helemaal zoals we willen. Het spel is nog te slordig af en toe. Als je van balverlies naar balbezit gaat moeten die eerste twee ballen goed zijn. Dan zie je toch dat het nog te slordig gaat en vermoord je jezelf en blijf je nog te veel achter de feiten aanlopen. We maakte goede goals en met Arkenbout hebben we weer een speler met slimmigheid en Sander loopt over van ervaring. Speelde als vanouds en zeker een toegevoegde waarde voor dit Rozenburg. Blij dat hij weer terug is. Dat de pijp aan het einde leeg, was is wel logies. We moesten daardoor even omschakelen en Vince (Lissenberg, red.) terug halen. Dat is even wennen, en daardoor ontstond denk ik wel het doelpunt van Vierpolders. Lakerveld liep uit zijn rug weg. In de rust waren we zeker niet tevreden we stonden dan wel met 2-0 voor, ze kregen toch nog kleine kansjes door de snelheid van de nummer 7 ( Glenn Stoffers, red.). Na de rust kwamen we niet meer in de problemen. Snelle goal was denk ik wel de nekslag voor Vierpolders. Was een lange bal van dacht ik Nick (de Bil, red.) Ik zie de ruimte en ik weet dat hij zo’n bal kan geven. Hij geeft die bal, beetje hoog, maar neem hem met mijn borst aan snijd voor de verdediger langs en zie de keeper een beetje voor zijn doel staan. Ook al is die twee meter, in een flits dacht ik proberen en die lob zat er lekker in. We kunnen zeker, gezien de strijd en de wilskracht om voor elkaar te vechten, nog beter voetballen. En dan Marcin (Marciszak, Poolse aanwinst op West, red.) goed om erbij te hebben. Hij moet nog een beetje zijn draai vinden en met communiceren moeten we nog een beetje schakelen, of hij moet zich de Nederlandse voetbaltermen snel eigen maken. Hij is dacht ik niet altijd in Nederland, ik ken die situatie nog niet goed (4 weken Nederland 1 week Polen, red.) Maar gezien het aantal aanvallers en wat hij heeft laten zien zeker welkom.”

In de 18e minuut kwam Rozenburg aan de leiding door een doelpunt van Joris van Driel. Jodie de Groot stuurde Van Driel de vrije ruimte in en was er voor keeper Jamie de Jong geen houden aan. Veel kon Vierpolders niet terug doen althans kwam de ploeg van Paul Bestebreur niet tot echt uitgespeelde kansen. Of het moet een schot zijn geweest van Ruud Hakbijl, vorig seizoen nog in het shirt van Rozenburg, die door Wouter Bloodhoofd prima werd gepakt. Vlak voor rust maakte Jordie de Groot er 2-0 van In een aanval die hij zelf opzette met Marcin Marciszak liet hij voor de tweede keer doelman de Jong de gang naar het net maken. Bethslot Woldeamanuel werd in de slotfase van de eerste helft uitvoorzorg naar de kant gehaald met een kuitblessure.

De tweede helft begon met een beauty van Bryan van der Laan, 3-0, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Rozenburg speelde niet alleen bij vlagen mooi en aantrekkelijk voetbal, maar werkte ook hard om de voorsprong over de streep te trekken. Dat er twee minuten voor tijd nog een tegentreffer, doelpunt van Jesper Lakerveld op het scorebord kwam was voor de statistieken, maar aan alles zag je dat Rozenburg baalde van die tegentreffer. De heilige ‘NUL’ houden op West was niet gebeurd. De ploeg straalde weer uit, zoals in de beste dagen, dat er op West niets te halen valt.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Rhoon op het programma. “Weer een lastige wedstrijd”, vertelde Bryan van der Laan. “Maar er zullen dit seizoen geen makkelijke potjes zijn voor ons. Maar vandaag hebben we laten zien dat we ook voor elkaar kunnen werken. Dat zullen we zeker volgende week ook moeten doen. Met z’n alle.”