Een wedstrijd tegen OVV was in het verleden voor Rozenburg een bekerwedstrijd of een vriendschappelijk potje. Misschien nog een wedstrijdje in de VPR Cup. Maar die tijden zijn voorbij, OVV is als zondagploeg overgestapt naar de zaterdag en inmiddels in de derde klasse tegenstander van Rozenburg. Ook een wedstrijd met oude bekende. Coach Rob Vuik was speler en trainer van Rozenburg. En ook is Yoeri Bak, al dan niet geblesseerd, een speler die jaren lang het shirt van Rozenburg heeft gedragen. Zaterdag geen potje om des keizers baard, maar een pot waar belangrijke punten op het spel staan.

Rozenburg is de nummer twee in de derde klasse D. De Rood Gelen konden afgelopen zaterdag niet winnend van het veld gaan tegen de 10 spelers van OSV Oud-Beijerland. Als je het misstapje van Rozenburg in de eerste wedstrijd van de competitie tegen ’s Gravendeel even parkeert, zijn het juist de op voorhand genoemde titelkandidaten waar de ploeg van Nauta schade heeft opgelopen. Zowel Binnenmaas (0-3) als Oud-Beijerland (1-1) konden punten meenemen van sportpark West. OVV werd door de kenners ook aangemerkt als titelkandidaat, maar de ploeg van coach Rob Vuik heeft al wat meer schade opgelopen. De achterstand op koploper Binnenmaas is opgelopen tot 9 punten. Verlies tegen Rozenburg zal, zeker voorlopig, een dikke streep door de rekening van OVV coach Rob Vuik zetten. Voor Rozenburg ligt de lat kennelijk nog niet zo hoog, althans als we de uitspraak van Nauta vorige week voor de wedstrijd tegen Oud-Beijerland mogen citeren “Rozenburg mag Oud-Beijerland moet”. Of dat ook voor de wedstrijd in Oostvoorne geldt is nog maar de vraag. Rozenburg lijkt zich te gaan mengen in de strijd om de koppositie. Maar winst voor Rozenburg is ook belangrijk voor de stand in de tweede periode. En Nauta heeft zich, voor de start van de competitie, met zijn ploeg uitgesproken dat een periode behalen een doelstelling is. Om niet alles op de laatste periode aan te laten komen of hopen dat Binnenmaas kampioen wordt en de hoogste op de eindrangschikking die nog geen prijsje heeft de vervangende periode (Binnenmaas won de eerste periode) van de kampioen krijgt, lijkt winst voor Rozenburg in Oostvoorne toch ook een ‘MUST’. Maar OVV is geen makkie voor Rozenburg, in Oostvoorne liggen de punten niet voor het oprapen.

Peter-Marcel Nauta

“Wedstrijdnummer 12, de laatste voor de winterstop waarin twee voormalige grootmachten uit de regio elkaar voor het eerst treffen in competitie verband. OVV werd in het afgelopen seizoen met vlag en wimpel kampioen in de 4de klasse na de overstap van zondag naar de zaterdag. OVV wist haar selectie in tact te houden en stapte dus van de zondag 1e klasse over naar de zaterdag 4de klasse, waarin al snel bleek dat het een maatje te groot was, gezien de indrukwekkende cijfers 26 wedstrijden ongeslagen, 144 doelpunten voor en 16 tegen. De 3de klasse blijkt een ander niveau te zijn, maar na een mindere periode heeft OVV de laatste 5 wedstrijden in winst omgezet en staat inmiddels op plaats 4 met een achterstand op Rozenburg van 4 punten, de ambities van OVV zijn duidelijk zoals trainer Rob Vuik in het AD liet optekenen. Rozenburg heeft duidelijk wat goed te maken na de slechte wedstrijd van afgelopen zaterdag, een wedstrijd waarin we vergaten te voetballen en doordat er teveel mensen voor de bal speelde, we zelfs tegen de 10 van Oud-Beijerland in de problemen kwamen. Uiteindelijk is dit voor de ploeg ook een leermoment en dat moeten we snel in praktijk brengen. Zaterdag is daar gelijk de eerste mogelijkheid voor tegen een prima tegenstander, dus de mouwen moeten worden opgestroopt en spelen vanuit het hart. De groep is scherp en gretig om het gelijkspel uit te wissen, we hebben vertrouwen in een goede afloop, zeker wanneer we beducht zijn van de door OVV gewenste speelwijze van omschakeling naar balbezit. We reizen zaterdag in ieder geval af met een nagenoeg voltallige selectie, waarin uitsluitend Onur Zaif, Maik den Ouden en Ronald Fransen nog ontbreken.”

Stand in de 2e periode

 

 

Team

G

W

G

V

pnt

voor

tegen

pm

1

OVV

3

3

0

0

9

13

2

0

2

FC Binnenmaas

3

3

0

0

9

11

0

0

3

Rozenburg

3

2

1

0

7

10

3

0

4

GHVV’13

3

2

0

1

6

7

4

0

5

‘s Gravendeel

3

2

0

1

6

6

3

0

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 19th. .