Zaterdag zo rond half vijf weten we wie de eerste tegenstander van Rozenburg in de nacompetitie wordt. Het blijft lastig om een voorspelling te doen, maar het wordt wel steeds een stukje duidelijker. De laagst geplaatste periodekampioen of de ploeg die, die vervangende periode heeft gekregen in de derde klasse D wordt Rozenburg niet. Die optie kan worden doorgestreept. Dus op 1 juni geen VVOR – Rozenburg. Wat blijft er dan over?

Het ideaal scenario

Al een poosje horen we bij de spelers en de coach van Rozenburg dat de voorkeur uitgaat naar de tweede plaats op de ranglijst. Dat wil zeggen de hoogstgeplaatste periodekampioen uit de derde klasse D. In ieder geval begint de nacompetitie dan met een thuiswedstrijd op 1 juni. Maar hoe dan ook, tegenstander op 1 juni komt uit de 3c of de nummer 13 uit 2D. De nummer 13 van 2C staat vast, Kethel Spaland. Als Rozenburg zaterdag niet weet te winnen, en OSV wel wint van Pernis, wordt de ploeg van Nauta de op 1 na hoogste periodekampioen en is Kethel Spaland de tegenstander in een uitwedstrijd. Bij winst van OSV en verlies van Rozenburg wordt OSV dan de hoogste zonder prijsje en krijgt de vervangende van de kampioen Binnenmaas.

Het kan nog gekker

Als Rhoon niet weet te winnen van Botlek, en daardoor de derde periode aan zich voorbij laat gaan, en OSV niet weet te winnen van Pernis, blijft Rozenburg de hoogste periodekampioen ook bij verlies. Zelfs kan ’s Gravendeel thuis bij winst tegen Hoogvliet de derde periode nog winnen, moeten Rhoon en OSV wel verliezen.

Als Rozenburg verliest

Als Rozenburg verliest of gelijk speelt wacht Kethel Spaland. En even punten halen bij de kampioen wordt een meer dan lastige klus. Binnenmaas heeft de honger nog niet gestild. Dus een niet ondenkbaar scenario. Allemaal ervan uitgaande dat OSV Oud-Beijerland de punten in Pernis wel even gaat ophalen.

Maar als Rozenburg wint

Rozenburg speelt bij winst tegen de laagst geplaatste periodekampioen uit 3C. Daar zijn met nog één wedstrijd te gaan, ook nog veel ‘als en dan’ in de voorspellingen. Perkouw heeft de beste papieren om de derde periode te winnen en wordt dan de laagst geplaatste periodekampioen in 3C. DVO’32 lijkt af te stevenen op de 1 na hoogste in 3C. Maar als Perkow, thuisbasis in Berkenwoude, de derde periode niet weet te winnen zitten IJVV de Zwervers en Zwarte Pijl nog op het vinkentouw. Ploegen die zaterdag ook, toevallig of niet, tegen elkaar spelen. Perkouw lijkt de beste papieren, maar het blijft voetbal.

Zoals de KNVB het omschrijft of wie zelf een prognose wil maken

Zaterdag 2e Klasse D / 3e Klasse C en D, 1e ronde, 1 juni 2019:

a) Nr. 13 2eklasse D–Een na hoogste geklasseerde PK 3eklasse D

b) Nr. 12 2eklasse D–Een na hoogste geklasseerde PK 3eklasse C

c) Hoogst geklasseerde PK 3eklasse D–Laagst geklasseerde PK 3eklasse C

d) Hoogst geklasseerde PK 3eklasse C–Laagst geklasseerde PK 3eklasse D

2e ronde*,8 juni 2019:

e)Winnaar b –winnaar d

f)Winnaar a –winnaar c*

Het hoogstgeplaatste team speelt thuis. Zie pagina 3 voor rangorde.

Finale**,

15 juni 2019:

g)Winnaar e–winnaar f

Finale wordt gespeeld op neutraal terrein. De winnaar van de finale plaatst zich voor 2e klasse, 2019/’20. De verliezers van de 1e/ 2e ronde en finale plaatsen zich voor de 3eklasse, 2019/’20. Zaterdag om half vijf weten we meer…..

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 5th. .