Zaterdag de wedstrijd tegen rode lantaarndrager Piershil. Een wedstrijd die Rozenburg op sportpark West met 14-0 won. Drie punten ophalen in de Hoeksewaard, maar ook een wedstrijd waar Rozenburg weer een beetje het blazoen zal moeten oppoetsen. Na het behalen van de tweede periode lijkt het wel of Rozenburg tevreden is met het behalen van de doelstellingen en rustig op de nacompetitie te willen wachten. Voor het ‘Vlaggenschip’ van West lijkt het moeilijk om zich op te kunnen laden voor wedstrijden en speelt de ploeg van Nauta in een niemandsland.

Als nummer twee, acht punten achterstand op koploper Binnenmaas en zes punten voorsprong op de nummer drie OVV. Als Rozenburg zich alleen op kan laden tegen topploegen wordt het nog een lang en lastig seizoen Peter-Marcel Nauta zal zijn ploeg ervan moeten doordringen dat de nummer twee positie sneller verloren gaat, dan alles en iedereen die de ploeg van West een warm hart toedraagt voor wenselijk houdt. Met wedstrijden tegen Binnenmaas, Oud-Beijerland en OVV nog op het programma kunnen verdere misstapjes wel eens desastreus worden.

Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta

“De return tegen de hekkensluiter op het programma en hoe gek het ook klinkt, daar kunnen we de bittere nasmaak van de laatste wedstrijden niet tegen weg spelen. In de thuiswedstrijd stond er uiteindelijk 14-0 op de borden, maar een tevreden gevoel hou je aan zo’n wedstrijd niet over, het verschil in kwaliteit is dusdanig dat het ook lastig is om geconcentreerd te blijven spelen. Juist dat laatste brak ons op in de wedstrijd tegen De Jonge Spartaan, buiten het feit dat zij met veel meer beleving en scherpte speelden. Vervolgens lopen we in de slotminuten bij GHVV ’13 alsnog tegen een nederlaag aan, oorzaak ? gebrek discipline, een werkelijk kansloze actie die tot een vrije trap leidt, voor mij echt onbegrijpelijk en teleurstellend. Resultaat twee nederlagen op rij, iets wat we niet gewend zijn dit seizoen. De midweekse wedstrijd bij DJS is dan een mooi moment om gewoon lekker te gaan voetballen en het juiste gevoel weer op te pakken, helaas een beschamende vertoning van Rozenburg en een keiharde 5-0 nederlaag.  Uiteraard hebben we te maken met blessures en afwezigen, maar dat geldt voor elke club, daar moet je je niet achter verschuilen. Het klinkt nu even als kommer en kwel, maar we moeten de goede resultaten niet vergeten natuurlijk. Feit blijft wel dat een mindere fase altijd kan gebeuren, maar gebrek aan beleving, inzet en samenwerking is not done, daar ben jezelf verantwoordelijk voor. Doelstelling voor zaterdag moet dan ook zijn om de 14-0 te overtreffen met beleving, inzet en samenwerking, daarna hebben we 2 weken de tijd om ons voor te bereiden op de return tegen OVV. En dat is een prachtige tegenstander om het echte Rozenburg weer te laten zien, de uitwedstrijd was daar het levende bewijs van. Tenslotte hebben wij nog alles om voor te spelen, het felbegeerde ticket voor de nacompetitie zit al in de tas en we willen de reguliere competitie afsluiten als nummer 2.”

Speelronde 20 zal niet al te veel verrassingen in petto hebben, alhoewel voorspellen in voetbal altijd lastig blijft. Binnenmaas zal zijn riante voorsprong niet willen laten slinken, zeker thuis tegen Vierpolders niet. OVV thuis tegen Botlek niet direct een gelopen koers, maar zal coach Rob Vuik van OVV de achterstand op Rozenburg niet verder willen laten oplopen. Immers dat Rozenburg punten verpeelt tegen Piershil lijkt niet aannemelijk. Misschien zit er nog een verrassing in de wedstrijd Oud-Beijerland tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Om kwart over vier zaterdag weten we meer en kan ook wedstrijddag nummer 20 van dit seizoen in de boeken worden geschreven.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 25th. .