Het einde nadert, nee niet gelijk denken aan het ergste, het gaat over voetbal en het is maar sport of zo als anderen dat vertalen als, het is maar een spelletje. Maar het voetbalseizoen loopt op het einde. Niet voor de Nederlandse Leeuwinnen die beginnen nog aan een WK. Maar voor de amateurs is het na 15 juni toch wel gedaan met het seizoen 2018-2019, zeker voor de zaterdagamateurs. Die dag, 15 juni, ook gelijk de laatste dag van de overschrijvingen, na die datum kan je alleen nog maar terug naar je oude club of met dispensatie verkassen. Altijd spannende tijden voor clubs. Vorig seizoen werd Rozenburg nog geconfronteerd met een flink aantal volgelingen van trainer Mark van Os die door het vertrek van de trainer, hun overschrijving ongedaan maakten.

Voor Rozenburg eindigt het seizoen ook op 15 juni. Een nu al geweldig seizoen. Peter-Marcel Nauta heeft met zijn ervaren ploeg er uitgehaald wat er inzat. Als we terugkijken naar de competitie was Binnenmaas de terechte kampioen. Dus voor de Rood Gelen was nacompetitie het hoogst haalbare. En dat Nauta daar wel raad mee wist, heeft hij samen met zijn team tot nu toe meer dan waargemaakt. Rozenburg staat in de finale van de nacompetitie tegen alweer een tweedeklasser. De moeilijkste weg naar de tweede klasse is voor Rozenburg. Geen thuiswedstrijden en in de eerste ronde tegen tweedeklasser Kethel Spaland (Rozenburg won met 1-5 in Schiedam) en in de tweede ronde tegen OSV Oud-Beijerland, een ploeg waar het voor de competitie in Oud-Beijerland met 6-1 van verloor, en afgelopen zaterdag, in de nacompetitie, tot de bodem moest gaan voor de winst. En aanstaande zaterdag tegen tweedeklasser Zuidland. De kaarten zijn geschut in de derde klasse D, een klasse waar de Rood Gelen de afgelopen competitie speelde. Rozenburg doet nog mee voor promotie en Botlek is nog in de race voor handhaving. Rhoon werd in de nacompetitie uitgeschakeld door VVOR en OSV Oud-Beijerland dus door Rozenburg en spelen volgend seizoen weer in de derde klasse. Pernis kon het derdeklasserschap niet vasthouden en degradeert naar de vierde klasse. Voor Botlek zijn er nog kansen, spelen zaterdag op neutraal terrein tegen ZBVH. “Het zijn voor ons allemaal moeilijke wedstrijden”, verteld Stephan van Asperen oud doelman van Rozenburg, nu Botlek en die volgend seizoen voor OVV Oostvoorne gaat spelen. “Je ziet dat we er wel graag in willen blijven, kijk maar naar de laatste uitslagen. Afgelopen zaterdag zeker verdiend gewonnen. Maar we schieten eerst 10 keer mis voor we kunnen scoren. We gaan voor er inblijven, maar als er niet veel bij komt wordt het volgend seizoen ook lastig.” De tegenstander van Botlek, ZBVH, is een vierdeklasser. “Vind het wel heel leuk voor Rozenburg en vooral voor die gasten waarmee ik speelde. Na een paar roerige jaren op sportpark West verdienen ze wel iets moois, ook al is het misschien niet een promotie zaterdag. Dat moet nog uitwijzen. Deze finales zijn ook al mooi om mee te maken en dat gun ik de oude garde zeker en sommige mensen op de club ook”, laat de oud doelman van Rozenburg merken, West nog niet te zijn vergeten.

En dan Rozenburg

Het lijkt bijna een jongensboek. Vorig seizoen een vertrekkende trainer en spelers die op de laatste snik hun overschrijving ongedaan maakten. Peter-Marcel Nauta kwam en hoorde je op de velden ook wel ‘Waar begin zo’n man aan’. Maar zaterdag staat Nauta met zijn ploeg in de finale van de nacompetitie. Misschien had deze ploeg met de inzet van afgelopen zaterdag tegen OSV Oud-Beijerland wel langer mee kunnen spelen voor het kampioenschap. Maar met een smalle selectie kun je wedstrijden als nu in de nacompetitie niet elke week spelen. De kansen zijn er voor de Rood Gelen van West om via de nacompetitie de tweede klasse toch te bereiken, dat zeker. Maar het is zaterdag ook de laatste dag van de overschrijvingen en na Patrick Struijk, die volgend seizoen het shirt van Rozenburg draagt, is het stil op West. Joel Boessen komt als keeper nog van vierdeklasser Overmaas, daarna is het angstvallend stil. Wat zit er nog onder de hoge hoed van de TC en hun hulplijnen of gaat Rozenburg er vanuit dat het met Nauta ook wonderen kan verrichten in een eventuele tweede klasse met dit team. Een team waar toch Arkenbout (gaat waarschijnlijk stoppen) en doelman Wouter Bloothoofd gaan vertrekken. Het wordt voor de TC van Rozenburg, als je niet oppast, een beetje de laatste dag van de uitverkoop, die/dat hebben we niet meer meneer. U komt te laat. Maar als je op zoek bent naar wat andere laten liggen kan het zomaar een top dag worden. Het zou zomaar kunnen dat Rozenburg in de laatste 7 uur van de overschrijvingsperiode, spelen in de tweede klasse te bieden heeft. Dan moet er zaterdag in Heenvliet wel gewonnen worden en geen storing op het internet. Maar waar ben jij op 15 juni om half drie …….. Rozenburg en Zuidland in Heenvliet en de winnaar speelt volgend seizoen in de tweede klasse. Wie wil die titanenstrijd nu missen. Blijf ons volgen …. sportenrozenburg is er zeker bij.

 

Foto's OSV Oud-Beijerland -Rozenburg

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 5th. .