Uiteindelijk valt de blessure van Botlek doelman Stephan van Asperen nog wel mee. In hoeverre dat je van een spierinscheuring kan zeggen dat het meevalt. Aanvankelijk werd er gedacht dat de heup uit de kom was, maar dat was gelukkig voor de doelman niet aan de orde. Last heeft de oud doelman van Rozenburg nog wel.

“Het voelde wel zo, en in de hectiek leek het er ook op dat er iets met die heup was. Nadat de verzorger iets terug had geduwd kon ik mijn been weer bewegen”, vertelde Stephan van Asperen over de 70 minuut van de wedstrijd tegen zijn oude ploeg Rozenburg. “Volgens de artsen is er wel weer wat op z’n plaats geduwd, maar heup uit de kom gelukkig niet. Het zijn spieren waar het mis mee is. Spieren zijn niet afgescheurd en ik ben weer aan het herstel begonnen. Vandaag alweer op de fiets gezeten”, kijkt Stephan van Asperen weer naar het vervolg van de competitie. We kijken toch nog even terug met de doelman naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag ook al haalde de doelman de 90 minuten niet. Onze eerste vraag was. Wat vond je van Rozenburg?

Stephan van Asperen

“Verrassend, verrassend, verrassend. Als ik kijk wat voor spelers Rozenburg nog mist met Maik den Ouden, Floris van den Heuvel, Vince Lissenberg, Joris van Driel. Dan ben ik verbaast over hoe ze spelen. We hadden daar als Botlek geen antwoord op. Hoe Rozenburg voor de dag kwam met spelers die ik niet ken. Die rechtsback (Sander Kraaijenveld, red.) nog nooit van gehoord. Rozenburg hoeft echt niet opzoek naar een rechtsback die hebben ze al. Ik zag nu bij Rozenburg wel dat ze echt het onderste uit de kan wilde halen en dat spelers als Jordie de Groot, Nick de Bil en Bryan van der Laan de kar kunnen trekken. Rozenburg ging voor elke tweede bal. Kan een te kort komen van Botlek zijn, maar ik zag een ander Rozenburg. Dit Rozenburg heeft 4 tot 5 spelers waar het omdraait en de rest speelt in diens van het elftal. Bryan is echt de leider geworden. Daar wordt naar geluisterd, als hij zegt drukzetten zie je dat ook gebeuren. Als je een as hebt met Sander Arkenbout, Regillio van Buuren, Bryan van der Laan en Nick de Bil, heb je denk ik één van de betere in de derde klasse. En de spelers die er om heen spelen zijn zeker goed en heeft de ploeg veel ervaring. Ik was echt verrast. Nu viel alles wel samen. Dat Nick de Bil met zijn hoofd scoort is een zeldzaamheid, nu kopt hij hem stijf in de kruising. Stefan van Es als buitenspeler en ook op snelheid nog scoren en dan Bryan van der Laan. Geloof me Ik speel liever met Bryan van der Laan dan tegen hem. Ik had ook nog verteld ‘Pas op met vrije trappen rondom de zestien, 9 van de 10 gaan er in’. Krijgt Rozenburg één vrije trap, doelpunt en zo stijf in het kruis, die pakt Neuer of Cillessen ook niet. Die kopbal van Nick de Bil onderkantlat in de kruising doe er maar wat aan. Dan krijgen we na een paar minuten al een ongelukkig doelpunt tegen. Vrije trap van Santra wordt er zo ingelopen. Dan komen we nog wel gelijk, maar we creëren moeilijk kansen. Rozenburg gaat goed tussen de linies staan zodat we de lange bal moeten spelen en counteren en hopen dat ze wat weggeven. Ja en met Van der Laan op het middenveld hebt je creativiteit. Overigens denk ik dat Peter-Marcel Nauta precies de trainer is die Rozenburg nodig heeft. Op zaterdag presteren en een keertje niet kan trainen, niet gelijk in de stress. Hij weet als geen ander om te gaan met de huidige selectie, een mix van ervaring en talenten. Heb je Nick de Bil al eens zo hard zien werken en altijd aanspeelbaar. Een speler een weekendje weg, komt voor op dit niveau. Na Zaal hadden ze Nauta moeten halen. De verschillen tussen Zaal en Van Os waren te groot. En nu weer, gelukkig voor Rozenburg, weer terug naar Nauta die het aanvoelt, maar Rozenburg heeft me erg verrast in positieve zin.”

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .