Nog drie wedstrijden heeft Rozenburg om de tweede plaats terug te heroveren op OVV en een mooie uitgangspositie te creëren voor de nacompetitie. De ploeg van Nauta zal dan allereerst zelf moeten winnen, te beginnen met zaterdag in en tegen Pernis. Verder is het vlaggenschip van sportpark West vooral ook afhankelijk wat de grootste concurrent OVV de laatste wedstrijden weet te presteren. OVV staat nog met lege handen maar doet nog mee voor de derde periode en de hoogste op de ranglijst (zonder prijs) die de eerste periode van de kampioen Binnenmaas gaat krijgen.

Volop spanning in de derde klasse D ondanks het feit dat Binnenmaas het kampioensfeestje al heeft gevierd. Rozenburg zal, als het in aanmerking wil komen voor de tweede plaats op de ranglijst en daarmee een gunstige positie in de nacompetitie te beginnen met een thuiswedstrijd tegen de laagsgeklasseerde ploeg uit 3C, moeten winnen van Pernis. Pernis bungelt aan het degradatielijntje en kan de nacompetitie bijna niet meer voorkomen. Van het ooit zo roemruchte Pernis, zeker toen Excelsior en Doto nog als zelfstandige verenigingen in de top van het amateurvoetbal speelde, is niet veel meer over. Maar of Rozenburg zaterdag zomaar even de punten kan gaan ophalen? Onderschatting ligt op de loer. Weliswaar won Rozenburg de laatste wedstrijd tegen Den Bommel (3-0), maar liep in de wedstrijden daarvoor tegen zeperds aan. Tegen Oud-Beijerland (6-1) en tegen OVV (0-4). Rozenburg verspeelde in die wedstrijden ook een prima doelgemiddelde. Maar zaterdag is alles anders, coach Peter-Marcel Naute over de afgelopen periode en de wedstrijd tegen Pernis.

Peter-Marcel Nauta

“Aanstaande zaterdag de return tegen nummer 13 v.v. Pernis, destijds werd er met 6-0 thuis gewonnen, maar dat zegt nog niks over de komende wedstrijd. Pernis bereidt zich in alle rust voor op de nacompetitie voor lijfsbehoud, waar ze naar alle waarschijnlijkheid het DVV ’09 van trainer John Kleijn zullen treffen als eerste tegenstander. Er is misschien nog een kleine kans op een andere tegenstander, maar dan moet Pernis het gaatje (5 punten) naar SC Botlek dichten in de komende 3 wedstrijden. De fusieclub moet dan wel de komende 3 wedstrijden winnen (Rozenburg, Piershil en Oud-Beijerland) en SC Botlek mag geen punten meer pakken. Rozenburg won haar laatste wedstrijd met 3-0 van Den Bommel, waarmee een slechte periode werd afgesloten. De wedstrijd was niet van een hoog niveau maar Rozenburg stroopte wel haar mouwen op en wilde absoluut de punten op West houden. De afgelopen weken hebben we alleen getraind, diverse clubs werden benaderd voor oefenwedstrijden maar blijkbaar is er geen behoefte aan. De rust is misschien wel lekker geweest in de aanloop naar de nacompetitie, maar eerst willen we ons nog verzekeren van plaats 2, opdat we met een thuiswedstrijd kunnen beginnen. De 2e plaats delen we op basis van punten met OVV, maar het doelsaldo van OVV is beter, waardoor zij nu plaats 2 in handen hebben. OVV speelt a.s. zaterdag tegen OSV Oud-Beijerland en aangezien beide clubs nog geen zekerheid hebben ten aanzien van de nacompetitie, is winst voor beide clubs van enorm belang. De druk zal bij OSV Oud-Beijerland liggen, aangezien ze op de ranglijst 2 punten achter OVV staan en in de 3de periode 4 punten op Rhoon. Wanneer Rozenburg zelf haar wedstrijd wint en OSV Oud-Beijerland wint van OVV, dan profiteert Rozenburg hiervan en heeft het de gewenste plaats 2 weer in handen. Zaterdag kunnen we niet beschikken over Wouter Bloothoofd en Jordie de Groot, maar verder zijn we compleet en blessure vrij. De opdracht is op papier in principe heel eenvoudig, zelf eerst winnen, en dan kijken we daarna wel naar de andere uitslagen.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 23rd. .